Neįtikėtinai didelį savo rankomis kurtų suknelių arsenalą pademonstravęs J. Statkevičius trečiadienio vakarą reziumavo ne tik trijų dešimtmečių darbą, bet ir pristatė naujausią 2019 m. kolekciją.

Podiumu žengusios manekenės buvo padabintos naujausios kolekcijos drabužiais, taip pat – ir įspūdingiausiais per visą trisdešimties metų kūrybos kelią pasiūtais kūriniais. O jų – išties daug, mat dizaineris yra pristatęs daugiau nei 50 skirtingų kolekcijų. Vien 11 mados šou jis yra padovanojęs Lietuvos publikai.

Galimybė puoštis dizainerio kūriniais jau daug metų tenka vienai garsiausių Lietuvos manekenių Editai Vilkevičiūtei. Edita taip pat yra vadinama viena J. Statkevičiaus mūzų, tad nieko keisto, kad ant podiumo pirmuoju smuiku ir šįvakar griežė būtent ji. Editai buvo patikėta itin erotiška, finalinė kolekcijos suknelė.

Edita Vilkevičiūtė

Specialiai į Lietuvą iš Niujorko dėl J. Statkevičiaus renginio kasmet atvyksta ir manekenė Svetlana Griaznova. Iš Šalčininkų kilusi, stulbinančią karjerą padariusi moteris yra ne kartą žengusi Juozo podiumu, o Niujorke – dažnai pasidabinusi jo kūriniais.

Moteris anksčiau yra pasakojusi, kad Juozas – jai puikus draugas, o kiekvienais metais atvykti į jo naujosios kolekcijos pristatymą jau tapo tradicija.

Podiumu šiais metais ir vėl kulniavo neseniai iš atostogų Barbadose grįžusi Asta Valentaitė, pristačiusi net kelis skirtingus įvaizdžius. Šiuo metu Didžiojoje Britanijoje kartu su mylimuoju Glenu Manchesteriu gyvenanti moteris Lietuvoje yra kur kas retesnė viešnia, nei galėtumėte pagalvoti.

Asta Valentaitė

Garbė dabintis Juozo kūriniais atiteko ir tinklaraštininkei, knygos „Mano geriausia draugė“ autorei Simonai Burbaitei. Ji ant podiumo taip pat nėra naujokė. Lietuvai Simona atstovavo grožio konkurse „Mis Visata 2013“ Maskvoje.

Ryškiausias savo karjeros dienas prisiminė ir buvusi manekenė, renginių režisierė ir prodiuserė Renata Mikailionytė, dirigavusi vien apatiniais pasipuošusių vyrų paradui. Šis išstojimas buvo vienas iš daugiausiai aplodismentų sulaukusių kulniavimų per podiumą.

Tradiciškai, podiumu žengė ir drąsa išsiskirianti jaunos kartos manekenė Karolina Toleikytė. Vos 22-ejų moteris yra pelniusi pripažinimą ne tik Lietuvoje, bet ir pasauliniu mastu.

K. Toleikytė pelnė tarptautinį pripažinimą „Fashion TV“ organizuotame „Miss Fashion TV“ konkurse. Įveikusi 28 konkurentes, 2014 m. metais lietuvė tapo „Miss Fashion TV“.

Kaip gi be išskirtinių bruožų Dovilės Viršilaitės, kuri buvo vadinta net paties dizainerio Karlo Lagerfeldo mūza? Dovilė yra puošusi „Vogue”, „Glamour”, „Marie Claire” viršelius ir pasitikinčiais žingsniais žengusi visų mados grandų podiumais: nuo „Chanel” iki „Giorgio Armani”.

Dar dvi svarbios viešnios Juozo kolekcijos pristatyme – įžymybes gražinanti vizažistė, modelis Ana Procenko ir modelis, „Mis Aukštaitija“ Justina Steponavičiūtė.

Ana Procenko

Itin daug publikos ovacijų sulaukė vienas iš podiumų žengusių vyrų – vakarėlių organizatorius Marius Lucka. Žengdamas podiumu Lukas sugebėjo ne tik prikaustyti publikos dėmesį, bet ir savo sekėjams socialiniuose tinkluose pateikti tiesioginę transliaciją.

Marius Lucka

Kviečiame apžiūrėti naujausią J. Statkevičiaus kolekciją DELFI Stilius fotogalerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (191)