Solidų pirkinių krepšelį už 300 JAV dolerių tinklalapyje susikrovusi A. Jagelavičiūtė įtarė, kad veliasi į stiliaus avantiūrą, bet smalsumas nugalėjo.

„Pirkau daug daiktų: du rankinukus, tris sukneles, auskarų. Turėjau suprasti, kad kažkas bus negerai jau vien dėl to, kad vakarinė suknelė negali kainuoti 35 dolerių. Bet gobšumas kartais pakiša žmogui koją.

Jei būčiau gavusi geros kokybės prekes, būčiau sezono apsipirkimą padariusi už labai gerą sumą. Tačiau šįkart kviečiu visus pasimokyti iš mano liūdnos pamokos“, – teigė stilistė ir pridūrė, kad niekam nerekomenduoja apsipirkti nepatikimuose portaluose.

Kaip rašė A. Jagelavičiūtė, eksperimentas su pigiomis prekėmis iš Kinijos jai buvo nauja patirtis. Anksčiau ji naudojosi tik brangių, gerą reputaciją turinčių internetinių parduotuvių paslaugomis.

Agnė Jagelavičiūtė

„Aš nemėgstu, kai man taiko klišes, todėl nenorėjau jos klijuoti pati, nes Kinija savaime nereiškia blogos produkcijos ar melagystės, bet, oh wait.

Po daugiau nei mėnesio prekės didingai atvyko ir aš net pritūpiau. Pripratusi prie elegantiškų siuntinių, supakuotų į kelias dėžutes, kad nesusigadintų, pamačiusi susisukusį, suglamžytą ir septyniais lipnios juostos ritinėliais apklijuotą lauknešėlį, iškart supratau, kad nieko gero nebus. Nuojauta, švelniai tariant, nenuvylė.

Kaip čia pasakius. Atsisiųstos prekės neatitiko jokių aprašymų. Ilgio, pločio, silueto, audinio, o svarbiausia – konstrukcijos. Reklamuoti lyg lininiai, šilkiniai ar medvilnės drabužiai pasirodė pasiūti iš pigiausios sintetikos, kokią tik galima rasti planetoje, o iškarpos padarytos nesiceremonijant kaip siūdavom lėlėms. Nedarant atskirų detalių. Tiesiog. O paskui susiūtos kaip pavyks. Jei kažkur nepavyko ir liko skylė, na, ne bėda – tegul bus.

Aš, žinoma, tuos drabužius pasimatavau. Tikrai nesu pavydėtinų duomenų ir ant manęs bet koks drabužis neatrodo kaip nulietas, bet matuojantis šiuos man tikrai norėjosi nusižudyti. Aš, tiesą sakant, net nesitikėjau, kad galiu atrodyti taip blogai. Galiu. Žvelgdama į savo atvaizdą veidrodyje, aš kurį laiką rinkausi, juoktis ar verkti. Pasirinkau pirmąjį variantą“, – savo tekste rašė A. Jagelavičiūtė.

Stilistė į šią situaciją pažvelgė humoristiškai ir metė sau profesinį iššūkį – jos nuomone, kiekvieną drabužį galima paversti tinkamu dėvėti, tereikia pritaikyti aksesuarus ar parinkti derančias aprangos detales.

„Mano įmonė „StiliuSOS“ tuo pagrindu ir sukurta – tam, kad padėtų žmonėms prikelti seniai pamirštus ir, iš pažiūros, netinkamus drabužius naujam gyvenimui.

Anot A. Jagelavičiūtės, su visais šiais deriniais ji bent vieną kartą gali išeiti į viešumą. „Nesinori tiesiog išmesti daiktų, nes tai skatina beprasmį vartojimą, tad bent kartą šiuos drabužius ir aksesuarus teks panaudoti“, – teigė stilistė.

„StiliuSOS“ publikuotame tekste A. Jagelavičiūtė pateikė patarimų, kaip net iš prastos kokybės drabužių išpešti maksimalią naudą.

1. Drabužius atidžiai išlyginkite. Nepatikėsite, kokius stebuklus daro šiek tiek primiršta, bet klasikinė priemonė.

2. Vilkėkite tinkamus apatinius drabužius, kai matuojatės rūbus. Tinkamai parinkti, geriausiai – formuojantys apatiniai drabužiai – padeda suvaldyti didžiąją dalį aprangos trūkumo.

3. Reikalui esant, nurėžkite audinio perteklių žirklėmis ar susekite segtuku, paslėpkite klostes po kitais drabužiais. Sluoksniuokite.

4. Drąsiai keiskite drabužio paskirtį. Jei pirkote lininę suknelę pliažui, o atkeliavo beveik celofaninio maišo kokybės tunika, ji puikiai saugos nuo vėjo žvarbų rudens rytą.

5. Apgalvokite aksesuarus. Atidžiai suderinti aksesuarai vizualiai įvaizdį padaro tvarkingą. Nors derinti visus aksesuarus šiandien nėra itin madinga, bet šiuo atveju verta pasinaudoti klasikiniu metodu ir suderinti viską – nuo auskarų iki batelių, nes išsiskiriančią konteksto detalę jūs ir taip turite.

6. Pigius drabužius derinkite su turimais brangesniais ir atitiksite vieną svarbiausių šių laikų mados tendencijų – mix & match.

7. Nenuvertinkite makiažo jėgos. Visada reikia išlaikyti balansą tarp netvarkingų ir tvarkingų dalykų.

8. Nepraraskite mokėjimo pasijuokti iš savęs ir situacijos, nes gyvenime yra daug svarbesnių dalykų nei nevykę skudurai.

Nuotraukos: Darius Kučys

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (119)