Viena iš renginio dalių buvo naujausios „Color Zoom“ kolekcijos pristatymas 2019 metams.

Ši kolekcija kuriama dviejų stipriausių pasaulio agentūrų, kurios renka duomenis apie madą ir būsimas tendencijas. Agentūros atlieka visuotinę pasaulio apžvalgą, kur tiria, kokia yra gatvės mada, kokia yra Holivudo pramonės mada, kino mada ir raudonojo kilimo mada. Iš tyrimo informacijos, kartu su stilistų komanda sukuria bendrą darbą, kurie sukuria ateinančių metų kolekciją. Kolekcija sujungia viską į vieną visumą – plaukus, makiažą, rūbus – pasauliui pristatoma bendra tendencija, kuri vyraus 2019 metų įvaizdžiuose.

E. Saunorytė-Kinderienė pirmiausią kitų metų kolekcijos kryptį įvardijo kaip labai drąsią. „Pirmas įspūdis, kai sėdėjome tarp žiūrovų ir išvydome pirmuosius modelius – užėmė kvapą.

Spalvos ypatingai ryškios, spalvos tarpusavyje derinamos absoliučiai eklektiškai. Grįžta aštunto dešimtmečio formos, kur kirpimai yra ypatingai stabilūs, galiukai labai sunkūs, apimtys didžiulės, o tai papildo labai stiprios ir ryškios, tiesioginės spalvos.

Spalvos derinamos su perėjimais. Raudona spalva – su rožine, jei tai fuksijos spalva, ji derinama su violetine“, – naujosios kolekcijos kryptį įvardino stilistė.

2019 metų plaukų tendencijos

Pasak jos, jei anksčiau turėjome taisykles, kuriomis vadovavomės derinant spalvas, kurios tarpusavy dera, dabar – visiškas šou, kuriame nesilaikoma taisyklių.

„Tai yra visiškai priešingybė prieš tai buvusioms kolekcijoms ir tai bet kokiu atveju atspindės ateinančių metų madas. Jeigu atkreiptume dėmesį į dažytus plaukus, kai naudojama žalia spalva – ji irgi bus madinga kitais metais, tai žalia spalva turi visus perėjimus – nuo chaki, rudos, geltonos iki salotinės, kurie bus panaudojami viename darbe“, – pasakojo E. Saunorytė-Kinderienė.

2019 metų plaukų tendencijos

Pasidomėjus, ar tokius ekstravagantiškus spalvinius derinius bus įmanoma pritaikyti realybėje, Eglė paaiškino, kad reiktų suprasti, jog aukštosios mados tendencijos yra formuojamos, kaip orientyras, o atskiros detalės iš šios kolekcijos, tikrai bus panaudojamos ir realybėje.

„Mes jau salonuose bandėme perteikti kirpimus, elementus ir detales. Klientai, aišku, labai žaismingai reaguoja, kai mes jiems parodome kolekcijos įvaizdžius, tai šiek tiek būna toks sutrikimas, bet kai pradedame aptarinėti atskiras detales, kurios yra labai įdomios – tai drąsesni klientai tikrai sau leidžia paeksperimentuoti ir tam tikrus elementus iš šios kolekcijos tikrai bus galima naudoti.

Jeigu pasižiūrėtume kiekvieną įvaizdį detaliau, pamatytume, kad yra tam tikrų zonų, kur yra naudojamas netgi šiek tiek apverstas ombre, kai šviesesni tonai yra parinkti nuo plaukų šaknų, o į galus tamsėja. Arba vidiniuose sluoksniuose atsiranda didžiuliai šviesūs blyksniai, o ne lengvas perėjimas – tai yra atskiros detalės dažyme, bet kirpime sujungiamos į vieną bendrą visumą, kuo ir įdomi ši kolekcija. Atrodo, kad dažymas skaldo vientisą darbą, o kirpimas viską apjungia savo forma“, – dėstė plaukų stilistė.

2019 metų plaukų tendencijos

2019 metų kolekcijoje tiek kirpimai, tiek dažymai turi išreikštas labai aiškias, atskiras zonas, kurios vienokiu ar kitokiu būdu yra sujungiamos.

„Jeigu pakalbintume vyresnio amžiaus moteris, jos puikiai prisimena tuos klasikinius kirpimus, bet šioje kolekcijoje jie sužibo tarsi naujai – kada du ar trys klasikiniai kirpimai tarsi sujungiami į vieną. Tai irgi yra labai įdomus momentas“, – teigė E. Saunorytė-Kinderienė.

Eglė pabrėžė, kad bus madingi labai sunkūs kirpčiai, asimetriški, didelės apimties iki pat blakstienų.

„Kirpimuose vyraus absoliučiai sunkios architektūrinės formos. Bus dirbama panelėmis, stabiliomis linijomis, bet žaidžiama su dažymais. Viršugalviai labai išlengvinti, iškarpyti, palikti pūkeliai viršuje.

Kiekviename įvaizdyje stebima variacija, kai labai sunki, didelė apimtis ir kažkurios detalės išlengvintos, bet labai subtiliai. To lengvumo yra be galo nedaug, jei žiūrėtume į bendrą įvaizdį“, – pasakojo stilistė.

Makiažuose bus akcentuojamos labai didelės, išdidintos ir ryškios lūpos, kurios tarsi lakuotos, labai blizgios ir išraiškingos. Į jas ir telkiamas didžiausias dėmesys. Akių makiažas – minimalus.

2019 metų plaukų tendencijos

„Manau, kad Lietuvoje yra drąsių moterų. Esu netgi keletą jau ir gatvėse mačiusi. Aišku, užsieny teko jų daugiau matyti, nes žmonės yra gerokai laisvesni, jie lengviau priima bet kokias naujoves, nėra tokie konservatyvūs, nes tai, kas nauja – jiems yra įdomu.

Tačiau, kai supažindiname klientus su naujovėmis ir duodame pavartyti naujos kolekcijos žurnalus, vienaip ar kitaip žmonėms kažkas patinka – ar kirpimas, ar pati dažymo idėja. Nereiktų žiūrėti taip tiesiogiai, viską galima transformuoti ir pritaikyti“, – sakė ji.

Lietuvaitėms stilistė palinkėjo vienintelio dalyko, kurio trūksta mūsų moterims – drąsos: nebijoti ryškių drabužių, išraiškingų kirpimų ir žaismingos plaukų spalvos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)