Anot kūrėjos – viena didžiausių problemų tampa nenuoširdžios draugių replikos ir patarimai. Ji sako pastebinti, kad nuotakoms draugių nuomonė dažnu atveju griežia pirmuoju smuiku ir tampa lemiamu veiksniu renkantis suknelę.

„Pradėkime nuo to, su kuo nuotakos ateina rinktis sukneles. Dažniausiai tai – artimiausi šeimos nariai arba draugės, o gal net visas jų pulkas. Bet ar įvertinate tai, kad skoniai ir nuomonės gali kardinaliai skirtis?

Būna, nuotaka išsirenka sau patinkančią suknelę, ją apsivilkusi jaučiasi ypatingai. Tačiau užtenka vieno draugės tarstelėjimo „ai nežinau, man tai nelabai“ ir nuotakos nuomonė apie suknelę kardinaliai pasikeičia.

Bet ar draugės visuomet pataria nuoširdžiai? Man peršasi mintis, kad kartais draugės savo nuomones reiškia tik iš pavydo ar noro konkuruoti. Bet juk pasiruošimo vestuvėms akimirkos turėtų būti ypatingos ir teikti džiaugsmą, tokiems jausmams kaip pavydas neturėtų būti vietos“, – kalbėjo A. Beliakaitė.

Dizainerė sako nesuvokianti, kodėl nuotakos, užuot pasitikėjusios dizaineriais, stilistais ar salono konsultantais, didžiausią dėmesį skiria ne visuomet nuoširdžioms draugių replikoms.

„Aš, kaip profesionalė, žvelgdama į nuotakas matau daug niuansų – pradedant nuo to, kaip suknelės siluetas apgaubia jos kūno formas, baigiant nuotakos reakcija žvelgiant į savo suknelę. Todėl patarčiau vadovaujantis ne draugių nuomonėmis ar inspiracinėmis nuotraukomis, o savo srities profesionalų patarimais.

Stilistas ar vestuvinių suknelių kūrėjas neturi su jumis išankstinio ryšio ar nusistatymo, vienintelis jo tikslas – padaryti taip, kad svarbią dieną atrodytumėte pribloškiančiai“, – kalbėjo kūrėja.

Aurelija Beliakaitė (viduryje)

Paprašyta įvardinti kitas pastebimas nuotakų klaidas, A. Beliakaitė teigė, kad nuotakos pernelyg dažnai vadovaujasi stereotipais. Esą žemaūgės moterys, nors slapčia norėtų ilgų prigludusių suknelių, klaidingai įsivaizduoja, jog tokios suknelės tinka tik aukštaūgėms.

Netinkamas audinio pasirinkimas – taip pat viena dažnai pasitaikančių klaidų. Pavyzdžiui, žiemos vestuvių sezonui pasirenkama lengva, plazdanti suknelė, o vasarai – šilta, standaus audinio.

Psichologė: turime problemų su saviverte

Psichologės Šarūnės Vienės nuomone, pagrindinė moterų tarpusavio konkurencijos problema yra menka savivertė.

„Visuomenėje vis dar susiduriame su savivertės klausimais ir tai ypač aktualu moterims. Vaikystėje esame lyginami su kitais darželio vaikais, kiek vėliau švietimo sistema mus lygina su bendraklasiais. Nenuostabu, kad ir užaugę lyginamės su kitais.

Jei mūsų savivertė būtų aukštesnė, jei dirbtumėme su savimi, keistume savo požiūrį į konkurenciją, pavydo jausmas, kurį jaučiame kitiems, tikėtina, su laiku vis mažėtų.

Kitas klausimas – ar galima draugu vadinti tą žmogų, kuris mums nuolatos pavydi? Pavydo jausmas yra normalus, bet kai jis tampa perdėtu – būtina aiškintis to priežastis“, – kalbėjo psichologė.

Kaip atskirti, kai draugė suknelę peikia linkėdama gero ir tikėdama, kad tai – ne pats tinkamiausias kirpimas, o kada – tiesiog iš pavydo?

„Visa esmė slypi nuoširdume, todėl vienintelis dalykas, kaip galite tą išsiaiškinti – kalbėtis ir stebėti santykių dinamiką. Kartais dėl mūsų pačių vidinių problemų įsivaizduojame, kad žmogus su mumis elgiasi nenuoširdžiai. Konkurencija tuomet kyla iš mūsų, o ne draugo, pusės", - kalbėjo Š. Vienė.

Psichologė pabrėžė, kad prieš reikiant nuomonę, vertėtų pasvarstyti, ar tai iš tiesų yra būtina.

„Jei matome, kad draugė labai gerai jaučiasi su suknele ir džiaugiasi savo pasirinkimu, vertėtų pagalvoti, ar mūsų nuomonė iš tikrųjų yra svarbi ir reikalinga? Juk skonis – subjektyvus dalykas", - kalbėjo Š. Vienė.

Vestuvinė suknelė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)