Stilistė pabrėžia, kad tam, kad sukurtume stilingų įvaizdžių, visai nebūtina nuolat sekti didžiųjų mados portalų ir vartyti populiariuosius žurnalus. Mada nėra karo prievolė, kad turėtumėte akylai stebėti kiekvieną tendencijų pokytį ar vadovautis pasaulio stilingųjų primestomis normomis.

Stilistė A. Gilytė sako, jog susidaryti įspūdį apie šio sezono tendencijas galima užsukus į bet kurią greitosios mados parduotuvę. Greitoji mada veikia paprastu principu – vos tik išryškėja nauja mados tendencija, ji kaip mat pačiumpama populiariųjų prekių ženklų, o parduotuvių lentynos papildomos naujos kolekcijos drabužiais.

Vis dėlto. anot A. Gilytės, už tendencijų vaikymąsi kur kas svarbiau paisyti savo individualumo ir galvoti apie tai, kas iš tikrųjų tinka kiekvienai iš mūsų. Sutikite, kaubojiško stiliaus batai, nors ir itin madingi šį sezoną, konservatyvų įvaizdį mėgstančios moters spintoje sukurtų tikrą chaosą. O chaoso nei gyvenime, nei spintoje, nenori nė viena moteris.

Filmavimas

Tad nenorinčioms aklai vadovautis mados tendencijomis A. Gilytė siūlo atsigręžti į universalius spintos elementus. Nepriklausomai nuo to, koks yra jūsų gyvenimo būdas, kiekvienos moters spintoje turi būti šie niekada iš mados neišeinantys aprangos elementai:

Sijonas. Jei mėgstate romantišką stilių, rinkitės platesnio kirpimo, taliją akcentuojantį midi sijoną. Prie jo derinkite trumpesnę palaidinę ar megztuką, ilgesni tik užgoš jūsų išryškintą taliją.

Nebijokite odinių sijonų. Jie puikiai derės prie megztų, šilkinių, džinsinių drabužių. Svarbiausia – nederinti odinio sijono su odiniu viršutiniu drabužiu.

Pieštuko formos sijonas yra privalomas kiekvienos moters garderobe, nes puikiai dera ir su šviesia palaidine, ir su švarku, ir su ekstravagantiškesniu viršutiniu drabužiu.

Klasikinė šviesaus audinio palaidinė arba marškiniai. Derinkite prie įprastų džinsų, sijonų, klasikinių kelnių. Šilko palaidinė, pavyzdžiui, puikiai tiks prie aksominių kelnių – šis derinys atrodys šventiškai ir nepretenzingai. Palaidinė ar marškiniai taip pat puikiai tiks vilkėti po klasikiniu švarku, liemene ar didesnio dydžio megztiniu.

Maža gudrybė toms, kurios turi nedidelę krūtinę. Palaidines rinkitės apvaliu kaklu – taip vizualiai padidinsite viršutinę kūno dalį.

Suknelė. Ji gali būti vilkima tiek viena, tiek su odiniu švarkeliu ar oversize megztiniu. Stilistė pabrėžia –tai nėra juoda maža suknelė. Tai lengvai derinama ir jums puikiai tinkanti „budinti“ suknelė tiems rytams, kai nenorite sukti galvos dėl savo įvaizdžio.

Švarkas. „Švarkas yra tas jūsų spintos karys, kuris net paprasčiausius trikotažinius marškinėlius privers atrodyti elegantiškiau“, – sako A. Gilytė. Na, o atsakymas į klausimą „Chanel“ tipo, o gal klasikinis?“ yra jūsų asmeninis pasirinkimas.

Mėgstami džinsai, klasikinės kelnės. Svarbiausia taisyklė – pasirinkti jūsų kūno formas idealiai atitinkantį modelį.

Tai – tik keli iš patarimų, kuriuos Agnė pažėrė konferencijos metu. Žiūrėkite vaizdo įrašą!

Kristina Solomnikova, Agnė Gilytė

A. Gilytė nuolat atlieka savo klienčių spintų revizijas ir konferencijos metu papasakojo, kokias klaidas dažniausiai pastebi moterų garderobuose.

Pirma klaida, anot Agnės, yra ta, kad moterys perka joms pagal kūno formas netinkančius drabužius.

„Labai pasirinkti tinkamą ilgį ir kirpimą. Užsidėjusios sijoną turite įvertinti, ar jis lieknina, o gal atvirkščiai – stambina jūsų kojas? Ar gražiai apgaubia klubus, o gal kaip tik išdarko jų siluetą?

Lygiai taip pat su švarkais – įvertinkite rankovių ilgį ir silueto plotį – ar tai bus tiesiai kirptas drabužis, ar apgaubiantis kūno formas.

Jei renkatės platesnio kirpimo viršutinį drabužį, tuomet kelnės ir sijonas turi būti labiau prigludę prie kūno. Ir atvirkščiai – jei viršutinis drabužis prigludęs, rinkitės platesnes kelnes ar pūstesnį sijoną“, – kalbėjo stilistė.

Antra, A. Gilytė pastebi, kad žmonės dažnai perka drabužius spontaniškai, norėdami save apdovanoti, patenkindami vartotojiškumo troškimą. Bet kažkodėl tų įsigytų daiktų vis vien nevilki.

Argi jums nėra pasitaikę – įsigijote daiktą, džiaugėtės pačiu pirkimo faktu, bet kai reikia apsivilkti drabužį – to daryti kažkodėl nesinorėjo? Drabužį pirkite tuo atveju, jei esate 100 proc. įsitikinusi, kad jį vilkėsite.

„Viena dizainerė man yra pasakiusi „Nebūkime kaip mūsų močiutės, kurios visas gražiausias krištolines taures laiko sekcijoje ir ištraukia tik per šventes. Gerkime vandenį iš jų kas dieną, džiaukimės kiekviena diena, nes niekada negali žinoti, kas laukia už kampo.

Nešiokime gėletas palaidines, raudonus sijonus ar sukneles su žvyneliais – gal ne trečiadienį į biurą, bet penktadienį susitikimui su draugėmis – drąsiai“, – kalbėjo A. Gilytė.

Daugiau A. Gilytės patarimų rasite DELFI Stilius vaizdo įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)