Telšiuose turėjusi drabužių parduotuvėlę į pajūrį moteris patraukė norėdama plėstis. Šis butikas Klaipėdoje gyvuoja jau dvejus metus.

„Visada svajojau apie Klaipėdą. Niekad nenorėjau Vilniaus. Gal Vilnius buvo per toli nuo namų. Klaipėda – arčiau. Kartais pati nesuprantu su savo svajonėmis, kodėl taip noriu, bet būtent čia norėjau atsirasti. Atskiro pasiryžimo nereikėjo, viskas dėliojosi eigoje. Atsirado patalpos, atsirado šeimos palaikymas. Niekas manęs nesuprato, bet visi namiškiai palaikė, padėjo ir automatiškai viskas susidėliojo, kas šiandien čia yra“, – pasakojo žemaitė.

Telšiškės butikas Klaipėdoje

Gitana Klaipėdoje prekiauja itališkais drabužiais. Į Italiją moteris skrenda bent kartą per mėnesį.

„Anksčiau būdavo, kad važiuodavome automobiliu. Tai tapo tokiu savotišku gyvenimo būdu. Dabar su mašina iš Telšių iki Vilniaus vykstu, pasilieku ten automobilį ir tada skrendu į Italiją“, – sakė „Sachi“ butiko savininkė.

Pasidomėjus, kodėl pasirinko Italiją, o ne kokią kitą šalį, Gitana atskleidė: „Italija todėl, kad prieš daug metų su šeima pasidarėme ekskursiją po Italiją autobusiuku, su mažais dar vaikais. Labai patiko Italijoje. Patiko, kaip žmonės rengiasi, drabužių išskirtinumas. Cinkelis pas juos tikrai yra.

Smagu į Italiją nuskristi, atsisėsti kavinukėje ir stebėti gatvės madą – jie sugalvos tai, kas mums atrodys nesuderinama, o pažiūri – super. Tai taip ir parsiveži tas netipines idėjas.

Yra daug merginų, moterų dirbančių, kurios neturi laiko po parduotuves vaikščioti ir galvoti, kaip čia stilingiau atrodžius. O aš tai darau paslaugą joms. Parvežu drabužiu ir jei įtinka – tai valio!“

Telšiškės butikas Klaipėdoje

Gitana prekiauja drabužiais, kurie skirti moterims. Apie butiką jos sužino iš lūpų į lūpas. Pasak butiko savininkės, čia apsiperka įvairaus amžiaus moterys. Klaipėdietės ieško išskirtinumo, nenori, kad konkretaus drabužio būtų daug vienetų.

Kainos butike svyruoja nuo 50 eurų iki 150 eurų. Avalynės galima rasti iki 200 eurų.

Telšiškės butikas Klaipėdoje

„Manau, kai moteris labai nori ką nors įsigyti, kiekviena išgali sau leisti. Noriu, kad čia apsilankę žmonės gautų šilumą, bendravimą ir žmogiškumą. Bandau suprasti, ko joms reikia ir stengiuosi tai surasti. Jei reikia – konkretų drabužį užsakau net ir iš Italijos. Moterų rengimosi stilių diktuoja ir užsienio mada. Jeigu dizaineris sukūrė drabužį – vis tiek jis ras savo pirkėją“, – įsitikinusi Gitana.

Gitana parduotuvėlę turi ir Telšiuose. Priėmusi tokį iššūkį telšiškė nežinojo, ar drabužių parduotuvė Klaipėdoje pasiteisins, ar ne.

„Telšiuose yra mini butikėlis, kur ten daugiau parvežu užsakytus drabužius. Ne visą laiką, aišku, ir aš įtaikau drabužius moterims tų, kurių jos norėtų. Telšiai – mažas miestelis, mažesnis ir žmonių ratas, tad būna sunku realizuoti tam tikrus drabužius“, – sakė ji.

Gitana Jančauskienė

Paklausta, ar nebijojo imtis tokio verslo plėtros, Gitana prisipažino, kad pergyvenimų netrūko.

„Bijojau plėstis. Bijojau ir prieš šeimą. Daug dirbau pati, nenorėjau nuvilti ir šeimos. Čia juk mano norai, užgaidos, o juk jie visi padėjo man įgyvendinti. Kaip tik ir sūnus buvo grįžęs atostogų iš Amerikos. Visi kartu ir dažėme, ir dvasią kūrėme.

Telšiškės butikas Klaipėdoje

Gal ir nesąmoningai čia darau, bet yra kaip yra. Šeima tuo pačiu metu ir supranta, ir nesupranta. Vis manęs klausia – ar verta taip daryti, kai tiek pravažinėjama laiko. Bet kai vaikai praauginti, tai paprasčiau“, – atviravo savo svajonių verslą Klaipėdoje įkūrusi G. Jančauskienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (107)