Tradiciškai, svečius pasitiko ir renginį moderavo projekto sumanytojas Arnoldas Remeika, tinklaraščio „Bomberis“ autorius.

Antrojo renginio metu savo žiniomis apie mados istorijos raidą dalijosi stilistė Miglė Kazėnaitė, tinklaraščio „Spintos guru“ autorė Deimantė Bulbenkaitė kalbėjo apie tai, kaip globalūs procesai tiesiogiai paveikia mados pasaulį, o prekės ženklo „Undress“ įkūrėja Ana Savicka dalijosi savo asmenine patirtimi, teigdama, kad nebūtina paisyti tendencijų tam, kad sukurtum sėkmingą prekės ženklą.

Viena ryškiausių vakaro lektorių tapo mados tendencijų prognozuotoja Marija Palaikytė, kalbėjusi apie savo veiklos sferą – tendencijų prognozavimą.

Marija Palaikytė

„Turėjau kovoti už tai, kad mados tendencijų prognozavimas nėra būrimas iš kavos tirščių, kad tai nėra mistifikuota profesija. Visi pirmieji mane kalbinę žmonės sakė: Marija, tu kaip Naglis Šulija, skaitai iš žvaigždžių“. Čia mano standartinis pokštas.

Galvoju, kad tam tikra prasme mes skaitome ženklus mūsų kultūriniame klimate, mūsų aplinkoje ir taip galime numatyti mados tendencijas.

Pradėjau kovoti, kad būtų tokios savokos kaip mados tendencijų prognozavimas, mados antropologija kaip sociokultūrinis reiškinys. Rašant pirmuosius straipsnius žmonės man sakė, kad nevartočiau tokių keistų terminų, nes žmonėms žurnalai – atsipalaidavimo priemonė.

Dabar dalyvaujame konferencijose, renginiuose, skaitome žurnalus, kuriuose pateikiamas protingas požiūris į madą ir, iš esmės, mano šūkis gyvenime – mada yra ir turi būti protinga“, – apie savo darbo subtilybes kalbėjo M. Palaikytė.

M. Palaikytė teigė, kad kuo ilgiau dirba mados pasaulyje, tuo dažniau skaitydama pranešimus apie tendencijas susiduria su vienu dalyku – žmonės, išklausę tendencijų suvestines, sutrinka ir sako – juk viskas madinga!

„Iš tiesų, viename periode gali būti labai daug aktualių tendencijų. Mes negalime suprasti tendencijų, kurios yra aktualios šiandien, po metų ar trijų, jei nesuprantame, kodėl tos tendencijos atsirado. Ir tik supratus visą platųjį kontekstą ir tendencijų vystymosi proceso eigą, kiekvienas iš mūsų, teoriškai, galime numatyti tendencijas“, – kalbėjo tendencijų prognozuotoja.

Antrojo renginio metu auditorijoje pranešimų klausė dizainerė Diana Vapsvė, tinklaraštininkė Simona Burbaitė, stilistė ir tinklaraščio „Dydis nesvarbu“ įkūrėja Giedrė Valavičiūtė, „Studio Toma“ kūrėja Toma Jankauskaitė ir kt.

Svečius ir jų įvaizdžius išvysite DELFI Stilius fotogalerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)