Bet Pernille Teisbaek, kuri gimė Danijoje ir iki visai neseniai dirbo žurnalo „The You Way“ mados redaktore, yra gyvas pavyzdys, kad skandinaviškas stilius nėra vien monochrominė apranga.

Jos mados eksperimentai nelieka nepastebėti – jos nepriekaištingas gatvės stilius užfiksuotas tūkstančiuose nuotraukų.

Kalbant apie siluetą, galioja nerašyta taisyklė, kuri skelbia: prie laisvo drabužio reikia derinti prigludusį, kad būtų pusiausvyra. Bet P. Teisbaek nepaiso šios normos ir prie plačių kelnių derina plačią suknelę ar plevėsuojančius marškinius. Tai tik parodo, kad taisyklės sukurtos tam, kad jas laužytume.

P. Teisbaek kaip niekas kita moka elegantiškai dėvėti dryželius. Dažniausiai jai tai pavyksta prie dryžuoto drabužio derinant panašios spalvos vienspalvį, pavyzdžiui, prie juodais ir baltais dryžiais margintos palaidinės priderinus juodą odinį sijoną. Jei norite drąsesnio įvaizdžio, vėlgi imkite iš jos pavyzdį – prie dryžuoto sijono derinkite ne tik dryžuotą paltą, bet ir dryžiais margintus batus. Toks derinys netikėtas, bet galutinis rezultatas nepamirštamas.

Vyriško garderobo detalėmis nenustebinsi nieko, bet laikas pamiršti nusibodusį puošnios suknelės ir vyriško švarko derinį. Verčiau rinkitės kupranugario vilnos spalvos arba laikui nepavaldžios pilkos spalvos paltą, nerūpestingai kabantį ant pečių, o prie jų derinkite vintažinius džinsus arba trumpą odinį sijoną.

P. Teisbaek demonstruoja moteriškumą avėdama laivelius neaukšta pakulne (vadinamuosius „kitten heel“), kurie buvo populiarūs šeštajame dešimtmetyje. Juos ji derina prie tokių pat elegantiškų elementų, pavyzdžiui A formos sijono ir juosmenį pabrėžiančios palaidinės. Taip sukuriamas klasikinis prancūziškas įvaizdis, kuris tinka ir biure, ir vakare einant į pasimatymą.

Gimtojoje P. Teisbaek Kopenhagoje, kurioje didžiąją dalį žiemos saulė yra pasislėpusi, golfas yra bazinis aprangos elementas, tačiau ji suteikia šiam šalto oro pranašui unikalumo, derindama drabužius sluoksniais – pavyzdžiui, užsivilkdama ant golfo medvilninius marškinius arba džinsinį kombinezoną.

Džinsai ilgą laiką buvo naudojami tik kasdienėje aprangoje, bet P. Teisbaek drąsiai inkorporuoja juos kurdama aukštosios mados įvaizdžius, pavyzdžiui, derindama prie jų panašaus atspalvio sagomis susegamas ar moteriško kirpimo palaidines.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)