Mugėje prekiaujanti E. Vitulskienė klientes pasitinka vilkėdama savo prekės ženklo bordo spalvos suknelę. Gundančią, moterišką, puikiai atspindinčią garsios moters kūrybos viziją. Ji, priešingai nei kiti lietuvių plius dydžio kūrėjai, pasirinko kitą kryptį – moterų ji sako nenorinti įvilkti į „maišus“.

„Stipriai rizikuoju. Dirbdama šį darbą jaučiu, kad moterys bijo aptemptų drabužių, bijo aukštesnio liemens ar ryškesnių akcentų. Galbūt mano pardavimai būtų didesni, jei kurčiau laisvesnius rūbus. Bet tikiu, rizika vieną dieną pasiteisins. Tikiu savo idėja, tikiu, kad išdrąsėsime“, – interviu DELFI Stiliui mintimis dalijosi kūrėja.

Nuo E. Vitulskienės debiuto mados pasaulyje praėjo keturi mėnesiai. Birželį buvo pristatyti jos mados namai ir pirmoji kolekcija, o dabar garsi moteris jau sako žengianti į antrąjį sezoną.

Kviečiame apžiūrėti naują E. Vitulskienės kolekciją:

Debiutinė kolekcija buvo sukurta bendradarbiaujant su dizainere Olesia Les. Drabužiai buvo jaunatviškesni ir, kaip sako Erika, „gaivesni“, o sportinis stilius maišėsi su klasika. Vis dėlto, klaidų neišvengta.

„Visada būna pamokų, kurias išmoksti. Tai dizainerei galiu pasakyti ačiū, kad išmokau kai kurias pamokas. Jos nebuvo smagios, bet klaidos juk tam ir yra, kad iš jų mokytumeisi“, – kalbėjo E. Vitulskienė.

Naujausia jos kolekcija yra skirta šaltajam sezonui – rudeniui ir žiemai. Ji klasikinė, skirta moteriai, kuri žino savo vertę.

„Šiandien startuojame su nauja kolekcija, kuri dar nėra pristatyta viešai. Keitėme dizainerę – dabar darbuojuosi su Kaste Svilaite. Mūsų skoniai sutampa, sutikus viena kitą iškart supratome, kuria linkme judėti. Ji puikiai žino, kaip gražiai „įforminti“ mano norus“, – pasakojo Erika.

Erika Vitulskienė

Nors rinkoje Erika dar naujokė, užsakymų jai tikrai netrūksta. E. Vitulskienės mados namų klientės, jos pačios žodžiais, tarsi pasidalija į dvi grupes: ištikimosios ir nepatikliosios: „Kai kurios klientės yra labai nedrąsios, sunkiai pasitiki savimi ir mano kūryba. Mes, lietuvės, iš tiesų labai mėgstame save „patarkuoti“, nors mūsų genofondas – tobulas!

Turime pralaužti ledus, ir, manau, kad netrukus imsimės ryškesnių spalvų, įdomių akcentų, įvairesnių derinių, šokirato. Labai noriu tą atskleisti savo ateities kolekcijos. Šiuo metu šokiratus renkamės labai atsargius – tai galėtų būti auksinės sagos ar dirželis. Bet, tikiuosi, vieną dieną „išsprogsime“ ir nebebijosime apsirengti drąsesnių drabužių.

Norėčiau, kad mūsų plius dydžio moterys nebūtų nuobodžios, užsiskleidusios ar užguitos. Noriu, kad jos įgautų drąsos ir pradėtų eksperimentuoti su išvaizda, išreikštų save per drabužius.“

E. Vitulskienės mados namuose drabužiai siuvami nuo 44 dydžio. Dėl susidomėjimo neatmetama ateityje kurti ir mažesnių dydžių drabužius, tačiau kol kas rinkoje Erika nori įsitvirtinti kaip plius dydžio kūrėja.

„Kol kas mano gamybiniai pajėgumai tam per maži. Bet ateičiai – kodėl gi nepabandžius?“ – retoriškai klausė Erika.

Erikos klientės – arba jaunutės merginos, arba vyresnės moterys. Ir tai, anot jos, yra puiku, nes kūrėja gaunu geros energijos iš jaunų klienčių, kurios trykšta energija ir noru viską išbandyti, tačiau tuo pačiu apstu atsiliepimų ir vertingų patarimų iš patirtį sukaupusių vyresnių moterų.

Didesnio dydžio drabužių kūrimas Lietuvoje, panašu, yra tikra niša. Kūrėja neslepia, kad būtent dėl šios priežasties ji ėmėsi šio verslo.

„Šiandien mugėje apžiūrėjau kitų dizainerių darbus. Tikrai yra šaunių drabužių, bet, deja, iki tam tikrų dydžių. Sau nerasčiau, ką nusipirkti“, – teigė ji.

Kūrėja sako, kad jos drabužių kainos – ne ką didesnės nei „Akropolyje“.

Štai vienas iš jos kūrinių – pusiau vilnonis paltas su įspūdingu pamušalu. Jo kaina – 229 Eur.

Erikos Vitulskienės kolekcijos paltas

„Kainos yra prieinamos. Nepamirškite, kad tai dizainerio darbas, ne masinė gamyba. Medžiagos kokybiškos, o kainos nesiskiria nuo prekybos centrų. Tik mano gamybos kaštai didesni, nes ne kinai už tris euriukus siuva“. Noriu, kad moterys priprastų pirkti, norėtų atrodyti gerai, ir kad jų nestabdytų finansinės bėdos“, – kalbėjo Erika.

Paprašyta pasidalinti patarimu Lietuvos moterims, E. Vitulskienė visas plius dydžio moterims paragino neslėpti savęs.

„Vienas protingas vyras man yra pasakęs, kad jam moteryje gražiausia – akys, nes jei jos žydi, žydi ir visa moteris. Tad pasirūpinkite savo vidiniu grožiu, bet nepamirškite ir išorinio. Kiekviena iš mūsų turime savo pliusų, išryškinkime juos! Gyvenimas per trumpas, kad slėptume save ar varžytumėmės“, – pokalbį baigė kūrėja.

Apžiūrėkite pirmąją Erikos kolekciją:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (366)