Trečiadienio vakarą G. Baikštytė apsilankė 40-metį švenčiančio prancūzų prekės ženklo „Institut Esthederm Paris“ renginyje. DELFI Stilius nepraleido progos sužinoti jaunatviško aktorės įvaizdžio paslaptis ir grožio ritualus.

„Visada juokaudavau – kokia gi tai būtų paslaptis, jei ją atskleisčiau? Iš tiesų, neturiu jokių paslapčių. Prižiūriu save nuo paauglystės ir puoselėti odą man taip pat svarbu kaip kasdien valytis dantis. Be to, rūpinuosi ne tik savo veido, bet ir kūno grožiu. Stengiuosi mankštintis namuose ir ypač mėgstu „Body flex“ pratimus (mankštos esmė – gilus diafragminis kvėpavimas, kuris derinamas su raumenų tempimo pratimais – DELFI).

Grazina Baikštytė

Lietuviško kino ikona savęs nepavadintų dažna grožio salonų lankytoja. Pati namuose atlieka ir pilingą, ir veidą pamasažuoja, ir kaukę užsitepa.

„Vieni vaikšto į barus ir linksminasi iki pat sekmadienio, o aš paskutinę savaitės dieną skiriu grožio ritualams. Po pietų, į vakarą, keliauju į savo grožio kabinetą – vonią. Todėl pirmadienį atsikeliu atsigavusi, atsišviežinusi“, – pasakojo kino industrijos veteranė.

Paklausta, ar yra natūralių produktų šalininkė ir kaip vertina veido kaukes iš maisto produktų, G. Baikštytė patikino, kad mieliau renkasi profesionalią kosmetiką.

„Kai buvau šešiolikos, su jaunesne sese darydavome štai tokią kaukę: saldų varškės sūrelį sumaišydavome su grietinėle ir tepdavome ant veido. Kokios išdidžios būdavome, kad gražinamės! Ne paslaptis, kad tai, ką valgome, galime drąsiai tepti ant veido, bet aš to nepraktikuoju. Kam patinka ant veido dėti braškes, pomidorus ir agurkus – prašome, bet man prie širdies profesionalios priemonės“, – kalbėjo G. Baikštytė.

Kalbėdama apie makiažą, G. Baikštytė paminėjo nesivaikanti mados tendencijų. Renkasi tai, kas jai tinka ir patinka jau daugybę metų.

Paklausta apie kosmetikos priemones, be kurių neišsiverstų nė dienos, aktorė teigė, kad jos grožio lentynoje visada rastume makiažo valiklį. Vasarą jai pakanka micelinio vandens, o štai žiemą ji renkasi pienelio konsistencijos valiklį.

Paakių oda – itin jautri, tad jai G. Baikštytė papildomai naudoja specialiai šiai delikačiai sričiai tinkantį makiažo valiklį.

„Grįžus namo pirmas dalykas, kurį padarau – nusivalau makiažą. O tik tuomet keliauju gaminti maistą, ilsiuosi. Negaliu namuose būti pasidažiusi, jau nekalbant apie tai, kad eičiau miegoti su makiažu!“ – sakė aktorė.

Neišsiversčiau ir be serumo, jį renkuosi atsižvelgdama į metų laikus, taip pat atkreipiu dėmesį, kad tarp sudedamųjų dalių būtų hialurono rūgštis arba kolagenas, padedantys išlaikyti brandžios odos stangrumą. Kremo be serumo net neįsivaizduoju.

O štai liftingo efektą turinčias priemones naudoju tik kartais. Jos – momentinio poveikio, todėl patarčiau naudoti priemones, kurios garantuoja ilgalaikį rezultatą, pavyzdžiui, su jau minėta hialurono rūgštimi“, – patirtimi dalijosi aktorė.

Gražina Baikštytė

Aktorė sako nemėgstanti išlaidauti kosmetikai – juk brangu, anot jos, nebūtinai veiksminga, o ir dažnu atveju permokame už vardą.

„Mano grožio patarimas kitoms moterims yra labai elementarus. Prižiūrėkite save kiekvieną dieną, sistemingai, o ne retkarčiais. Juk tai – anokia kančia, veikiau malonumas“, – kalbėjo aktorė.

„Institut Esthederm Paris“ renginio svečius ir akimirkas išvysite DELFI Stilius fotogalerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (448)