1 gudrybė – pėdas statykite nuo kulno link pirštų galų, o ne atvirkščiai

Jei avėdama aukštakulnius statykite visą pėdą ant žemės, atrodysite nerangiai. Iš tiesų avint aukštakulnius ženkite statydamas pėdas nuo kulnų link pirštų – taip eisena atrodys kur kas natūralesnė.

2 gudrybė – vaikščiokite mažais žingsniais

Su aukštakulniais žingsniai būna mažesni – tam pačiam atstumui įveikti prireiks kur kas daugiau žingsnelių. Eidama dar pasiūbuokite klubais – tai pabrėš jūsų moteriškumą.

3 gudrybė – neskubėkite

Jei su aukštakulniais bandote greitai vaikščioti, atrodysite ne tik keistai – tai gali baigtis nelaimingu atsitikimu. Patikėkite – avit aukštakulnius geriau neskubėti. Be to, lėčiau vaikštantis žmogus atrodo labiau savimi pasitikintis.

Aukštakulniai

4 gudrybė – šiek tiek atsiloškite

Avint aukštakulnius neretai kyla pagunda eiti sparčiau, todėl nevalingai palenkiame kaklą į priekį. Bet avint aukštakulnius geriau šiek tiek atsilošti atgal – taip nepasiduosite pagundai palinkti į priekį.

5 gudrybė – įsivaizduokite, kad einate tiesia linija

Kai brėžiate tiesę, ji bus tiesesnė, jei žiūrėsite į galutinį tašką, o ne į judantį pieštuką. Panašiai ir avint aukštakulnius – žengsite grakščiau, jei žiūrėsite į tikslą (pavyzdžiui, kavinę ant kampo) ir įsivaizduosite iki jo vedančią tiesią liniją, o ne žiūrėsite sau po kojomis.

6 gudrybė – šiek tiek sulenkite pėdas

Sulig kiekvienu žingsniu šiek tiek sulenkite pėdas, kad prispaustumėte jas arčiau padų. Tokiu būdu bateliai bus stipriau prigludę prie pėdų, lengviau žengsite.

Aukštakulniai

7 gudrybė – aukštakulniai turi būti jūsų dydžio

Jei aukštakulniai bus netinkamo dydžio, nelengva užduotis – eiti natūraliai – tampa praktiškai neįgyvendinama. Jei bateliai per dideli, įsidėkite specialius užkulnius, jei per maži – nuneškite batsiuviams pratempti ar pamėginkite pati pratempti, pasitelkusi liaudiškas gudrybes.

8 gudrybė – pasirinkite tokio aukščio kulniukus, su kuriais būtų patogu vaikščioti

Jei apsiavus aukštakulnius sunku žengti žingsnį, savaime suprantama – kulniukai jums per aukšti. Na bet ne viskas prarasta – yra daug gražių batelių ir basučių su vidutinio aukščio ar neaukštais kulniukais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)