Galbūt kaltas šiuolaikinis dėl gatvės mados galvą pametęs pasaulis, bet pakanka užmesti akį į „Pinterest“, panaršyti po „Instagram“, atsidaryti vieną iš gausybės stiliaus tinklaraščių ir susidursime su „Celine“, „Proenza“, „Schouler“, „Givenchy“, „Chanel“ ir kitų garsių prekės ženklų gaminiais. Rezultatas? Daugybė jaunų moterų išleidžia krūvas pinigų ir atrodo vienodai.

O yra moterų, kurių nuotraukas žiūrinėjate tinklaraščiuose, gatvės stiliaus svetainėse, kurios apsirengusios įdomiai, išskirtinai, nevilki vien dizainerių drabužių. Jos sugeba taip suderinti ir vilkėti ne dizainerių drabužius, kad atrodo pavydėtinai ir tiesiog stulbinamai.

Štai jas galima pavadinti iš tiesų stilingomis moterimis, iš kurių patartina semtis mados įkvėpimo. Jūsų dėmesiui – septynių stilingų žmonių įpročiai, padėsiantys pasisemti įkvėpimo:

1. Jos nenaršo po gatvės stiliaus tinklaraščius ir nekopijuoja pamatytų drabužių ansamblių

Šiais laikais gatvės stiliaus nuotraukos – tikros mados įkvėpėjos. Iš tiesų nemažai laiko kasdien žvalgomės po „Pinterest“, sudarinėjame galerijas, kurios padėtų mums pasisemti idėjų sezoniniams drabužių deriniams.

Atsiminkite – keli didesni gatvės stiliaus drabužių gamintojai, žurnalų redaktoriai ir tinklaraštininkai gauna nemokamai dizainerių drabužių už tai, kad paskatintų mus, eilinius žmones, eiti tų drabužių pirkti. Dar kiti yra turtingesni už mus, jų darbas – keliauti po pasaulį vilkint naujausius dizainerių drabužius, kas yra smagu, bet nebūtinai sektina.

Štai todėl iš tiesų stilingos merginos renkasi ne tokius brangius daiktus ir atrodo ne ką prasčiau. Daugybė parduotuvių siūlo daiktų už įkandamą kainą, kurie tikrai panašūs į dizainerių kūrinius.

2. Jos nevengia parduotuvių, į kurias įprastai nekeltumėte kojos

Stilingos moterys nesibaimina jokių parduotuvių, neturi nė krislo snobiškumo ir išlieka ištikimos savo estetikai.

Pavyzdžiui, tokia moteris nebijos įkišti nosies į paauglių drabužių parduotuvę prekybos centre, bet tai nereiškia, kad ji išeis iš jos įsigijusi tokių pačių daiktų, kokių įsigytų jos 12 metų pusseserė. Tas pasakytina ir apie daugelį kitų masinės gamybos, nebrangių drabužių parduotuvių – juk jose visada galima rasti kažką įdomaus už absoliučiai prieinamą kainą.

Laisvas ir neįpareigojantis paryžiečių stilius:

3. Jos žino, kaip pasitelkus savo skonį stilingai atrodyti

Dažnas stilingos merginos atsakymas: „Šita palaidinė? Iš dėvėtų drabužių parduotuvėlės, pirkau prieš šimtą metų.“ Palaidinė tikriausiai daili, bet svarbiausia tai, prie ko ją priderino. Galbūt sukišo į dailiai prigludusius džinsus, gal prasegė viena sagute daugiau, gal atsiraitojo rankoves ar įsivėrė didžiulius auskarus ir būtent todėl traukia žvilgsnius.

4. Visada atrodo taip, lyg įdėjo šiek tiek mažiau pastangų nei kitos

Dažniausiai atrodo, kad stilingi žmonės apsirengę šiek tiek paprasčiau nei dauguma.

Gal stilinga moteris avi sportinius batelius, nors visos kitos – aukštakulnius. Ji gali ateiti į vakarėlį pasipuošusi kostiumėliu su kelnėmis, kai visos vilkės blizgančias vakarines sukneles, trumpai nusikirpti plaukus, nors visos puoselės ilgas garbanas. Stilingi žmonės atrodo lyg stengtųsi šiek tiek mažiau už daugumą.

5. Jos supranta – dizainerių drabužiai nepasidarys jų šaunesnių

Galbūt nuskambės kaip klišė, bet stilingiausios pasaulyje moterys yra tos, kurios savimi pasitiki ir suvokia – joms nereikia rankinės už 2 tūkst. dolerių, kad atrodytų šauniai.

Tokie žmonės gali apsivilkti nutrintus džinsus, pablukusį pilką nertinį ir vis tiek atrodys šauniausia asmenybė iš susirinkusių, nes pasitiki savimi.

6. Jos nėra mados vergės

Stilingiausios moterys domisi mada, jos paiso, bet tuo pačiu neatrodo lyg mados vergės. Jei jums kokia nors mados tendencija nepatinka, net jei visos mados tinklaraštininkės ją liaupsina, nepirkite to daikto.

7. Jos nesistengia rengtis taip, kad būtų vadinamos stilingomis

Kai dar nebuvo mados tinklaraščių, gatvės stiliaus ir mados savaičių, jaunos moterys rengdavosi pačios, priklausomai nuo socialinės padėties, vilkėdavo tai, kas joms tinka.

Patikėkite, koks skirtumas, kad tie aukštakulniai Alexanderio Wango – jeigu negalite su jais paeiti, nebūsite laikoma stilinga. Apsiaukite patogius batus su auliukais iki kauliukų, apsivilkite trumpą suknelę ir atrodysite kur kas stilingiau.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)