Aksesuarai vaidina svarbų vaidmenį įvaizdžio kūrime, todėl kartais paprasčiau išmesti netinkamus batus nei leistis botoksą, kad atrodytumėte dešimt metų jaunesnė.

Nepasiklysti aksesuarų džiunglėse padės stilistės Astos Nevedomskytės patarimai.

Maža skarelė

Internete galime rasti daug stilistų patarimų, kaip paįvairinti nuobodų drabužių derinį šilkine skarele, tačiau ar visi rišimo būdai tinkami sulaukus 35+ metų?

Paprastas mazgelio užrišimas daugeliui gali sukelti asociacijas apie stiuardesių uniformas bei optiškai trumpinti kaklo liniją. Prigludusi skarelė skatins raukšlių aplink kaklą susidarymą bei atkreips dėmesį į pagurklį, dėl to veidas vizualiai atrodys apvalesnis ir stambesnis.

Kate Moss

Patarimas: Rinkitės pastelinių (jos skaistins veido odą) ar kontrastuojančių (pabrėš veido bruožus) spalvų skarelę. Ją ryšėkite sudarant vertikalią liniją, kuri atvers kaklo zoną bei pailgins siluetą.

Tą pačią skarelę galima užrišti ant rankinės dirželio, suteikiant įvairumo ir prancūziškos elegancijos prieskonio.

Papuošalų komplektas

Nuo senovės Egipto laikų moterys mėgo papuošalus, kurių pagalba bet kurį drabužių komplektą galima paversti efektingu. Nors anksčiau segėti visą papuošalų komplektą buvo madinga, šiandienos mada diktuoja kitas tendencijas. Pilno papuošalų komplekto segėjimas signalizuoja asmenybės prisirišimą prie praeities tradicijų ir įvaizdis tampa lengvai nusakomas bei konservatyvus.

Patarimas: Šiuolaikiškų ir jaunatviškų aksesuarų panaudojimas suteiks įvaizdžiui gyvasties. Įprastų apyrankių derinimas su stambiomis riešą apjuosiančiomis apyrankėmis sukurs žaismingumo ir individualumo. Prie jų gali būti derinamas pakabukas bei minimalūs auskarai.

Vyresnio amžiaus moterims rekomenduojama rinktis V formą kuriančias grandinėles, pakabukus, kurie prailgina kaklo siluetą bei nukreipia dėmesį nuo probleminės dekolte zonos.

Puošmenų rolę gali vaidinti ir kiti aksesuarai, tokie, kaip akiniai, diržas, rankinė. Tai universalios detalės, kurios tiesiog būtinos stilingos moters garderobe.

Stambūs vėriniai

Stambūs vėriniai, sagės, plastikiniai ar velti karoliai, boa ar dideli rankų darbo odiniai ar mediniai auskarai prideda ne mažiau nei penkerius metus, sukuriant senamadiškos moters įvaizdį.

Patarimas: Stambių papuošalų gerbėjoms svarbu atkreipti dėmesį, kad vėrinio ilgis optiškai netrumpintų kaklo. Rekomenduojama rinkti ilgesnio ilgio karolius, kurie baigtųsi žemiau krūtinės srities.

Stambūs kolje nerekomenduojami apkūnioms moterims, nes tai ypač paryškins pagurklio zoną.

Beformės, oversize rankinės

Beformės, prastos odos kokybės rankinės, panašios į pirkinių maišus, ne tik atrodo ne stilingai, bet ir stipriai pasendina. Apie kuriamą turgaus bobutės įvaizdį neverta ir sakyti.

Patarimas: Struktūrinės ir griežtos formos visuomet atrodys elegantiškai ir stilingai, todėl verta investuoti į geros kokybės rankinę, kuri lydės jus daugelyje situacijų. Patartina vengti papildomų detalių ir furnitūros, kuri nusitrina arba praėjus sezonui tampa nebemadingos.

Balta ir smėlinė

Neišraiškinga avalynė

Storas padas, platus aulas, apvalus priekis – tai bilietas į močiučių gretas. Vientiso pado avalynė gali būti pavadinta stiliaus nesusipratimu ir apdovanotas blogiausio modelio prizu.

Patarimas: Kasdienai pasirinkite praktišką, patogią, bet kartu stilingą avalynę, tokią kaip balerinos bateliai, įspiriami batai, Oxford tipo avalynė. Šaltojo sezono metu lygiapadžius keiskite stilingais ir patogiais Timberland modelio batais.

Karolina Toleikytė

Šventinėms progoms turėkite porą aukštakulnių ar batelius vidutiniu kulnu, žiemai – ilgaaulius aukštesniu kulnu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)