Aprangos kodas yra labai svarbi detalė ir svečiai privalo jo paisyti. Visų pirma tai yra pagarba organizatoriams, antra – sau ir kitiems svečiams. Nors „kokteilis“ nėra toks puošnus kaip „Black tie“, tačiau reikalauja pasipuošti ir leidžia laisviau žaisti detalėmis, audiniais, aksesuarais.

Daugelis svečių paisė reikalaujamo aprangos kodo ir pasipuošė į šventę, kaip buvo reikalauta, tačiau buvo dalis tokių, kurie atrodė ne vietoje ir ne laiku.

Laura Blaževičiūtė

Kaip ir pridera vakaro šeimininkei – atrodė pritrenkiančiai. Ryški, kelius atidengianti suknelė puikiai tinka kokteilinei aprangai. Subtili iškirptė kontrastuoja su sportiniais elementais. Pagal šio sezono top tendencijas derinti vienodi atspalviai, bateliai ir suknelė atrodo kaip vienas komplektas. Surišti plaukai neapsunkina įvaizdžio, o suteikia jam dar daugiau žaismingumo. Viskas nuo A iki Z. Vasariška, gaivu, žaisminga, tačiau labai puošnu ir išskirtina.

Laura Blaževičiūtė

Indrė Morkūnienė

Esu įsimylėjęs Indrės stilių. Ir dar kartą pamilau iš naujo. Net nežinau, nuo ko pradėti pagyras. Suknelė – itin madingo rašto ir kirpimo. Aukštakulnės basutės čia puikiausias pasirinkimas, nes atrodo puošniai ir suteikia kojoms lengvumo. Diržas ir rankinė puikūs akcentai, derantys prie suknelės. Na, galiausiai šukuosena – viską išpildo ir sudeda taškus ant i. Galima pagalvoti, jog Indrė naujausias „Dolce & Gabbana“ modelis.

Karolina Meschino

Disko įvaizdis puikiai tinka Karolinai ir atspindi jos jaunatviškumą ir žaismingumą. Ir vėl pasiteisina vienodų atspalvių derinimas. Batai vėlgi atrodo kaip kurti prie šio įvaizdžio. Kadangi pats drabužis yra labai labai išraiškingas, gerai, kad nepersistengta su aksesuarais bei rankine. Ir nors esu įsitikinęs, jog jei plaukai būtų sukelti ir surišti į netvarkingą kuodą ar uodegą, įvaizdis būtų dar geresnis, tačiau Karolina atrodė tikrai šventiškai, nes žvyneliai ir blizgesys vis dar karaliauja stiliaus viršūnėse, o ypač ten, kur reikalaujamas aprangos kodas „kokteilis“.

Indrė Morkūnienė
Karolina Meschino

Neringa Zeleniūtė

Prisipažinsiu, jog Neringa jau buvo mane nejuokais išgąsdinusi, kai savo „Instagram“ paskyroje pasidalino suknelės nuotrauka. Na, tiksliau šios puikios suknelės apatine dalimi. Galvojau, negi viena stilingiausių moterų Lietuvoje, kuri moka net treningus stilingai vilkėti, ketina eiti su tokia trumpute suknele, primenančia apatinius? Kažkas ne taip. Pamačius galutinį variantą širdis nurimo. Kaip visad – subtiliai žaisminga, itin stilinga. Na, ar buvo labiau kokteilinė suknelė nei Neringos su kokteiliais ir desertais? Manau, ne.

Greta Mikalauskytė

Elegantiška klasika. Tai drabužis, kuris puikiai tiktų tiek „black tie“, tiek kokteiliui. Krūtinę atidengiantis korsetas suteikia seksualumo, o lengvos medžiagos plačios kelnės laisvumo. Toks miksas yra labai geras variantas daugeliui renginių. Atrodo elegantiškai, tačiau neįpareigojančiai. Lengvos bangos ir minimalus makiažas suteikė lengvumo ir jaunatviškumo iš pirmo žvilgsnio prabangiam įvaizdžiui.

Martynas Tyla, Neringa Zeleniūtė
Justinas Jankevičius, Greta Mikalauskytė

Sandra Žutautienė

Kad ir kokia geraširdė ir linksmuolė yra Sandra, tačiau šį kartą su įvaizdžiu labai prašovė. Liemenė, primenanti kilimą, gal ir tiktų rudenišką vakarą pasivaikščiojimui parke, tačiau ant raudono kilimo ji atrodo labai ne vietoje.

Sportiniai bateliai priderinti prie klasikinės suknelės, vėlgi, žiūrėtųsi stilingai, jei tai būtų Gedimino prospektas, o Sandra skubėtų išgerti su drauge kavos. Suprantu, jog į kalną, ant kurio vyko šventė tikrai sunku įkopti su aukštakulniais, tačiau visada galima atsinešti juos rankoje ir persiauti rūbinėje.

Nuėmus liemenę ir pakeitus batelius, Sandra būtų atitikusi aprangos kodo reikalavimą, ir tai būtų buvęs saugus variantas, niekam nekristų į akį. Kartais geriau rinktis saugius, laiko patikrintus klasikinius variantus nei bandyti išlaužti aukštąją madą ir atrodyti labai prastai.

Jolanta Leonavičiūtė

Puikus pavyzdys to, kaip geras įvaizdis atrodo blogai ir tik dėl to, kad yra ne laiku ir ne vietoje. Jei kvietime būtų reikalaujama „Black Tie“ įvaizdžio, tai būtų tobulas pasirinkimas Jolantai. Elegantiška klasika, neiššaukiantis įvaizdis, subtiliai pabrėžiantis puikią moters figūrą. Bet į Kalnų parke vykstantį kokteilinį renginį atvykti su žemę šluojančia suknele yra ne tiek juokinga, kiek parodo žmogaus nesupratingumą. O atrodytų, internete vienu paspaudimu galima pasitikrinti ką reiškia vienas ar kitas aprangos kodas.

Sandra Žutautienė (dešinėje)
Jolanta Leonavičiūtė

Renginio viešnios

Nežinau, kas šios damos, tačiau taip apsivilkus nederėtų eiti į tokio dydžio renginį ar bent jau nereikėtų pozuoti fotografams ant raudonojo kilimo. Blizgios, greičiausiai atlasinės kelnės, su platforminėmis basutėmis ir trikotažine palaidine? Ar tai kokteilis? Na, nebent paliktas per naktį ant stalo. Akiniai nuo saulės gali tapti žaisminga detale, tačiau tik ne prie tokio įvaizdžio.

Atrodo, jog mergina tiesiog išėjo pasivaikščioti į Kalnų parką ir netyčia užklydo į televizijos vakarėlį. Vienintelis dalykas kuris čia bent kiek panašus į kokteilį yra rankinė. Gaila, kad ji situacijos neišgelbėjo.

Jos draugei dar būtų galima pataisyti situaciją, nuėmus tas, na, gal kiek per dideles pėdkelnes, kuprinę, o batus pakeitus į klasikinius aukštakulnius. Vis dėlto, įvaizdis nėra tik drabužis ar batas. Tai yra visuma – plaukai, nagai, kvepalai, makiažas. Žiūriu ir nesuprantu... Vis tik, kartais geriau išvengti fotografų...

TV3 sezono atidarymo viešnios

Buvo ir daugiau žmonių, kurie nustebino savo netinkamais pasirinkimais.

Damos, būkit geros ir nors per tokį renginį pamirškite „balerinas“ namuose, o geriausia, jas išvis pamirškite. Nepagailėkite nusiblizginti aukštakulnių ar iš spintos išsitraukti puošnesnę suknelę, kostiumėlį. Juk tam ir yra skirtas aprangos kodas, kad jo paisytumėte.

Dažnai net neįsivaizduojate, kiek laiko, pinigų ir savęs skiria žmonės, kad toks renginys įvyktų, tad jaučiant pagarbą organizatoriams, kurie čia jus ir pakvietė, bent jau tokiu paprastu dalyku kaip įvaizdis nesidarykite sau gėdos.

Klasikinę juodą suknelę, kostiumėlį ir aukštakulnius turbūt turite kone visos, tad jei nemokate ar nenorite atrodyti išskirtinai gerąja prasme, rinkitės saugius variantus. Na, o kartais geriau stebėti renginį per televizorių, arba bent jau ratu apeiti tą ryškiai raudoną kilimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (115)