Spindinti oda ir, regis, nė vienos raukšlelės – kaip daugiau nei keturis dešimtmečius nugyvenusiai moteriai pavyko sustabdyti laiko tėkmę?

Nors genetika neabejotinai turi pagrindinį vaidmenį, L. Hsu sako, kad be disciplinos gyvenime jai vargu ar pavyktų atrodyti taip gerai.

Viena jos jaunatviškos išvaizdos paslapčių yra subalansuota mityba ir sportas. Taivanietė L. Hsu yra vegetarė, valgo daug skaidulų ir baltymų turintį maistą. Iš jos mitybos raciono išbrauktas greitas maistas.

Rytais ji sako „žadinanti“ savo veido odą ne tik savimasažu, bet ir gurkšnodama kavą. Tiesa, jos nesaldina cukrumi.

Per interviu vienam populiarių Taivano leidinių „Friday“, moteris užtikrintai teigė, kad didžioji dalis veido odos problemų gali būti išspręsta paprastu būdu – nuolatiniu drėkinimu. Tarp mėgstamų kosmetikos prekių ženklų ji įvardija premium klasės „SK-II“ ir „La Prairie“.

L. Hsu nėra iš tų moterų, kurios mėgaujasi besaikėmis saulės voniomis. Moteris sako, kad tiesioginiais saulės spinduliais mėgaujasi retai ir labai trumpai, o kremas su SPF yra jos kasdienis palydovas.

„Saulės spinduliai išsausina odą, o dėl sausos odos raukšlės tampa vizualiai ryškesnės“, – sako L. Hsu.

Jos odos priežiūros rutinoje – ir vitaminai. L. Hsu vartoja papildus su vitaminu C ir kolagenu.

Vitaminas C neutralizuoja laisvuosius radikalus – nestabilias molekules, kurios dėl aplinkos užterštumo, rūkymo ir saulės poveikio skatina odos senėjimą. Kremas su vitaminu C gali apsaugoti odą nuo UV spindulių žalos.

Suteikia tvirtumo odai, elastingumo kraujo indų sienelėms ir ląstelių membranoms. Vitaminas C taip pat padeda panaikinti tamsius ratilus po akimis.

Kolagenas yra vienas svarbiausių organizmo baltymų, gerinančių odos elastingumą, stangrumą bei atsinaujinimą. Taip pat jis atsakingas už ląstelių atsinaujinimą.

Prasidėjus senėjimo procesams, kolageno gamyba lėtėja, jis netenka savo savybių, tada ir ima rastis pirmosios raukšlės, oda tampa vis mažiau stangri, gali imti lūžinėti ir slinkti plaukai bei susilpnėti nagai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)