Mintis suburti talentingas moteris gimė drugelių karalystės šeimininkei, papuošalų kūrėjai S. Brazdžionytei, rašoma pranešime spaudai.

„Kai susijungia veiklūs, reiklūs bei kūrybingi žmonės, galima ne tik kalnus nuversti, bet ir savo darbais užkariauti ne vieną širdį. Šia ryškia kolekcija norėjau dar kartą paraginti nebijoti originalių, išskirtinių derinių ir taip nustebinti ne tik aplinkinius, bet ir pačias save. Papuošalų mados tendencijų pirmųjų pozicijų šį sezoną vis dar neapleidžia plastikas, oda, griežtos linijos, matiniai ir blizgūs Swarovski kristalų bei perlų deriniai.

Nepamiršome ir karščiausio šio sezono aksesuarų hito – rankinės diržo. Papuošusi juodos odos rankinę savo piešiniu, dailininkė Gintarė aksesuarui suteikė naujų, ryškių spalvų bei įkvėpė stiprių emocijų. Šią rankinę galima nešioti tiek apsijuosus aplink juosmenį, tiek įprastu būdu ant peties ar tiesiog kaip delninę rankoje. Taip pat galima keisti rankinės dirželį iš įprasto odinio juodo į plastikinį, taip keičiant ir viso derinio stilistiką“, – pasakojo S. Brazdžionytė.

Simona – ne tik fotosesijos papuošalų autorė, ji tapo viena iš fotosesijos modelių. Modelio amplua, tiesa, jau ne pirmą kartą, išbandė ir stilistė V. Šaulytė, kuri kūrė visus projekto įvaizdžius.

„Visuose deriniuose drabužiai, aksesuarai bei piešiniai žaidė tarpusavyje ir tapo neatsiejamomis, viena kitą papildančiomis dalimis. Derinau grubesnius, rokeriško stiliaus elementus su žaismingomis detalėmis, spalvomis, pagrindiniais akcentais pasirinkdama kūrėjų darbus. Oda ir spalvos – šio projekto atspirties taškai.

Du įvaizdžius parinkau griežtesnio tipo, na, o kiti du buvo spalvingesni. Nepaisant skirtingos stilistikos, visi deriniai ryškūs ir drąsūs – visuomet raginu nebijoti tarpusavyje miksuoti skirtingų stilių drabužių bei žaisti pretenzingus mados žaidimus.

Viktorija Šaulytė

Drabužiai ir aksesuarai nėra tik daiktai – tai nuostabus būdas išreikšti požiūrį, būseną, nuomonę ar parodyti savo charakterį. Atkreipkite dėmesį ir į teptukų meistrės Jolantos Poškaitės sukurtą makiažą – jis vainikuoja visų įvaizdžių stilistiką bei atspindi naujausias vizažo tendencijas: ryškus akių kontūras, gaivi, švytinti oda bei vasariškų spalvų lūpdažiai“, – idėja dalijosi Viktorija.

Fotosesijoje, kurios akimirkas įamžino fotografas Audrius Dzimidavičius, Viktorija ir Simona vilkėjo išskirtinius, G. Tilūnaitės ištapytus odinius švarkus, o įvaizdžius pagyvino menininkės stilizuota, keliais būdais dėvima, S. Brazdžionytės kurta rankinė.

Paklausta, kodėl ryžosi šiai kolaboracinei avantiūrai, Gintarė pasakoja, jog savo kuriamam menui ji nuolat ieško naujų veidų.

Simona Brazdžionytė

„Esu žmogus, kuris sako, kam laukti, jei veikti gali dabar? Mums, meno žmonėms, reikalinga saviraiška, norisi parodyti kiek tavo viduje telpa spalvų. Dažnai savęs klausiu: „o kokia gi aš pati?“ ir visuomet atsakau, jog esu spalvota. Tose spalvose paskęsta mano juokas, ašaros, laimė, meilė, liūdesys, aistra. Būtent visos emocijos ir yra perteikiamos paveiksluose.

Man be galo svarbi žmogaus vidinė būsena, tad ir tapybos tema – „Žmogus ir Emocijos“. Paveikslai paliečia kitų žmonių širdis, kūriniuose jie atranda save bei sau artimas detales. Vidinis pasaulis – tai užkastas, vertingas lobis, kuris yra mano įkvėpimas, varomoji jėga bei kūrinių išskirtinis bruožas. Pamirškime rutiną ir pilkas spalvas – juk kiekviena diena, valanda bei minutė yra nauja gyvenimo dovana! Taip vertinu ir šį projektą kartu su Simona ir Viktorija“, – atviravo dailininkė Gintarė Tilūnaitė.

Tris kūrybai neabejingas moteris suvienijusio sumanymo iniciatorė, papuošalų autorė S. Brazdžionytė neslepia, jog tokio šaunaus bei vizualiai skanaus rezultato paslaptis yra pasitikėjimas, kompromisai bei atvirumas kito nuomonei.

Simona tikra, jog palaikydamos ir patardamos viena kitai, moterys gali sukurti dar daugiau grožio. Jokios konkurencijos, vien tik moteriškas solidarumas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)