„Rožinės palydovės“ kilimas: kodėl galingų vyrų žmonos, tarp jų Meghan Markle ir Melania Trump, dėvi šį subtilų atspalvį, kad jų partneriai jaustųsi itin vyriški

„InStyle“ žurnalas netgi pavadino atspalvį „rožinės palydovės“, tikindamas, kad „moteriško atspalvio pasirinkimas gali būti subtilus užtikrinimas, jog tradicinė galios dinamika vis dar egzistuoja“.

Garsenybių stilistas ir dizaineris Lucas Armitage'as „DailyMail“ sakė, kad ši spalva yra sąmoningas moterų pasirinkimas, pavyzdžiui, Melanios Trump, Brigitte Macron ar Sasekso hercogienės Meghan.

„Rožinė mūsų ir visos visuomenės pasąmonėje – tampriai susijusi su moteriškumu, nuolankumu ir švelnumu“, teigė ekspertas. „Moteris, vilkinti rožine spalva, nėra jokia naujiena, tačiau įdomu tai, kad galingų vyrų žmonos dažnai renkasi atspalvį tuo metu, kai vadėjasi tam tikros lyčių normos“.

Toks spalvų kontrastas, pasak dizainerio, dažniausiai žinomų vyrų žmonų pasirenkamas tuomet, kai jų sutuoktiniams labai reikia palaikymo. Toks drabužių atspalvių pasirinkimas lemia vyro pasijutimą vyriškesniu, gebančiu apsaugoti ne tik moterį, bet ir aplinką.

Šis principas buvo įrodytas praėjusią savaitę, kai Jordanijos karalienė Rania oficialiu vizitu Vašingtone kartu su savo vyru karaliumi Abdullah II pasirodė vilkėdama rožine. Savo ruožtu juos baltuosiuose rūmuose priėmę Melania ir Donaldas Trumpai taip pat pasirinko tokį modelį.

Meghan, iki vestuvių dėvėjusi vien tamsių spalvų apdarus, dabar, tapusi Sasekso kunigaikštiene, visus kartus pasirodė vilkėdama šviesaus kolorito rūbus, dažniausiai – rožinius. Pavyzdys – jos pasirodymas Bekingemo rūmų sodo vakarėlyje.

Praeitą savaitę karalienės jaunųjų lyderių apdovanojimų ceremonijos metu ji pasirinko „Carolina Herrera“ suknelę, o medaus mėnesio metu moteris daugiausia dėvėjo „Prada“ kurtus drabužius.

Gegužę su Vokietijos kanclere Angela Merkel susitikusi Brigitte Macron, Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono žmona, taip pat pasirinko labai šviesų atspalvį, pabrėždama 24 metais jaunesnio vyro dominavimą.

Vida Press nuotr.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)