Konkurso nugalėtoja tapo aštuoniolikmetė Greta Katinaitė iš Utenos, kuri specialiai atvyko į Vilnių, į susitikimą su žinoma stiliste.

Puikiai besimokanti Greta šiais metais baigė mokyklą. O liepos 14 dieną abiturientė gaus atestatą ir galės stoti ten, kur nori. Mergina nuo vaikystės svajoja apie studijas Vilniaus universitete. Šiuo metu planuoja rinktis teises studijas. Tad išleistuvių momentas Gretai – labai svarbus.

„Pamačiau konkursą, kur galima laimėti išleistuvių suknelę, pagalvojau – kaip man jos reikėtų! O dar ją parinks ne bet kas, o stilistė – Agnė Jagelavičiūtė. Tad nutariau išbandyti savo jėgas šiame konkurse. Įkėliau nuotrauką ir niekam nieko nesakiau. Nelabai ko ir tikėjausi, kai mačiau, kad kitos merginos renka kur kas daugiau patiktukų, o pas mane tų ženklelių nebuvo tiek daug, kaip pas kitas. Buvau labai nustebinta skambučiu, jog laimėjau būtent aš“, – su džiaugsmu balse kalbėjo Greta.

Pasidomėjus, ar mergina mėgsta nešioti sukneles, Greta patikino, kad jomis puošiasi kur kas dažniau nei kelnėmis.

„Nuo vaikystės buvau tokia mini princesė. Jei tik yra proga apsirengti šventiškiau, gražiau – visada pasipuošiu suknelėmis ir aukštakulniais. Kelnes nešioju tik vėsiu oru. Ir keliauti su suknelėmis – nepatogu“, – kalbėjo mergina.

G. Katinaitė atskleidė, kad neseniai įsigijo suknelę vos už 7 eurus. „Ją nusipirkau paprastame prekybos centre, akcija buvo. Pasimatavau ir man kuo puikiausiai ji tiko. Čia, ko gero, pigiausia mano suknelė ir ji man tikrai patinka. O brangiausiai savo suknelei esu išleidusi 50 eurų. Ją pirkau pasipuošti vestuvėms“, – pasakojo abiturientė.

A. Jagelavičiūtė Gretai parinko raudonos spalvos puošnią suknelę. Priderino juodus smailianosius aukštakulnius. Taip pat klasikinius katės formos saulės akinius ir juodą delninukę. Visas aprangos derinys nuo galvos iki kojų tilpo į 172 eurų sumą.

DELFI konkursas: Agnė Jagelavičiūtė papuošė abiturientę

„Kai pradėjau rinkti Gretai suknelę, buvau nutarusi neimti taip vadinamų likimo spalvų – juodos, raudonos ir baltos. Baltai spalvai yra kita šventė, kur ši spalva yra svarbiausia. Nesakau, jog negalima jos rinktis, bet tokiu atveju, geriau būtų atkreipti dėmesį į kitokius atspalvius – švelniai rožinį ar pienišką, o visai baltą pasilikti kitai progai. Raudoną ar juodą verta rinktis tada, kai jau išbandytos visos kitos spalvos ir niekas tikrai nepritiko. Vis dėlto, reikia labai įvertinti savo figūrą. Ir jeigu daiktas yra gražus ant pakabos, ant draugės arba žurnale – jis nebūtinai tiks ir jums“, – kalbėjo A. Jagelavičiūtė.

A. Jagelavičiūtei primatavus keletą suknelių, visi vienareikšmiškai sutiko, kad Gretai pagal jos figūrą labiausiai tiko ši ilga suknelė.

„Kai drabužis prilimpa, jis jau nebeatrodo toks, kokį galbūt matei prieš tai. Šiuo atveju, suknelė man net nebeatrodo raudona. Galbūt vyšninė. Ji labai tiko prie merginos odos, plaukų kolorito. Žmogui užvilkus raudoną drabužį – jis gali tiesiog klykti minioje, tačiau Greta tiesiog bus labai labai graži.

Ji atrodo neiššaukiančiai, net ir su raudona suknele – kukliai. O žodis „kuklus“ išleistuvėms, man atrodo, tinkamas. Gal aš skambu kaip bobutė, bet neturiu omeny, kad davatkiškai kukliai, jog dabar visi turime užsidaryti ir nieko neparodyti. Bet vis dėlto, iššaukiančiai atrodyti jūs dar turėsite šimtą milijoną progų, kai galėsite ir ant stalų šokti. Bet išleistuvės yra tam tikro gyvenimo etapo uždarymas, kurį reikėtų atšvęsti didingai“, – dėstė stilistė.

A. Jagelavičiūtė patarė toms merginoms, kurios turi gitaros ar kriaušės figūros tipus – visada reikėtų stengtis pabrėžti liemenį, nes tai yra didžiausias jų privalumas. Pasak jos, tokių figūrų tipo merginos, kaip taisyklė, turi labai ploną liemenį.

„Dabartinė suknelių mada yra be galo dėkinga kriaušės tipo figūroms, kadangi dabar labai madingi kliošiniai sijonai ir siauros palaidinės.

Pavyzdžiui, merginos, turinčios pieštuko tipo figūrą, neturi išvis liemens. Tokia figūra yra ir mano, kai liemens ir klubų plotis yra beveik panašus. Tada reikia rinktis drabužius maišiuko formos, kur pabrėžia kojas.

Kiekvienas figūros tipas turi savų ypatumų. Tad kiekvienai merginai reikia individualiai pasirinkti, kas jai tinka“, – pasakojo A. Jagelavičiūtė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (475)