Šlepetės su dirželiu tarp pirštų

Vasarą tai aktualus ir patogus apavas, ypač einant į paplūdimį. Bet amerikiečių mokslininkų iš Oberno universiteto tyrimai rodo, kad toks apavas keičia eiseną – kadangi šlepetę reikia prilaikyti, iškreipiama pėda, įsitempia pirštai, einama mažais žingsneliais. Be to, nuo tokio apavo galimi patinimai.

Siauri, prigludę džinsai

Tokios kelnės stipriai apgludusios, todėl ilgalaikėje perspektyvoje sukelia problemų. Visų pirma, stipriai apgludusių kelnių mėgėjams gresia kraujotakos sutrikimai, patinimai ir netgi virškinimo sutrikimai, nes spaudžiama pilvo ertmė. Taip pat galimi odos aptirpimai.

Kelnaitės su virvele

Šios kelnaitės ne tik seksualios, jų praktiškai nesimato iš po drabužių. Tačiau kelnaitės su virvele stipriai didina lytinių organų ligų riziką, nes yra gaminamos iš sintetikos, kuri sulaiko šilumą ir drėgmę, todėl sukuriama palanki terpė daugintis bakterijoms.

Prigludę apatiniai

Dar vienas populiarus moteriško garderobo elementas, stipriai suspaudžiantis pilvą. Dėl to moterims gali padidėti skrandžio rūgštingumas, imti pūsti pilvą. Figūrą koreguojančius apatinius nešiojant pastoviai, galimi nugaros skausmai, trombozė ar net skrandžio vėžys. Tokie apatiniai nepralaidūs orui, todėl didina bėrimo, sudirgimo tikimybę.

Rankinės per petį

Moterys labai mėgsta rankines su viena rankena per petį, tik deda į jas labai daug daiktų, todėl stipriai apkraunamas vienas petys, perkreipiama laikysena. Tai neretai sukelia galvos ir kaklo raumenų skausmą. Stenkitės nešioti rankinę ant abiejų pečių arba įsigykite kuprinę.

Prancūziškoji liemenėlė

Turima omenyje krūtinę pakeliančios liemenėlės. Jos trikdo kraujotaką, spaudžia pieno liaukas. Ilgalaikėje perspektyvoje dėl to gali atsirasti auglių. Tokios liemenėlės negalima nešioti ilgiau nei 12 valandų, juo labiau negalima su ja miegoti. Nusisegus tokią liemenėlę naudinga pamasažuoti krūtinę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)