Kaip „perliukų“ ieško Karolina?

„Pastebiu, kad Lietuvoje žmonės kartais bijo eksperimentuoti, baiminasi spalvų, laikosi įsikibę mados tendencijų, kurias mato internete. Mano supratimu, žmonėms trūksta asmeninio stiliaus. To nereiktų bijoti, nes save atskleisti yra labai svarbu“, – sako K. Meschino, kviesdama aplankyti šią savaitę atidarytą jos laikiną (pop-up).

Išskirtiniu stiliaus pojūčiu apdovanota ir prestižinius mados mokslus Italijoje baigusi mergina čia demonstruoja spalvingus drabužius, aksesuarus ir interjero detales, nurodoma pranešime spaudai. Ekspozicijoje galima atrasti netgi paršelį-taupyklę, kurio Karolina jau paprašė dovanų kito gimtadienio proga, ar kuprinę su vienaragiu.

Karolinos Meschino ekspozicija

Tokių pat netikėtų, neįprastų, kartais netgi šmaikščių detalių galima pastebėti ir pačios K. Meschino aprangoje. Kur ji semiasi idėjų kurdama savo stilių ir kaip vyksta jos stiliaus „perliukų“ paieškos?

„Drabužiai mane suranda patys. Pavyzdžiui, netgi šiaip vaikštinėjant su draugėmis ar tėvais. Jeigu drabužis ar aksesuaras man patinka, net jei ir su manimi esantys stebisi, ar tokį rūbą vilkėdama galėsiu išeiti iš namų, perku. Iš kitų daugiausiai komplimentų sulaukiu tada, kai renkuosi būtent tai, kas man įdomu“, – garderobo formavimo paslaptis atskleidžia ji.

Pasak pašnekovės, jos stilių dažnai diktuoja tos dienos nuotaika. Vieną dieną ji gali būti barbe, kitą dieną – repere ar gote. Pats artimiausias jai – vaikiškas stilius su daug ryškių spalvų ir blizgučių.

„Šalies garsenybių kuriamos pop-up mados ekspozicijos – lyg draugiškas patarimas, kai į savo garderobą norisi įnešti pokyčių ar naujų spalvų. Karolinos atrinkti stebinantys daiktai atsinaujinti greičiausiai įkvėps ne vieną prekybos centro lankytoją“, – sako Brigita Kuodytė, Kauno „Akropolio“ turto valdytoja.

Karolina Meschino

Renkasi oversized drabužius

Santūresnių lietuvių būryje Karolina tikino besijaučianti drąsiai ir laukianti dienų, kai teks vilkėti ką nors ryškaus ir pastebimo. „Tuomet man yra smagu. Jaučiuosi tarsi drąsinčiau kitus. Man labai patiktų, jei ir kiti žmonės būtų dar drąsesni“, – kalbėjo socialinių tinklų žvaigždė.

Paprašyta atskleisti pagrindines asmeninio garderobo formavimo taisykles, K. Meschino tikino, kad svarbiausia yra pažinti savo figūrą, žinoti jos tipą, stengtis nepamiršti, kad nepatinkančius dalykus yra geriau maskuoti, o tai, kuo didžiuojamės – išryškinti.

„Svarbu suprasti, kas tau patinka. Nereiktų bijoti ir matuotis patinkantį drabužį negalvojant, ką apie tai pasakys kiti. Man paauglystėje ilgiausiai užtruko suprasti, koks yra mano figūros tipas. Mano stilius yra oversized. Man patinka viskas, kas yra platu. Tuomet aš jaučiuosi geriausiai, jaukiausiai, gražiausiai. Supratimas apie savo kūną ir tinkančius dalykus ateis tik bandant, matuojantis, ieškant“, – pasakojo K. Meschino.

Karolina Meschino

Apie širdžiai mielus daiktus

Karolina prisipažino, kad, nepaisant to, jog ji kas sezoną atrenka drabužius ir nebetinkamus dovanoja bažnyčiai arba vaikų namams, jos spinta išties nemaža. „Drabužiai yra mano silpnybė, negaliu ištverti ko nors nenusipirkusi“, – pasakojo ji. Karolina taip pat patikino, kad turi keletą širdžiai mielų dalykų, su kuriais atsisveikinti nė neketina.

„Viename Milano blusturgyje nusipirkau kailinius. Vilkiu juos trečius metus iš eilės. Mama ir draugas sako, kad galbūt jau gana. Nors jie ir nusidrožę, tačiau man labai patinka. Atsisveikinti su jais neketinu. Kai dar buvau pradinukė, mama turėjo suknelę, kuri man irgi labai patiko. Paprašiau, kad ją atidėtų. Kai turėsiu dukrą, norėsiu, kad ji šią suknelę apsivilktų. Labai ją saugau“, – pasakojo K. Meschino.

Du Karolinos norai

Nors eksperimentuoti ir labiau pasitempti Karolina dažnai įkvepia kitus, pati irgi turi savo stiliaus ikonų, kuriomis labai žavisi. Jai artimas ir įdomus Austėjos Jablonskytės, Emilijos Dagytės, Monikos Kazakevičiūtės, Katrinos Knizikevičiūtės, Patricijos Gadžijevos stilius.

Ką Karolina norėtų pakeisti, kad lietuviai taptų dar stilingesni, o gatvėse tokių ikonų būdų dar daugiau? Vienas dalykų, kurį interviu metu ne kartą jau aptarė mergina ir dar pakartojo pokalbio pabaigoje, yra aklas mados tendencijų vaikymasis. Pasak jos, stilingam žmogui tai visai nebūtina.

Kitas – ji tikrai išplėstų vyriškų drabužių asortimentą parduotuvėse. Karolina įsitikinusi, kad vyriškų drabužių skyriuose turėtų būti kur kas daugiau įdomesnių drabužių . „Norėčiau į vyrų garderobą įnešti daugiau spalvų. Būtų smagu, jei ir pasirinkimas būtų gerokai didesnis. Neabejoju, kad mūsų vyrai atrodytų stilingesni, dar įdomesni nei užsieniečiai“, – svarstė pašnekovė.

Mados ekspoziciją galima rasti Kauno „Akropolyje“ iki gegužės pabaigos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)