Žinoma, dėl ateities sumišę mano jausmai kartais nukrypdavo ir į TO vakaro fantazijas. TO, apie kurį buvau tiek daug girdėjusi iš jau baigusių mokyklą. Apie TĄ, apie kurį skaičiau tuo metu madinguose merginų žurnaluose, ir kuris susitapatindavo kone su Pelenės pasaka (na, gerai, nebuvo tik pamotės, kalbančių pelių, moliūgo ir princo). Tiesiog tai buvo proga virsti vakaro karaliene.

Ilgą laiką svarsčiau apie suknelę, kuri papuoš mane tą vakarą, kaip turės atrodyti mano plaukai ir kokios spalvos lūpdažiu ryškinsiu savo lūpas. Aš tiek galvojau apie blizgučius ir detales, kad pamiršau esmę. Todėl mano patarimai gal bus kiek kitokie, nei tikėjotės, bet jie, kaip pasakytų mano draugė, „tokie labai iš dūšios“.

Jei tau patinka baltos spalvos suknelė, tai ir imk baltos spalvos. Mados žurnalai sako, kad šių metų spalva violetinė? So what? Jei su violetine tavo veido oda tampa tokia, jog, rodos, tuoj dėsi šliauką, rinkis baltą.

Ilgą ar trumpą? Aš tai sakau, kad trumpą. Patikėk, tą vakarą šoksi daug. Ar pagal „Boiler Room“, ar pagal „AC/DC“, ar pagal Šešėlių valdovą, kurį groja... mm, nepamenu. Google it. Svarbiausia, kad šokių bus daug ir nesvarbu, kas gros – bus linksma!

Tavo vietoj nesidėčiau brangių papuošalų, nes užkabinsi, pamesi ar dar velniai žino kas, o po to bliausi. Per tokią šventę ašaros turi būti visai ne dėl to.

Neskaityk šitų patarimų, jei po trijų pirmų raukeisi ir manei, kokią nesąmonę čia rašau. Niekas nepasikeis. Anei mano patarimų nauda, anei tavo požiūris. Taupyk savo laiką. Visada.

Gal šį kartą pamiršk tuos segtukų tortus ant galvos, nes įskaus galvą. Na, nebent pirmoje šventės dalyje, o po to – laisvai, tegul sau linguoja į ritmą.

Negraužk nagų iš streso, jei Kristina su Gintare užsirašė pas tau žinomas grimeres ir vietų nebėra. Gerų meistrių visada yra ir dar šalia tavo namų (įsitikinsi e-shop'e „Pasiutus Lapė“). O ir atsižvelgiant į statistiką, tai bent viena tavo kaimynė turėtų daryti makiažą.

Jei tik yra galimybė – pasiimk kitus batus. Pati tokią galimybę turėjau. Ir nepasinaudojau. Vadinau save kvaiša visą rytą, kai raudonomis nuo skausmo kojomis trepsenau kartu su visais žiūrėti patekančios saulės. Tuos kablus vėliau ignoravau pusę metų. Skaudūs bjaurybės.

Tik jau nedaryk kažko ant savo veido, kas primintų kaukių balių ir to, kas tave paverstų panda po dviejų valandų. Subtiliai, gražiai. Geriau čiut apibėgęs veidas, negu varvantis fasadas, parodantis jog tu – visai kitaip atrodantis Homo sapiens.

Išsivalyk dantis ir turėk kramtomosios gumos ar tų tik su dviem kalorijom. Viskas labai paprasta: reikia rūpintis higiena ir čia ta šventė, kai artėjanti pabaiga gali paskatinti jausmus. Gali tekti bučiuotis. Su Karoliu iš 12A, o gal Tomu, kuris buvo kritęs į akį nuo 10-os klasės.

Atsipalaiduok. Patikėk, rašydama šiuos patarimus, aš taip norėjau būti tavo vietoje. Išgyventi tą akimirką dar sykį. Tad kvėpuok momentu ir mėgaukis akimirka! Apsikabink, pabučiuok, pasakyk, susitaikyk. Padaryk tai, ką norėjai jau seniai, bet bijojai. Na, nebent norėjai sudeginti mokyklą, o tokį norą kažkuriuo metu turim kiekvienas. Šito nedaryk.

Ai, ir išduosiu paslaptį. Nėra jokios karalienės tą vakarą. Jūs visos tokios. Savo naujų potyrių, klaidų, pakilimų kelionės kapitonės. Sėkmės naujuose vandenyse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)