Skaidrus plastikas gali būti tituluojamas šio sezono pavasario-vasaros karaliumi, iš kurio siuvami net funkcionalieji „Burberry“ lietpalčiai, prabangieji „Valentino“ futuristiniai švarkeliai ar „Chanel“ spalvingosios pelerinos, lengvi puspalčiai, rankinės ir net aulinukai, rašoma pranešime spaudai.

Plastikinius batus ir aprangos detales itin pamėgusi ir realybės šou žvaigždė Kim Kardashian, kurios stiliaus pasirinkimus ne kartą yra gyrusi ir atkartojusi garsioji Lietuvos stilistė Agnė Jagelavičiūtė.

Tiesa, perregimi rūbai iš plastiko – nėra naujiena mados istorijoje. Ant podiumų šie neįprastos medžiagos rūbai pirmąkart buvo pademostruoti 1960-aisiais, kuomet mados industrijos korifėjai ėjo iš proto dėl medžiagų ir tekstūrų, naudojamų astronautų aprangose.

„Plastikininiai lietpalčiai, rankinės - net batai - sužibėję šių metų mados savaitėse tampa slaptos stileivų svajonės išsipildymu. Idealus praktiškumo ir stlingumo derinys, bei akį gaivinanti originali faktūra puikiai tinka šiuolaikiniam gyvenimo tempui ir idėjiniai terpei atspindėti. Perregimi lietpalčiai lengvai paklūsta bet kokiam deriniui. Vis gi nesuklysite juos dėvėdamos drauge su vienspalvėmis eilutėmis - taip išlaikysite žavų balansą tarp ultra madingų tendecijų ir subtilaus minimalizmo”, - sako stilistė Miglė Kazėnaitė.

Ši mados tendencija paplito ir Lietuvoje: su plastikiniais lietpalčiais viešumoje pasirodė ir išskirtinio įvaizdžio nebijančios Indrė Stonkuvienė ir Indrė Kavaliauskaitė-Morkūnienė, socialinių tinklų veikėja Agnė Kulitaitė bei šalies mados tinklaraštininkės.

Kolekciją iš plastiko pristačiusios „KMNOSH“ prekės ženklo įkūrėjos Brigita Žebrauskaitė ir Dainora Žalpytė teigia, kad jų kuriami išskirtinės medžiagos ir dizaino rūbai dėmesio ir komentarų tikrai susilaukia: „Nors plastiko mada jau beldžiasi ir į Lietuvą, tačiau kol kas didesnį susidomėjimą juntame iš užsienio valstybių.

Jau dabar dalį mūsų plastikinių kimono galima rasti ne tik Lietuvos didžiuosiuose miestuose įsikūrusiuose butikuose, bet ir Čikagoje. Ten moterys kur kas drąsesnės ir pačios ieško naujovių savo garderobe. O labiausiai jos džiaugiasi ne tik išskirtine išvaizda ir praeivių palydinčiais žvilgsniais, bet ir praktiškumu,“ – sako kūrėjos.

„Mūsų kimono susideda iš dviejų dalių - medžiaginio kimono ir plastikinio lietpalčio. Tačiau tiek vieną, tiek kitą galima dėvėti atskirai. Tad nustojus lyti lietui galima tiesiog kompaktiškai susilankstyti plastikinį lietpaltį ir įsimesti į rankinę. Dažnai sulaukiame klausimų, kaip tą plastiką išlyginti ar susilankstyti, tačiau tai labai paprasta – net ir ištrauktas iš mažiausios rankinės plastikinis lietpaltis labai greitai atgauna savo formą, o lyginti jo nereikia – galima pasinaudoti plaukų džiovintuvu”, - pasakoja B. Žebrauskaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)