DELFI Stilius pakalbėjo, kokių stiliaus ritualų laikosi stilingiausias vyras Lietuvoje ir ar prie jo įvaizdžio kūrimo prisideda žmona Liucina Rimgailė.

Liucina Rimgailė

– Liucina, ar džiaugiatės, kad jūsų vyras tapo stilingiausiu vyru Lietuvoje?

– Gal ne tiek, kad būtent mano vyras yra stilingiausias, o dėl to smagu, kad žmonės jį įvertino ir išrinko. Juk ne tik moterys turi turėti grožio ar „Mis pasaulis“ konkursus, bet vyrams irgi reikia tokių įvertinimų. Aš labai džiaugiuosi, kad Tadas tokį gavo.

– Ar labai daug tenka prisidėti prie savo vyro įvaizdžio kūrimo?

– Jei atvirai, tai dabar jis rengiasi pats. Buvo toks laikotarpis, kai mes tik susipažinome, tai aš turėdavau jam tokių visokių tokių pastabėlių. Labai tyliai kažkur tai įkąsdavau, bet labai labai subtiliai ir nedaug.

Pastebėdavau, gal šitie batai man nelabai patinka, gal dar kažkas... O šiaip viską jis pats darosi – kiekvieną dieną pats rengiasi ir tikrai pats rūbus perkasi. Tai labiau susipykstam dėl kažkokių tai pirkinių, parduotuvėje vienas kitam palaikome kompaniją, bet nesikišame į savo pasirinkimus.

Tadas yra labai vyriškas ir savarankiškas vyras. Jis pats lyginasi marškinius, jis pats viską pasirenka.

– Kai jūs pradėjote draugauti, gal pamenate, kokias didžiausias stiliaus klaidas Tadas darydavo? Kas labiausiai neįtikdavo?

– Aš dvejus metus kovojau, kad nustotų dideliais kiekiais naudoti plaukų želė, nes tai buvo profesinė liga. Jis anksčiau buvo šokėjas, tai labai daug želė dėdavosi ir prisiplodavo tuos plaukus. Ir labai mėgdavo didelius batus ir raitytis džinsus į viršų. Pamenu tuos vienintelius, kurie dabar man akyse stovi – jie man nepatiko.

– O kas labiau džiugina, kai Tadas rengiasi ryškios ar pastelinės spalvos drabužiais?

– Jis yra pats iš savęs labai ryškus vyras ir jam tos pastelinės spalvos šiaip tinka. Jam labai tinka žydra ir balta spalva, bet kažkaip natūraliai jis labiau renkasi sodrias spalvas, kurios jam taip pat puikiai dera.

Tadas Rimgaila

– Tadai, ko palinkėtumėte Lietuvos vyrams, kad bent kiek kilstelėtų savo stiliaus kartelę?

– Nors tave ir aprengs stilingai, bet jei tu nesijausi gerai, tai ir neatrodysi stilingai, nors tu ką. Man atrodo, kad tai turi sklisti iš vidaus.

Bet bent jau švarką vyras normalų turi turėti, o ne kokį nors „ai, aš, kai ženijausi ten turėjau, tai nešioju į visus balius – vos telpu arba kaip tik kabo“.

– Kas kiek laiko vyras privalo atsinaujinti švarką?

Priklauso kiek į balius eina, į viešumą. Jeigu geras – tai jo užtenka ilgam. Bet jeigu norisi kiekvieną kartą vis kitaip atrodyti – tai teks išleisti pinigų ir daugiau jų nusipirkti. Tačiau gero kokybiško švarko tikrai keliems metams užteks. Manau, kad tai būtų pagrindinis dalykas vyro drabužinėje. Nes švarkas tinka visur – jį gali ir prie marškinėlių ar marškinių derinti, ir ant nuogo kūno, ir ant megztinio, kokio nors stilingo, vilkėti. Jis tinka ant visko.

– Kasdienybės įpročiai, be ko kiekvieną dieną neapsieinate?

– Aš visada turiu tokią skrynelę, kurioje yra ir žiedas, ir laikrodis. Man, ko gero, laikrodis yra pirmoje vietoje, be ko aš negaliu išeiti iš namų. Kai jo nebūna – labai sudėtinga ir visada atrodo, kad kažko trūksta.

Aišku, visada – dušas, plaukų džiovintuvas ir truputėlis plaukų vaško.

Kai buvau šokėjas tai viršydavau plaukų želė normas. Dabar, kai pasižiūriu – gėda žiūrėti, plaukai sulipę, riebaluoti, fui fui fui. Bet tada taip buvo priimta, mums taip šokėjams atrodė, kad taip turi būti, dabar taip nebėra. Išmokau tinkamai džiovinti plaukus.

– Ką žmona jūsų aprangos stiliuje labiausiai kritikuoja? Galbūt kažkas nepatinka jūsų įvaizdyje?

– Gal dabar jau nieko nebesako, kad kažkas yra nepriimtina. Seniau mes nesutardavome dėl batų. Kokie man patiko, jai nepatikdavo. Dabar aš natūraliai supratau, kas patinka jai ir kad tai patinka ir man.

– Ar žmona rūpinasi jūsų įvaizdžiu?

– Ji pasako, ar gražiai atrodau, ar ne. Lygiai taip pat ir aš sakau: o, gerai atrodai!

– Kiek per mėnesį išleidžiate drabužiams pinigų?

– Jau seniai bebuvau parduotuvėje, o internetu pirkti nemoku. Esu senamadiškas. Nebent ką nors nuperka žmona. Nebūna, kad kiekvieną mėnesį išleidžiu tam tikrą pinigų sumą, kai prisikaupia ir žiūri, kad reikia atsinaujinti, tai tada ir nueini apsipirkti. Dabar būna taip, kokius du tris mėnesius neperki, o tada, kai užsiperki, tai ir turi.

– Koks brangiausias drabužis jūsų garderobe?

– Arba odinė striukė, arba smokingas. Galvoju, kuris čia brangesnis.

Žmona sufleruoja, kad smokingas. (aut. past.)

Už jį teko pakloti 500-600 eurų. Na, bet čia jau toks išeiginis. Į celofaną įvyniotas, kai nereikia. O darbui panaudoju, kai reikia atitinkamai atrodyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)