.Ryškioje, skulptūriškoje, trimatėje A. Kuzmickaitės dviejų dalių kolekcijoje supinamos konceptualumo ir praktiškumo dizaino kryptys, tad drabužių ansambliai skirti drąsioms, ambicingoms, nebijančioms svajoti ir išdidžiai į priekį žengiančioms kosmopolitėms moterims. Būtent tokioms, kaip ir pati Agnė.

Ant podiumo Agnė Kuzmickaitė perkėlė ne tik Juokrantės gamtos vaizdus, bet ir dukros Leonardos piešiniuose užgimusias vaivorykštes. Jas Agnė vertikaliomis linijomis atkartojo suknelėse bei plisuotuose sijonuose, o horizontaliomis linijomis ant džemperių ir sijonų nutūpusios vaivorykštės sukūrė žaismingas saulėlydžių iliuzijas. Vasariško lengvumo kolekcijai taip pat įnešė dizainerės eksperimentai su nėriniais.

Agnė – modernios klasikos gerbėja, tad rudeniui ir žiemai skirtoje kolekcijos dalyje vyrauja elegantiško silueto suknelės bei karaliauja juoda spalva.

Visgi, ypatingą dėmesį detalėms ir formos išbaigtumui skirianti dizainerė juodai spalvai įkvėpė naujos gyvybės panaudojusi latekso faktūras bei trimates drugelių aplikacijas ir taip sukūrė tobulus drabužių ansamblius.

A. Kuzmickaitės kolekcijos pristatymas

Skulptūriški, lazeriu pjauti švarkai, masyvios striukės ir džemperiai, įvairaus ilgio latekso sijonai bei perregimos, drugiais dekoruotos tiulio suknelės – tai, kuo artimiausią rudenį dabinsis Agnės kūrybai neabejingos fashionistos.

Drugelių karaliene tituluojama Agnė šioje kolekcijoje kūrybinio identiteto dalimi tapusiam simboliui taip pat skyrė daug dėmesio. Tačiau kasmet drugelis patiria vis įvairesnes ir modernesnes transformacijas. Dizainerė drąsiai eksperimentuoja ir mažyčiai, nėriniuoti, juodi ir spalvoti drugeliai šiais metais tampa tikru ekstravagantiško stiliaus pareiškimu – masyvūs, susispietę į būrius ir pasiūti iš netikėtų faktūrų audinių – tokie jie šioje Agnės Kuzmickaitės kolekcijoje.

Kūrybos gerbėjus dizainerė ir šį sykį nudžiugino pristačiusi pilną kolekciją – tarp sukurtų modelių ne tik suknelės, sijonai, palaidinės ir viršutiniai drabužiai – bet ir maudymosi kostiumėliai, kuriuos demonstruojančios manekenės podiumu žengė skanaudamos ledus.

A. Kuzmickaitės kolekcijos pristatymas

Kurdama maudymosi kostiumėlius dizainerė žaidė vaivorykštės spalvomis ir akcentais, tačiau liko ištikima savo pasirinktai stilistikai — paplūdimio drabužiai ne tik kuria plazdėjimo įspūdį, bet ir figūrai suteikia moteriškumo bei leidžia subtiliai pridengti klubus.

Praėjusiais metais modelius sportiniais bateliais apavusi Agnė, šiais metais susirinkusius žiūrovus stebino ekstravagantiškais ilgaauliais. Vieni jų įkvėpti Kuršių nerijos gamtos ir pasiūti iš tvirto smėlio spalvos lino, kiti juodi ir dekoruoti ryškiaspalviais drugiais, tretieji vaivorykštiniai – akivaizdu, jog dizainerės fantazijai ribos tiesiog neegzistuoja

Dizainerės kolekcija pateikta moderniai ir be jokių perteklinių detalių. Skambant, Agnės vyro, Sauliaus Prūsaičio kurtai muzikai, spalvingu, tačiau eklektišku, vaivorykštę imituojančiu podiumu žengė pusšimtis modelių, tarp kurių ir neseniai antrojo vaikelio susilaukusi drabužių kūrėja Julija Žižė.

Pasipuošusi Agnės kurta suknele, ji kuri stūmė vežimėlį, kurio dizainą taip pat sukūrė A. Kuzmickaitė. Kolaboracijos madoje Agnei nėra jokia naujiena – žinoma moteris siūlo pažvelgti už dėžės ribų bei savo kasdienius daiktus paversti ne tik praktiškais, bet ir stilingais.

A. Kuzmickaitės kolekcijos pristatymas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)