Anot „Page Six“, 68 metų vyriausioji redaktorė paliks „Vogue“ ir „Conde Nast“, kur ji nuo 2013 metų eina kūrybos direktorės pareigas. Tai ji padarys po liepos mėnesį numatytų savo 30-metės dukters Bee Shaffer vestuvių. Su „Vogue“ ji turėtų atsisveikinti ikonišku šio žurnalo rugsėjo mėnesio numeriu, rašo dailymail.co.uk.

Nors šaltiniai tikina, kad A. Wintour laikas ne tik „Vogue“, bet ir „Conde Nast“ artėja pabaigos link, pastarosios bendrovės atstovai tokius gandus atmeta. „Mes kategoriškai neigiame tokius gandus“, –„Page Six“ sakė vienas „Conde Nast“ atstovas spaudai.

Anna Wintour

Tačiau tai nesustabdė spėlionių, kad šioms pareigoms jau numatyta nauja pamaina, pakeisianti mados žurnalo valdovę, kurios atšiaurus elgesys uždirbo jai virtinę ne itin meilių pravardžių, įskaitant „atominę Wintour“ ir „mados ledo karalienę“.

Šaltiniai mano, kad realiausias kandidatas, galintis pakeisti A. Wintour, yra Didžiosios Britanijos „Vogue“ vyriausiasis redaktorius ir buvęs mados stilistas, 46 metų Edwardas Enninfulas.

Edward'as Enninful

Netgi pranešama, kad laikraštis „The New York Times“ jau susitarė su A. Wintour dėl jos pasitraukimui skirto interviu.

Šaltiniai teigia, kad A. Wintour, kuri yra velionio Charleso Wintouro – buvusio „The London Evening Standart“ redaktoriaus – duktė, tikisi gauti darbą savo gimtojoje Anglijoje. Tai galėtų būti vadovavimas Birtų mados tarybai, kuri yra atsakinga už Londono mados savaičių organizavimą.

Kol Hillary Clinton siekė JAV prezidento posto, buvo pasirodę pranešimų, kad A. Wintour, žinoma ir aktyvi demokratų kandidatės šalininkė, tikėjosi užsitikrinti ambasadorės poziciją Londone, jei H.Clinton laimėtų rinkimus.

Anna Wintour

Grįžimas į Londoną reikštų, kad A. Wintour nuėjo tikrą savo karjeros ratą: 1970 metais ji pradėjo dirbti redaktoriaus asistente žurnalo „Harper`s Bazaar“ Didžiosios Britanijos versijoje, o 1975 metais persikėlė į Niujorką ir prisijungė prie giminingo šio leidinio komandos.

1985 metais ji grįžo į Londoną dirbti Didžiosios Britanijos „Vogue“ redaktore, bet po dviejų metų vėl persikėlė į Niujorką.

Nepaisant to, su savo tėvyne ji išsaugojo glaudžius ryšius. 2017 metais Didžiojoje Britanijoje jai buvo suteiktas damos titulas, o šių metų vasarį ji pasiekė svarbią pergalę, kai suorganizavo pirmąjį Didžiosios Britanijos karalienės apsilankymą Londono mados savaitėje.

Atvykusi į šį mados šou, monarchė buvo pasodinta pirmojoje eilėje šalia pačios džiaugsmu švytinčios A. Wintour.

Karalienė Elžbieta II ir Anna Wintour

Anot pranešimų, netikėtą karalienės apsilankymą šiame renginyje surengė A. Wintour ir Britų mados tarybos vadovė Caroline Rush – tai buvo žingsnis, kuris nieko apie šį karalienės vizitą nežinojusį britų „Vogue“ vyriausiąjį redaktorių E. Enninfulą veikiausiai privertė apsipilti ašaromis.

Dar vieną kontroversiją sukėlė tas faktas, kad šio renginio metu A. Wintour vėl nenusiėmė savo skiriamuoju bruožu tapusių akinių nuo saulės – daugelis žmonių tokį jos veiksmą įvertino kaip didžiulę nepagarbą karalienei.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)