Policijos pareigūnai savo vizitu dažnai pagerbia Vilniaus pakraštyje veikiančios Gariūnų turgavietės prekybininkus. Įtariama, kad dalis prekeivių galimai siūlo įsigyti garsių prekių ženklų padirbinių, o tai laikoma nusikalstama veika, užtraukiančia administracinę arba baudžiamąją atsakomybę.

Ketvirtadienio rytą sostinės antrojo policijos komisariato pareigūnai, tikrindami gautą informaciją dėl neteisėtos garsių prekių ženklų kopijų prekybos, apsilankė viename turgavietės skyrių. Pareigūnai vilkėjo civilių drabužius, tad nuodugniai apžiūrėti siūlomas prekes galėjo nesukeldami prekeivei įtarimo. Ji atrodė puikiai nusiteikusi, ruošėsi darbo pradžiai.

Prisistačius pareigūnams, moters nuotaika kaip mat subjuro. Vis dėlto, ji nenustebo ir patikino suprantanti, dėl ko kilo problemų.

Prekeivė pareigūnų klausinėjo, kodėl tikrina ją, o ne kitus. Gariūnuose esą apstu vietų, kuriose parduodami garsių prekių ženklų padirbiniai. Pareigūnams atsakius, kad kažkas paskundė jos prekybos tašką policijai, atsakymas savininkės nenustebino. Neatmetama, kad anonimiškai prekeivę paskundęs asmuo gali būti ta pačia veikla užsiiminėjantis žmogus, kuris taip šalina konkurentus.

Turkiškas „Chanel“, kinų „Gucci“

Pareigūnų paklausta, iš kur prekeivė gauna garsių prekių ženklų drabužių ir aksesuarų klastočių, moteris atsakė, kad prekes siunčiasi arba atsiveža iš Turkijos, Kinijos ir kaimyninės Lenkijos. Dažnai perperka iš kitų žmonių, kurie visai greta, toje pačioje Gariūnų turgavietėje, pardavinėja padirbinius.

Tiesa, prekeivė teigė, kad skundike nebus ir neišduos žmonių, užsiimančių tokia pačia nusikalstama veika. Pasak jos, padirbiniais prekiaujančių vietų yra įrengta ir butuose, ne tik turguose.

Neteisėtai klastotėmis prekiaujanti moteris pareigūnams teisinosi, kad jai šiuo metu yra labai sunku, ji esą turi daug skolų ir išlaidų, o čia dar ir baudą gaus už brangiai įsigytas prekes. Ji tikino, kad ir kiti gali būti tokioje pat padėtyje, todėl ir tyli, neišduoda, bet savo kaltę pripažįsta.

Grasių prekės ženklų padirbiniai

Rado visą puokštę padirbinių

Pareigūnai iš viso konfiskavo net 130 vienetų padirbinių. Drabužiai ir aksesuarai buvo sukrauti į 6 didelius juodus maišus ir išvežti į Vilniaus antrąjį policijos komisariatą. Tarp konfiskuotų klastočių:

„Louis Vuitton“ šalikai ir rankinės, „Prada“ ir „Michael Kors“ rankinės ir piniginės, „Burberry“ šalikai, „Chanel“ megztukai ir rankinės, „Gucci“ diržai, palaidinės, suknelės, megztukai, rankinės, „Guess“ palaidinės, „Philipp Plein“ megztiniai, palaidinės, laisvalaikio kostiumai, „Balmain“ megztukai, „Tommy Hilfiger“ palaidinės ir džemperiai, „Dolce & Gabbana“ palaidinės, „Calvin Klein“ megztiniai ir suknelės.

Grasių prekės ženklų padirbiniai

Tiesa, jei galvojate, kad garsių prekinių ženklų padirbinį Gariūnuose įsigyti galima už centus – klystate. Norite „Michael Kors“ rankinuko padirbinio? Sukrapštyti teks mažiausiai 60 eurų. O gal „Philipp Plein“ laisvalaikio kostiumo analogo? Tuomet ruoškite 240 sunkiai uždirbtų eurų.

Prekeivė sakė, kad padirbtos striukės, ant kurių puikuojasi garsių prekių ženklų logotipas, gali kainuoti net iki 400 eurų.

Dirbtinės odos, prastos kokybės padirbtų aksesuarų – rankinių. piniginių ir diržų – kainos prilygo įprastoms parduotuvėse parduodamų odinių gaminių kainoms.

Policija dėl šio įvykio pradės ikiteisminį tyrimą pagal LR BK 204 str. 2 d. (Tas, kas neturėdamas leidimo svetimu prekių ženklu pažymėjo nedidelį prekių kiekį ar pateikė jas realizuoti arba pasinaudojo svetimu paslaugų ženklu ir dėl to padarė žalos, padarė baudžiamąjį nusižengimą, yra baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu).

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba taip pat primena, kad turint pagrįstų įtarimų, jog parduodama prekė gali būti klastotė, reikėtų kreiptis į policiją, pateikiant pareiškimą dėl pardavėjo galimai neteisėto prekinio ženklo naudojimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (261)