Kaip ne visi prancūzai dėvi beretes, taip ir ne visos iki vienos tikrosios prancūzės gali pasigirti itin lieknomis figūromis. Tačiau, nepriklausomai nuo to, jos visos geba atrodyti nepriekaištingai. Nors, kaip pasakoja „Prancūzija, mon amour“ autorė Erika Umbrasaitė, mes nematom tos valandos, praleistos rišantis šalikėlį arba dailinant lietpalčio kritimo klostes.

Todėl išskirsiu keletą iš daugelio svarbių aspektų, norint ne tik žiūrėti į prancūzes, bet ir pačioms bent akimirkai jomis pasijausti:

1. Neaptempkite figūros per mažais rūbais. Leiskite kūnui kvėpuoti, o drabužiui elegantiškai gaubti klubus, pilvą ir rankas. Žinoma, čia gali būti slidi riba tarp tinkamo ir pernelyg didelio, tačiau jos neįmanoma nepastebėti tarp per mažo ir tinkančio puikiai.

„Tinkamas dydis plius dydžio figūroms moterims turėtų būti pirmasis kriterijus renkantis rūbus. Figūros tipo išmanymas ir suvokimas, kokių siluetų rūbai jai tinka, yra svarbiausia pamoka mokantis stiliaus pradmenų“, – pasakoja plius dydžio modelis Clémentine Desseaux.

2. Drabužių sluoksniavimas. Nebijokite laisvus marškinėlius papildyti lengvai krentančių žaketu, o ant jo, lyg tarp kitko, užsimesti odinį laisvo stiliaus švarkelį. Tik, žinoma, stenkitės visus sluoksnius išlaikyti tos pačios arba bent jau artimų spalvų paletėje.

3. Venkite apsikrauti raštais ir spalvomis. Anot Erikos Umbrasaitės, prancūzės nėra didelės raštų mėgėjos. Išskyrus kičinį leopardą, kurį jos geba stebuklingai paversti stilingu (pvz., Catherine Deneuve).

„Prancūziško garderobo principas – ne daugiau trijų spalvų vienu metu. Raštus renkasi iš dryžių (vertikalūs/horizontalūs), langelių arba taškelių. Ir labai jau retais atvejais apsvarsto ir gėlių motyvus savo garderobuose“, – įžvalgomis dalinasi jau daugiau nei 7 metus Prancūzijoje gyvenanti rašytoja Erika Umbrasaitė.

4. Androgeniškumas arba viena spinta abiem lytims. Kaskart, kai užklausiu Erikos, kokių blusturgių lobių surado, ji visuomet pasidalina dar vienu vyrišku švarku. Ir išties, griebkite savo mylimojo švarką ir papuoškite jį moteriškumu pvz.: savo nuogu kūnu po juo. Na gerai, gali būti ir tiesiog basic suknelė arba paprasčiausi peršviečiami marškinėliai, o gal tiesiog keli, moteriškumą simbolizuojantys aksesuarai. Svarbiausia, kad lyčių egzistavimas jūsų garderobe nebūtų akinančiai akivaizdus.

5. Slėpkite logotipus. Ant drabužių jiems ne vieta. Ir šį patarimą atspindi Clementine Desseaux žodžiai: „Užaugau manydama, kad prekių ženklų logotipai siejasi su vulgarumu, o jų demonstravimas su stiliaus pojūčio trūkumu. Iki šiol vengiu visko, kas turi aiškiai matomus logotipus.“

Nors aš pati toli gražu nesu šio stiliaus atstovė, tačiau buvo smagu pažiūrėti, kaip E. Umbrasaitė mane aprengė prancūziško stiliaus ritmu. Ir, žinoma, kaip man sekėsi papuošti ją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (111)