Vilniuje kirpyklų kainos – įvairios. Jei nueisite į pirmą pasitaikiusią „balkoninę“ kirpyklą, vyriškas kirpimas gali kainuoti vos 5 eurus, bet jei panorėsite apsikirpti pas žinomą plaukų kirpimo meistrą, jums gali tekti sumokėti ir 50 eurų. Tuo tarpu Vilniuje vidutinė kirpimo paslaugos kaina svyruoja nuo 9 iki 29 eurų.

"MenSalon" kirpyklos kainos Vilniuje

Rodos ir 20, ir 30 ar 50 eurų yra nemažai, ypač žinant mūsų šalies atlyginimų minimumus ir vidurkius, kuriuos gauna dauguma lietuvių.

Pravėręs vienos sostinės kirpyklos duris į DELFI Stilius kreipėsi skaitytojas Lukas (vardas pakeistas, redakcijai žinomas), kurį šokiravo kirpyklų kainų skirtumai Vilniuje, Lietuvoje, ir bene didžiausius atlyginimus turinčiame Liuksemburge. Vyras akcentavo, kad kalba sukasi net ne apie kainų panašumus, o skirtumus. Žinoma, lietuviškų paslaugų kainų nenaudai.

Lukas papasakojo, kad Vilniuje nuvyko į kirpyklą „UFF“, esančią Literatų gatvėje. Ten kirposi pas vieną geriausių Lietuvos meistrų, galiausiai jam teko sumokėti 50 eurų.

„Kirpimas truko mažiau nei valandą, sumokėjau 50 eurų. Kosmosas. Iki tol pas kitus meistrus mokėdavau 25 eurus. Sumokėjau, nesiginčijau ir išėjau“, – didelėmis kainomis stebėjosi pašnekovas.

Tokia kirpimo kaina nurodyta ir oficialiame „UFF“ kirpyklos puslapyje:

"UFF" kirpyklos kainos Vilniuje

Po apsilankymo pas plaukų stilistą, Lukas pačiu kirpimu nesiskundė, viskas buvo puiku, plaukai atrodė gražiai ir stilingai. Tačiau klientas negalėjo atsistebėti kainų skirtumais Vilniuje ir Vakarų Europoje.

Lukui dažnai tenka darbo reikalais vykti į Liuksemburgą, tad kartą apsilankė ir ten esančioje kirpykloje „Adikt Barber“.

Kirpykla Liuksemburge
Kirpykla Liuksemburge

„Po pietų turėjau svarbų susitikimą. Pasižiūrėjau į save veidrodyje ir supratau, kad atrodau nekaip. Nubėgau į centre esantį barberį (kirpyklą). Norėjau palikti gerą įspūdį susitikimo metu. Sumokėjau 28 eurus! Taip greit susisuko, kad užtruko tik apie 15 minučių. Jūs galite patikėti? Čia ne bet kur, o Liuksemburge, ne Vilniuje!“, – negalėjo atsistebėti Lukas.

Kirpyklos Liuksemburge kainos

Pasak jo, kirpykla Liuksemburge, kurioje jis lankėsi – viena geriausių ir stilingiausių mieste. Kirpykla, kurioje Lukas sumokėjo 50 eurų Vilniuje – taip pat stilinga ir sostinės elito pamėgta.

Kirpykla Liuksemburge

„Negaliu atsistebėti, kokios užsienyje kainos, kokie jų ir kokie mūsų atlyginimai! Ten žmonės uždirba 5-6 kartus daugiau, o už paslaugas moka mažiau. Ir apkerpa greičiau “, – tęsė vaikinas.

Eurostato duomenimis Liuksemburge minimalų atlyginimą sudaro 1999 eurai. Tuo tarpu Lietuvoje – vos 400 eurų.

DELFI Stilius pasitikslino, kokios iš tiesų minėtoje Liuksemburgo kirpykloje yra paslaugų kainos. Pateikti duomenys gali nemaloniai nustebinti kirpyklų paslaugomis besinaudojančius tautiečius.

Kirpyklos Liuksemburge kainos

Štai madingas kirpimas pas stilistą kainuoja apie 40 eurų, o studentams taikoma 15 procentų nuolaida. Kirpimo kainų skirtumai priklauso nuo to, koks yra kirpimas – klasikinis ar pagal naujausias tendencijas. Kaip Lukas ir minėjo, 15 minučių vyriškas kirpimas kainuoja 28 eurus.

Tačiau savo sąlyginai mažomis paslaugų kainomis ir atlyginimų dydžiu stebina ne tik Liuksemburgas. DELFI Stilius susisiekė su užsienyje gyvenančiu lietuviu Agniumi. Vyras apsistojęs Londone, tad ten dažniausiai ir naudojasi grožio salono paslaugomis.

Kirpykla Londone

„Turiu dvi savo mėgiamas kirpyklas, kurias kaskart keičiu. „Huckle The Barber“ kirpykla įsikūrusi hipsterių rajone Šordiče. Ten dažniausiai lankausi, kai turiu laisvą dieną. Leidžiu sau laisvą, atsipalaidavimo dieną. Grožio salone mane pasitinka gera muzika, vaišina gėrimais, maloniai aptarnauja linksmas, stilingas kolektyvas. Po tokio kirpimo dažniausiai susitinku su draugais centre. Kirpimas ir malonus aptarnavimas kainuoja 45 svarus.

Kirpykla Londone

Kitas variantas – „Harveys Barbers“. Jis yra arčiau namų, tad ten einu, kai neturiu laiko ir skubiai reikia atsinaujinti šukuoseną. Kirpimas kainuoja 12 svarų, užtrunka dvigubai trumpiau, bet rezultatas labai panašus. Tik šį kartą be lepinimų – galvos masažo, be karšto rankšluosčio ir be gėrimų. Panašiai, kaip puikus maistas restorane ir greitas maistas – ir ten, ir ten skanu“, – vyras dalinosi įspūdžiais iš Londono kirpyklų.

Vilniuje esančių kirpyklų paslaugų kainų Agnius negalėjo įvertinti, nes grožio salone Lietuvoje jis paskutinį kartą lankėsi prieš aštuonerius metus.

Belieka priminti, kad minimalus atlyginimas Jungtinėje Karalystėje siekia 1 401 eurą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (991)