Vos vienas sakinys – tiek teprireikė, kad U. Sergejenko ir jos bičiulė M. Duma per kelias akimirkas taptų vienomis skaudžiausiai plakamų mados pasaulio atstovių.

„Mano nig***** Paryžiuje“, – tokį raštelį, kartu su gėlių glėbiu gautą iš dizainerės, savo „Instagram“ paskyroje paviešino gatvės mados ikona M. Duma.

Vargu ar garsios damos pagalvojo, kad ši reperių Kanye Westo ir Jay-Z dainos eilutė ant kortos pastatys jų karjeras.

Į šią rasistinę frazę skubiai sureagavo pasaulinio garso supermodelis Naomi Campbell, socialiname tinkle viešai kreipusis į U. Sergejenko ir teigusi, „kad tai geriau jau būtų netiesa“. Linčo teismą mados pasaulio žvaigždėms buvo pasiruošę surengti ir šimtai tūkstančių jų sekėjų.

Trečiadienio rytą rusų dizainerė kreipėsi į savo gerbėjus ir tikino apgailestaujanti dėl susiklosčiusios situacijos. Bandydama pasiaiškinti dėl savo elgesio, U. Sergejenko savo žodžiais sukėlė tik paaštrino ir taip įtemptą situaciją.

„K. Westas yra vienas mėgstamiausių mano atlikėjų, o NP – viena mėgstamiausių dainų. Ir taip, mes (U. Sergeenko ir M. Duma – DELFI) viena kitą retsykiais vadiname žodžiu iš n raidės, nes norime tikėti, kad mes tokios pat kietos, kaip ir tie vyrukai, kurie atlieka šią dainą.

Nuoširdžiai atsiprašau tų, kuriuos įžeidžiau. Mira – gera mano draugė ir faktas, kad ji taip naiviai paviešino mano asmeninį raštelį socialiniame tinkle, tik dar kartą įrodo, kad mes neturėjome nieko blogo ir neįvertinome galimų pasekmių“, – socialiniame tinkle rašė dizainerė.

Uljana Sergejenko

M. Duma taip pat pasitelkė socialinius tinklus, kad atsiprašytų savo gerbėjų ir visus, kuriuos palietė ši delikati tema.

Tačiau mados industrijoje tokios klaidos – nedovanotinos. M. Duma jau prarado savo vietą vaikiško prekės ženklo „The Tot“ valdyboje. Kaip ši nemaloni situacija atsilieps U. Sergejenko kūrybos pardavimams ir bendradarbiavimui su pasaulinio garso modeliais, kol kas sunku vertinti.

Miroslava Duma
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)