1. Geriausias stiliaus patarimas, kurį esate gavusi? Tik parašiusi knygą moterims „Tavo geriausia draugė“ supratau, kad stilius – asmenybės išraiška, neturinti nieko bendra su mada. Todėl neverta aklai vaikytis naujausių trendų ir mados tendencijų, kurios keičiasi taip pat dažnai kaip oras.

Visada stengiuosi rinktis stilingus daiktus ir nebijau būti „nemadinga“, nes tik aš sprendžiu, kas esu ir ką noriu pasakyti savo apranga. Stiliaus sąvoką aš suprantu kiek plačiau, ne vien kaip aprangą – tai komplektas įvairiausių asmenybės aspektų, ne tik vilkimas madingas drabužis. Tai skleidžiamos vertybės, gyvenimo būdas, manieros, pasitikėjimas savimi, charizma. Net plaukų spalva, makiažas ir kvepalai yra stiliaus dalis.

Kaip pasakytų drabužių dizainerė, intelektualios, išliekamąją vertę turinčios mados kūrėja Vida Simanavičiūtė: „Moterį puošia jos asmenybę atspindintys drabužiai. Svarbu ne spintoje kabančių drabužių kiekis, o kad jie būtų tavo.“
Simona Burbaitė (Renaro Skaisgirio nuotr.)

2. Dizainerių kūryba ar „įkandamesni“ populiarūs prekių ženklai? Pasitelkus šiek tiek fantazijos, kūrybiškumo ir turint bent minimalią stiliaus nuojautą galima kurti individualų ir išskirtinį stilių. Tam tikrai nereikia pirkti vien garsiausių, brangiausių mados namų ar dizainerių drabužius.

Keli vardiniai daiktai – ne pasaulio pabaiga. Bet kai nuo galvos iki kojų esi apsirengusi to paties dizainerio drabužiais – nė iš tolo nekvepia puikiu stiliaus pavyzdžiu. „Brangu“ tikrai netolygu „skoninga“, „stilinga“ ir „originalu“. Todėl mano spintoje galima rasti tiek dizainerių kūrybos, tiek garsių mados namų, tiek „fast fashion“, tiek vintažinių parduotuvių drabužių.

3. Jūsų nuomone, stilingiausio žmogaus titulą Lietuvoje pelnytų ...? Žaviuosi tikrai ne viena stilinga Lietuvos asmenybe bei dizaineriu (pavyzdžiui, Agnė Jagelavičiūtė, Kęstas Rimdžius, Renata Mikailionytė, Monika Kazakevičiūtė, Irina Cybina), tad išskirti vieną būtų sunku.

4. Drabužis, be kurio neįsivaizduojate savo garderobo? Sportbačiai – nes myliu savo kojas ir sportą.

5. Kokie atspalviai ir raštai dominuoja jūsų spintoje? Pavasario/vasaros sezonui labiausiai mėgstu baltą ir raudoną, tačiau ir šaltuoju sezonu mano spintoje ryškių spalvų tikrai rastumėte. Vengiu labai margų ir smulkių raštų, nes man jie greit atsibosta.

6. Kliaujatės savo skoniu ar stilisto nuomone? Prisipažinsiu – niekada nebuvau stiliau ikona. Mada pradėjau domėtis tik atvykusi į Vilnių studijuoti. Tada ir prasidėjo mano tikroji draugystė su mada, kuri metams bėgant vis stiprėjo. Visada pati sprendžiu, kas man gražu ir originalu, nes tik aš žinau, kas man geriausiai tinka, leidžia jaustis patraukliai ir pasitikėti savimi.

Na gerai, dar kas man tinka puikiausiai žino stilistė, mano gera draugė ir kolegė Irina Cybina, todėl juokaudama sakau, kad kai tik kartu įžengiame į drabužių parduotuvę – „draugės“ mygtukas išsijungia, „stilistės“ įsijungia.

Apskritai, jei žmogui pačiam sunku kurti savo stilių, manau bene geriausia investicija – stilistas. Šiais laikais jų paslaugos įperkamos visiems, o pagalba leis ne tik puikiai atrodyti, bet ir save geriau pažinti.

7. Suknelės vakarėliams ir renginiams – pirkti ar nuomotis? Na, pirmiausia reikia sau atsakyti į klausimą ar nebus gaila, jeigu kelis šimtus eurų kainuojanti mados namų ar dizainerio kurta suknelė vos po vieno renginio ar vakarėlio vėliau bus pamiršta tavo spintoje. Vis tik kiekviena moteris renkasi tai, kas jai geriau – vienai galbūt pirkti, kitai nuomotis.

8. Aksesuarai, į kuriuos rekomenduojate investuoti? Man aksesuarai yra tarsi įvaizdžio „razinos“. Žinoma, visi aksesuarai turi derėti tarpusavyje, tačiau nebūtina jų komplektuoti, vadinasi, pirštinių faktūra ir spalva gali skirtis nuo rankinės ar batų spalvos ir faktūros. Tai nėra stiliaus klaida. Svarbiausia, kad aksesuarai pabrėžtų ir atspindėtų tave.

Manau, nereiktų gailėti pinigų gerai rankinei ir batams, nes juos avėsi ne vieną sezoną! Taip pat vertėtų investuoti ir į papuošalus. Aišku, vienos moterys juos labai mėgsta, kitos iš viso nenešioja. Aš manau, kad papuošalai – būtinas moteriškas atributas. Tik kai kalbame apie papuošalus, „ekstravagancija“ ir „vulgarumas“ neturi vietos.

9. Kasdienė rankinė – mažesnė ar tokia, kurioje telpa visas gyvenimas? Iš namų niekada neišeinu be rankinės. Galbūt joje nesutelpa visas mano gyvenimas (nes rankines keičiu pagal tai, koks susitikimas ar renginys manęs laukia), bet būtiniausi daiktai tikrai keliauja su manimi.

Simona Burbaitė (Monikos Dovidaitės nuotr.)
Simona Burbaitė (Monikos Dovidaitės nuotr.)

Mano rankinių arsenalą sudaro talpi ir patogi kasdienė rankinė, mažesnė su ilgesne rankena ir kelios vakarinės delninukės (į teatrą ar vakarėlį). Tiesa, išskirtiniams atvejams turiu stilingą kuprinę (ypač patogu keliauti).

Nemeluosiu, kartais būna, kai iš namų išlekiu net su keturiais krepšiais – taip nutinka, kai išeinu anksti ryte ir žinau, kad grįšiu tik vėlai vakare, o per dieną turiu spėti nueiti į sporto treniruotę, susitikimą, fotosesiją ar filmavimą. Vadinasi, krepšiuose privalau turėti sporto aprangą, rankšluostį, makiažo priemonių, kitus drabužius persirengti (kartais net kelis derinius, jei žinau, kad vakare laukia renginys, o namo grįžti nespėsiu).

10. Ko niekada, už jokius pinigus nesutiktumėte vilkėti? Per mažo dydžio drabužių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)