Jordanijos karalienė Rania

Gimusi palestiniečių šeimoje Kuveite, Rania po vyro Abdullah karūnavimo 1999 metais tapo jauniausia pasaulyje karaliene – jai buvo vos 28 metai. Ji aktyviai naudojasi socialine žiniasklaida ir „Instagram“ turi keturis milijonus sekėjų.

Jordanijos karalienė rūpinasi švietimu, sveikatos klausimais, bendruomenių būrimu, jaunimo reikalais ir tarpkultūriniu dialogu. Be to, Rania išsiskiria savo stiliumi – vilki tiek naujųjų prekės ženklų (tokių kaip „Proenza Schouler“), tiek ir senųjų korifėjų (tokių kaip „Valentino“) drabužius.

Saudo Arabijos princesė Deena Aljuhani Abdulazi

Kalifornijoje gimusi princesė Deena jaunystėje nuolat keliavo tarp Artimųjų Rytų ir Jungtinių Valstijų, mat jos ekonomistas tėvas dėstė Kolorado ir Mičigano universitetuose.

Vos pradėjus skaičiuoti trečią dešimtį mergina ištekėjo už Saudo Arabijos princo Sultano bin Fahado bin Nassero bin Abdulazizo ir pernai metais tapo pirmąja leidinio „Vogue Arabia“ vyriausia redaktore. Ir nors su žurnalu ji jau atsisveikino, tačiau savo, kaip gatvės stiliaus žvaigždės, statuso neprarado.

Visada koja kojon su mada žengianti princesė pirmenybę teikia tokiems dizaineriams kaip Erdemas Moriaglu, Mary Katrantzou ir Jasonas Wu.

Tailando princesė Sirivannavari Nariratana

Dabartinio Tailando karaliaus dukra Nariratana per Paryžiaus mados savaitę visada sėdi pirmoje eilėje. Ji dievina tokius prekės ženklus kaip „Balmain“, „Chanel“ ir „Dior“ ir nesibodi tokių dalykų kaip raukiniai, oda ir permatomi audiniai. Be to, Tailando princesė yra prityrusi jojikė ir turi žirgą žaismingu vardu „Žavusis Princas“.

Ispanijos karalienė Letizia

Buvusi žurnalistė ir naujienų pranešėja 2004 metais ištekėjo už karaliaus Felipe VI. Karalienė Letizia atrodo elegantiškai ir dieną vykstančiuose renginiuose, ir glamūriniuose vakarėliuose. Be tokių garsių prekės ženklų kaip „Carolina Herrera“ ir „Nina Ricci“, ji propaguoja ir ispaniškus prekės ženklus, pradedant „Felipe Varela“ ir baigiant „Zara“ su „Mango“.

Kataro šeichė Mozah bint Nasser Al Missned

Buvusio Kataro emyro šeicho Hamado bin Khalifos al Thani žmona garsėja pagal užsakymą tokių prekės ženklų kaip „Jeanas Paul Gaultier“, „Hermès: ir „Giambattista Valli“ kurtais apdarais, kurie atitinka Artimiesiems Rytams būdingus kuklumo standartus. Ši moteris domisi ne tik mada, bet ir švietimu, yra viena iš Kataro švietimo, mokslo ir bendruomenės plėtros fondo įkūrėjų.

Nyderlandų karalienė Maxima

Karalienė Maxima užaugo Buenos Airėse, o savo vyrą karalių Willemą-Alexanderį sutiko Ispanijoje. Ji kalba ispanų, anglų, danų ir šnekamąja prancūzų kalbomis. Jos stilius smagus, nėra perdėm griežtas, gana dažnai ją galima išvysti vilkint oranžine – oficialia Nyderlandų karališkosios šeimos – spalva.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)