Konkurso metu 14 dizainerių ant podiumo pristatė savo išskirtines kolekcijas, iš kurių komisija išrinko tris nugalėtojus. Laureatų kolekcijas galėsime pamatyti ant „Mados infekcijos” podiumo 2018-aisiais.

Finaliniame renginyje savo kolekcijas pristatė dizaineriai iš Lietuvos ir kaimynės Latvijos: Melita Rus, Domantas Šmaižys, Inga Skripka, Iveta Vecmane (Latvija), Justas Vonžodas, Reda Paula, Rūta Lendraitytė, Karolina Kvedaraitė, Viktorija Zajac, Rimantė Rimgailaitė, Danuta Šimelytė, Milda Grikšaitė, Adelė Žilinskaitė bei kūrybinė Lauros Kunciūtės ir Marijos Garnak komanda.

Jubiliejinio konkurso nugalėtojais ketvirtadienio vakarą buvo paskelbti Domantas Smaižys, Rūta Lendraitytė ir latvė Iveta Vecmane.

Šių metų konkurso tema – laikas. Kiekvienas kūrėjas šią temą interpretavo savaip: vieni drabužius siejo su dokumentika, sugrįžo į prosenelių gyvenimo laikotarpį, o kiti drabužius siejo su šiandieninio pasaulio aktualijomis ir pasaulinėmis problemomis, vidiniais išgyvenimais.

Dalyviai turėjo pristatyti po 5 modelius, kuriuos vertino komisija. Atsižvelgta į kolekcijos atlikimo kokybę, idėjos aktualumą, novatoriškumą ir konceptualumą.

DELFI Stilius kviečia pasižvalgyti, ką pristatė jaunieji dizaineriai:

Kolekcijas vertino dizaineris Thom Bara, Rapolas Vosylius, festivalio „Mados infekcija” idėjinė vadė Sandra Straukaitė, dizainerė Kristina Kruopienytė ir vienas garsiausių Lietuvos tapytojų Vilmantas Marcinkevičius.

Konkursas „Mados injekcija” jauniesiems dizaineriams suteikia pripažinimą ir įvertinimą. Šiame konkurse buvo pastebėta neseniai dizainerės amplua debiutavusi Ieva Daugirdaitė, Diana Paukštytė, Dainius Bendikas, Eglė Žiemytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)