Pastaruosius buvo galima apžiūrėti ir įvertinti čia pat, stebint žinomų žmonių veidus. Stilingo renginio vedėja Gabrielė Martirosianaitė vieną po kito kvietė į modelių amplua įsijautusius pramogų pasaulio atstovus.

Šūkiui „Sezonas ne pasislėpti – sezonas išsiskirti“ pasidavė drabužių dizainerė Monika Kazakevičiūtė-Kriščiūnienė, dainininkė Simona Nainė, kulinarinių knygų, laidų autorius Alfas Ivanauskas, radijo laidų vedėja Ieva Stasiulevičiūtė, stilistas Kęstas Rimdžius, fotomenininkas Dainius Ščiuka, muzikantų vadybininkė Neringa Zeleniūtė ir „Glasses on“ bendrasavininkė Gintarė Razbadauskienė. Jie demonstravo prabangių prekės ženklų – „Dior“, „Fendi“, „Prada“, „Marc Jacobs“, „Armani“, „Saint Laurent“, „Givenchy“, „Moschino“ – akinių modelius.
Simona Nainė, Ieva Stasiulevičiūtė, Monika Kazakevičiūtė-Kriščiūnienė

„Akiniai tampa stiliaus etalonu ir vienu svarbiausių įvaizdžio akcentų. Neina išskirti vienos konkrečios madingos akinių formos, nes kiekvieno ženklo naujausioje kolekcijoje rasite katės akies formos, ovalius ar griežtų kontūrų akinių rėmelius. Šio sezono „must have“ – 80-ųjų stiliaus ir futuristinių formų akinių rėmeliai“, – rudens-žiemos tendencijas apibendrino „Glasses on“ atstovė G. Razbadauskienė.

Naujausius mados vėjus pristatančio renginio erdvėse susijungė mados tendencijos, muzika ir menas. Čia pat buvo pristatyta ekspresyvaus jaunosios kartos tapytojo Beno Poderio paroda, rašoma pranešime spaudai.

Vakarui neabejingi liko Gediminas Žilinskas, Deimantė Kazėnaitė, Laura Vagonė, Justė Starinskaitė, Dovilė Filmanavičiūtė, Emilija Dagytė, Aistė Kabašinskaitė, Agnė Kulitaitė, Vaida Skaisgirė, Austėja Jablonskytė, Irina Cybina, Justina Gafarovaitė, Gintarė Gurevičiūtė, Vidmantė Martikonytė, Eglė Jurgaitytė ir kt.
Gintarė Gurevičiūtė

„Akiniai man labai svarbūs, nes ne tik gelbsti nuo saulės spindulių, bet ir yra stiliaus dalis. Mano regėjimas geras, bet kartais mėgstu nešioti akinius be dioptrijų. Jie įneša prieskonių į įvaizdį. O saulės akinių turiu labai daug. Jei turėčiau galimybę – įsigyčiau dar daugiau! Man tinka įvairiausių formų akiniai, nes turiu ovalų veidą, už kurį esu be galo dėkinga. Nežinau tik kam – dievui ar tėvams“, – sakė A. Kulitaitė.

„Man labai svarbūs saulės akiniai, turiu ne vienus. Nešioju „Ray-Ban“ su dioptrijomis. Šiuo metu mėgstamiausi – „Replay“ akiniai, bet jau noriu atsinaujinti“, – sakė D. Ščiuka. Paklaustas, kaip jautėsi būdamas kitoje objektyvų pusėje, vienam vakarui tapęs modeliu, žinomas fotografas prisipažino, kad buvo šiek tiek keista: „Stengiausi į tai žiūrėti, kaip į naują patirtį, tolerantiškai. Ėmė jaudulys, bet užsidėjus akinius nuo saulės, iškart pasijutau geriau, nes po jais bent iš dalies galima paslėpti savo identitetą.“
Justė Starinskaitė