Kvietimai išsiųsti, kostiumai išlyginti, bateliai nuvalyti, limuzinai užsakyti, raudoni kilimai pakloti. Tai – Melburno žirgų lenktynių pagrindinė diena. Šios lenktynės sustabdo visą šalį, nes jų laimėtojui atiteks daugiau nei 6 mln. Australijos dolerių ir 2 kilogramų svorio auksu dengta taurė.

Pinigai, azartas ir prabanga

Visas lenktynių dienas svečiai kalba apie pinigus, verslą bei aptarinėja, kokios pasaulio žvaigždės apsilankė. Pavyzdžiui, kiek galima išlošti pastačius penkis dolerius ir kiek kas išleido naujiems rūbams ir aksesuarams.

Be abejonės, gausiai apkalbamos išsipusčiusios damos, kurių vienas iš pagrindinių aksesuarų – galvos apdangalas arba skrybėlė. Kadangi nėra išskirtinio protokolo, kaip turi atrodyti, skrybėlių madose vyrauja chaosas. Visos moterys nori atrodyti kuo įspūdingiau ir pritrenkiančiai, todėl galima pamatyti ir labai įspūdingų skrybėlių ir visiškus nesusipratimus.

Įžymybės – ne tokios ryškios

Tokios žvaigždės, kaip Paris Jackson, Priscilla Presley, Guy Sebastian, Lana Wilkinson, Jennifer Hawkins, Tay James ir daugelis kitų apsilankė VIP zonoje ir parodė savo pagarbą tiems, kas juos pakvietė už nemažus pinigus. Vis tik aukščiausios kategorijos žvaigždžių abejingumas tokiems renginiams rodo, kad organizatoriai taupo pinigus ir bando išsisukti su kiek kuklesniais vardais.

Tačiau net ir ne tokios ryškios žvaigždės visuomet turi, ką parodyti. Visos keturios šventės dienos turi savo aprangos ir spalvų kodus: juoda/balta, spalvota, moteriškai elegantiška ir šeimos dienos stilius. Čia net renkamos gražiausiai apsirengusios šeimos!

Melburno žirgų lenktynės

Prastas oras ir išvaizdos kontrolė

Mados policija, patenkantiems į VIP zoną, yra labai griežta. Tarkime, moterys nebus įleistos mūvėdamos džinsus, o vyrai – be kaklaraiščio ir su sportine avalyne.

Bet kad ir kaip gražiai ir įspūdingai dalyviams norisi atrodyti, šiais metais pirmos dvi dienos buvo nesėkmingos dėl prasto oro. Koją pakišo vėjas ir lietus, kuris paskutiniu metu buvo labai stiprus ir visų taip laukiama šiluma niekaip negali ateiti.

Stebi šimtai milijonų

Pagal Melburno mero paskaičiavimus, miestas iš žirgų lenktynių uždirba labai daug, mat visame pasaulyje šias varžybas žiūri apie 600 mln. žmonių. O tai – galimybė laimėti ir praturtėti.

Australai laikomi viena iš daugiausiai pinigų išleidžianti tauta azartiniams žaidimams, todėl susidomėjimas lenktynėmis visada yra labai didelis. Viktorijos valstija net reklamuoja žirgų lenktynes Kinijoje, Singapūre ir Hong Konge. Pasirodo, kinų turistai – laukiami svečiai kurių šalyje apsilanko milijonai, o jie čia palieka labai daug pinigų. Juokaujama, kad kinams nereikia jokių ekskursijų – jiems geriausios ekskursijos yra kazino.

Kinai palieka savo pinigus

Pagal paskutinius rezultatus, kuriuos pateikė lažybų kompanijos, kažkas iš Australijos pastatė 300 tūkst. dolerių už vieną žirgą, bet niekas nesako už kurį, Tiesa, laimėtojas buvo netikėtas, bet nuspėjamas, nes žirgo savininkui tai jau 6 kartas, kai žirgas laimi varžybas. Be to, keturkojis jam atnešė ir nemenką pinigų sumą – vien šiais metais jis praturtėjo daugiau nei 6 mln. dolerių.

O štai vienas jaunas vyras iš Brizbeno pastatė vos penkis dolerius ir laimėjo 1 mln. Australijos dolerių. Vos po kelių minučių jis tapo visos šalies žvaigžde.

Po azarto dienų – atostogų metas

Apibendrinant žirgų lenktynes, kiekviena diena vidutiniškai susirinkdavo apie 100 tūkst. žiūrovų ir svečių. Jie galėjo pasileisti sau plaukus dėl kaitinančio azarto laimėti dideles sumas. Tik reikėjo žinoti kiek ir ant ko statyti – ar tavo pasirinktas žirgas laimės ar ne.

Na, o dabar lenktynės jau į pabaigą, todėl visų planai – kaip atšvęsti Kalėdas ir Naujuosius metus bei suplanuoti atostogas. Juk kai žiema Europoje, Australijoje prasideda vasaros atostogų metas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (121)