Nomeda Marčėnaitė su anūke Frida Ava

– Kiek marčios (dizainerės Indros Dovydėnaitės – red. pastaba) suknelių turite spintoje?

– Nesuskaičiuosiu, nes tai yra ne tik suknelės, o ir sijonai. Aš labai mėgstu sijonus. Sukneles turiu dvi.

– Sunku patikėti, kad tik dvi...

– Na, baikit, tai yra labai daug.

– Atrodo, kad jūs turėtumėte turėti visą jos kolekciją.

– Indros išskirtinumas yra tas, kad jos drabužius galima derinti. Todėl aš mėgstu turėti sijonus, nes juos gali su kažkuo kombinuoti. O jau nekalbu, kiek aš megztukų turiu. Taip pat turiu ir Indros paltą. Tie rūbai labai šilti ir lengvi ir nedaug tos vietos užima. Juos galima lengvai ir kompaktiškai sudėlioti į spintą.

– Kuri jūsų suknelė brangiausia, jei kalbėtume apie jos piniginę vertę?

– Aš niekada tokių dalykų neskaičiavau. Manau, kad vis tiek brangiausios suknelės bus tos, kurios siūtos dizainerių. Aš labai mėgstu lietuvių dizainerius. Turiu keletą mėgiamų, pas kuriuos visada siuvuosi.

Ir dabar esu pasipuošusi dizainerės Jurgos Januškevičiūtės suknele. Man lietuvių dizaineriai labai labai patinka. Ir aš turiu jų ir kasdienai skirtų drabužių, ne tik kažkuo išskirtinių, ypatingų.

Nomeda Marčėnaitė

– O pati pigiausia suknelė? Jei jau prakalbome apie tai.

– Yra buvę, kad per išpardavimus kažkada temokėjau 10 eurų už suknelę. Suknelės kaina man neturi jokios reikšmės. Aš neskiriu tam dėmesio. Aš netgi protestuočiau, kad drabužiai būtų perdėtai brangūs. O menininkams man negaila mokėti, nes tai ne serijinė gamyba, o autorinis kūrinys, tai yra meno kūrinys, kurį gali apsivilkti. Tai dalykas, dėl kurio niekada negaila pinigų. Lygiai taip pat aš perku lietuvių menininkų darbus ir labai tuo džiaugiuosi. Taigi su drabužiais – tas pats.

Na, o pas mane namuose galima rasti Jūratės Rekevičiūtės, Andriaus Miežio, Miglės Kosinskaitės, Jurgitos Januškevičiūtės autorinius kūrinius, taip pat ir Daivos Urbonavičiūtės dizaino kūrinius. Ir kas be ko – Indros Dovydėnaitės kurti drabužiai. Yra ir dar daugiau lietuvių dizainerių, kurių kūriniai nugulę mano daiktų ar drabužių spintose, nes man tai yra unikalu.

– O brangiausia dvasiškai?

– Ko gero, tai Indros suknelės. Taip pat labai brangus išsipildymo akcijos kostiumas pasiūtas J. Januškevičiūtės. Ir ne vienas. Tai yra nepaprastai gražu, jos laukia kostiumų muziejus, nes tai tikrai yra šedevrai. Lygiai taip pat, kaip dabar, kad „Maisto banko“ renginius vedu su Indros drabužiais, kurie ne tik gražūs, bet ir išskirtiniai. O jos drabužių turiu begalę.

– Norėčiau Jūsų paklausti apie kasdienius grožio ritualus, kurie aktualūs visoms moterims. Kiek laiko praleidžiate ruošdamasi prieš veidrodį?

– Tikrai mažai. Praleidžiu vos keletą minučių. Daugiausia – 10 minučių.

– Trys svarbiausios kosmetikos priemonės rankinėje?

– Knygos yra svarbiausios mano kosmetinėje, bet jeigu kalbame apie kosmetikos priemones, tai – lūpų dažai, kreminė pudra ir kelių spalvų šešėliai.

– Kokių batų spintoje daugiau – aukštakulnių ar žemakulnių?

– Vis dėlto labiau mėgstu žemakulnius batus, bet retsykiais aš aunuosi ir aukštakulnius, nes kartais jų taip prireikia. Batai man yra viskas, nes jų pas mane yra daugiau negu reikia.

– Ką dažniau renkatės – sijonus ar kelnes?

– Labai įvairiai. Aš mėgstu ir sijonus, ir kelnes. Nuolatos derinu, tikrai nėra taip, kad rinkčiausi tik tą arba tą.

– Tikriausiai nesate ta moteris, kuri valandų valandas galėtų leisti prekybos centruose ir ieškoti sau drabužių?

– Labai nemėgstu pirkti parduotuvėse, tai darau labai skubėdama, labai nervindamasi. Aš ne ta. Aš galiu susirgti emociškai, man pasidaro bloga. Aš įsielektrinu, man plaukai įsielektrina ir visa kita.

Nomeda Marčėnaitė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)