– Kodėl nori stiliaus pokyčių?

– Atsinaujinti norisi kiekvieną sezoną. Vasarą aplinkui džiugina labai daug dalykų, kuriais norisi mėgautis, nesukant galvos: tai kelionės, atostogos, savaitgalio iškylos, pasivaikščiojimai ir t. t. Todėl geriausiai jaučiuosi, būdama natūrali – be makiažo, įdomesnių šukuosenų, tiesiog palaidais plaukais, priežiūros nereikalaujančiais lengvais drabužiais. O atėjus rudeniui, kai darosi vis šalčiau ir galiausiai kasdieniais palydovais tampa šiltas paltas ir auliniai batai, todėl norisi save palepinti maloniomis smulkmenomis – pavyzdžiui atnaujinta šukuosena ar spintos turiniu. Jei už lango bjaurus oras, tai gal bent vaizdas veidrodyje gali pakelti ūpą?

– Ar baisu savo gražius, sveikus ir nedažytus plaukus atiduoti į svetimas rankas?

– Į eksperimentus su plaukais leidžiuosi labai retai, nes mano asmeninis įsivaizdavimas, kaip atrodys šukuosena neretai prasilenkia su plaukų meistro matymu. Turiu sveikus, prižiūrėtus plaukus, tad buvo tikrai apmaudu, kai prieš keletą metų teko juos ilgai ir kantriai gelbėti po per stipraus nušviesinimo ar nutamsinimo. Bet bent jau žinau, kas man tikrai netinka. Šįkart smalsumas yra kur kas didesnis už baimę, nes šukuoseną atnaujins patyrusi, daug rekomendacijų turinti meistrė, su kuria pirmiausiai žodžiu aptarsime būsimą rezultatą. Tikiuosi, po visko džiaugsimės abi.

– Su kokia šukuosena pamačiusi save veidrodyje apsiverktum?

– Mane gąsdina eksperimentinės šukuosenos, kurios nors ir atskleidžia meistro gabumus, naujas tendencijas, tačiau yra visai netinkamos kasdieniam gyvenimui. Pamačiusi asimetriškai nurėžtus trumpus kirpčius, sodrią ryškią plaukų spalvą ar griežtą karė kirpimą tikrai verkčiau.

– Ar dažnai gyvenime sutinki su netikėtais pasiūlymais?

– Labai priklauso, iš ko sulaukiu pasiūlymo. Jei mintį pakiša patikimas, man mielas žmogus, tikėtina, kad sutiksiu, o po visko dar ilgai prisiminsiu tai kaip įsimintiną įvykį. Juk nebandyti naujų dalykų – nuobodu.

Stiliaus pokyčių metu Erikai buvo patrumpinti ir subanguoti plaukai, įvestos skirtingų atspalvių šviesesnės plaukų sruogelės, atliktas makiažas ir parinkti keturi skirtingi įvaizdžiai.

Plaukus modeliavo grožio salono „Spicy Beauty“ plaukų stilistė Eglė Saunorytė-Kinderienė. Makiažą atliko vizažistė Milda Antanavičiūtė, o drabužiai buvo parinkti iš drabužių kūrėjų „Zefyras“ parduotuvėlės.

Pirmas derinys:

Rožinis džemperis – 85 eurai
Sijonkelnės – 90 eurų

Antras derinys:

Megztinis – 150 eurų
Džinsinės sijonkelnės – 110 eurų

Trečias derinys:

Paltukas – 220 eurų
Suknelė/tunika – 95 eurai

Ketvirtas derinys:

Paltukas su moheros vilna viduje – 320 eurų
Sijonkelnės – 65 eurai
Džemperis iš detalių – 150 eurų

– Kuris pasirinktas įvaizdis labiausiai tau patiko? Arčiausiai prie širdies?

– Kalbant apie drabužius, mėgstu spalvas, mielai jas derinu su pastelėmis. Man būtų sudėtinga apsirengti nuo galvos iki kojų juodai ar pilkai. Patinka tarpusavyje derinti skirtingas tekstūras, audinius, dydžius. Iš keturių įvaizdžių labiausiai patiko paskutinis, nes jame į įdomią, nekasdienišką visumą sugulė oversized tipo bliuzonas, blizgus elegantiškas paltas, trijų ketvirčių plačios rožinio velveto kelnės ir klasikiniai rudeniniai aukštakulniai.

Labiausiai patikęs plaukų šukavimas – pirmasis. Lengvos, netvarkingos bangos patinka visada. Nemėgstu sulaižytų, suklijuotų plaukų. Tokios šukuosenos sendina.


– Ar stilių eklektika ir ryškios spalvos tavęs negąsdina?

– Eklektiką mėgstu ir aprangoje, ir interjere, ir matyt apskritai gyvenime. Tačiau nuo eklektikos iki betvarkės – plonytė linija, tad visada reikia kritiškai pažvelgti į save iš šalies. O ryškios spalvos man patinka tada, kai jos dera su bazinėmis balta, juoda, pilka.

– Ar ryšiesi ir toliau eksperimentuoti su savo plaukais? Ir kiekvienam skirtingam įvaizdžiui stengsiesi sukurti skirtingą šukuoseną?

– Manau šis lengvas pasibandymas – puiki pradžia. Kitą kartą keliaudama pas kirpėją jau būsiu gerokai drąsesnė. Tiesa, drastiškų pokyčių neplanuoju. Maloniausia turėti plaukus, kurie kasdien puikiai atrodo be pastangų, o kai norisi išskirtinesnio efekto – yra lengvai susegami, surišami, banguojami ir t. t.


– Kaip vertini savo įvaizdžio pokyčius?

– Tikėjausi, kad plaukuose atsiras gerokai intensyvesnių spalvų, kontrastas bus ryškesnis, matomas iš tolo. Kita vertus, džiaugiuosi, kad meistrė atsižvelgė į mano nenorą kardinaliai keisti plaukų spalvą. Todėl ir rezultatas – natūralus, švelnus. O drabužiai – tokie, kokių savo spintoje neturiu. Buvo įdomu save pamatyti su neįprastais spalvų ir formų deriniais. Labiausiai nuotaiką fotosesijos metu pakelė karališkasis pudelis Dali, sprunkantis iš kadro.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)