Itin svarbios šioje kolekcijoje tampa detalės: masyvios kišenės, daugybė užtrauktukų, storo audinio kaspinai nusidriekiantys kone iki žemės, militaristinio tipo sagos, pūstos rankovės, grafikos elementai ir netaisyklingos formos – visa tai leidžia suprasti, kad R. Piekautaitės moteris tampa vis drąsesnė, ryškesnė, labiau pasitikinti savimi.

Šioje kolekcijoje didelį vaidmenį vaidina ir neatsitiktinai pasirinkti aksesuarai: žokėjaus tipo kepurės, kuriančios aliuziją į tvirtos ir valdingos moters įvaizdį, bei itin dideli masyvūs ir sunkūs šalikai, kurie kaip šydas apsaugo nuo artėjančių žiemos šalčių, rašoma pranešime spaudai.

Šiek tiek mažiau įprasto minimalizmo, įprastų moteriškų siluetų ir formų, daugiau spalvų, išskirtinių detalių, netaisyklingų linijų, kitaip pabrėžiančių moters figūrą, identitetą ir kasdieninį stilių, kuris kitu kampu priverčia pažvelgti į, atrodytų, jau seniai pažįstamą R. Piekautaitės moterį.

Nors dizainerė lieka ištikima savo mėgstamai žemės atspalvių paletei, tačiau ją pagyvina itin išraiškingomis ir energija pulsuojančiomis spalvomis – ryškiai mėlyna, geltona bei prisirpusios vyšnios, taip įkvėpdama gyvybės bei modernumo pilkuoju tituluojamam rudens-žiemos sezono garderobui.

Kolekcija išsiskiria savo moderniu stiliumi, moters figūra nebėra taip stipriai išryškinama, dažniau akcentuojamas ne įprastas moteriškumas, o laisvė jaustis savimi, noras būti nepriklausomai ir pastebėtai.

Su kiekviena nauja kolekcija R. Piekautaitės moteris vis ryškėja ir keičiasi. Pradėjus nuo klasikinės, žemiškos ir labai švelnios moters, ji tampa tvirta, pasitikinčia savimi ir nebijančia pokyčių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)