„Dizaino skvere“, besidriekiančiame keliose dalyse: pirmoji – Gedimino pr. ir antroji – Katedros aikštėje, galite apsirengti nuo galvos iki kojų. Čia rasite viską, ko geidžia širdis: nuo sezoninių drabužių arba juvelyrinių dirbinių iš keramikos, natūralių akmenų ar net cemento, iki natūralios odos rankų darbo rankinių.

Šįmet čia savo kūrybą pristato daugiau nei 50 lietuviškų prekinių ženklų, o prekyvietėse galima ne tik apžiūrėti ar pačiupinėti prekes, bet ir artimiau susipažinti su kūrėjais.
Sostinės dienos 2017, Dizaino skveras

Nors stilingų aprangos detalių besižvalgančių žmonių mugėje apstu jau penktadienio popietę, tačiau didžiausio pirkėjų srauto tikimasi rytoj, šeštadienį. Jei jau susiruošėte į mugę, nepamirškite, kad galite derėtis!

Penktadienio popietę į mugės sūkurį įsisukęs DELFI Stilius domėjosi, ką ir už kokią sumą galima įsigyti iš lietuvių kūrėjų.

Nors esame įpratę prie įprastų juvelyrinių dirbinių, mugėje galima įsigyti ir išskirtinesnių aksesuarų, pavyzdžiui, urbanistinių „Celsius 273“ pakabukų, apyrankių ir auskarų, kurie, anot kūrėjų, yra gaminami iš cemento. Kainos kyla nuo 20 eurų.
Sostinės dienos 2017, Dizaino skveras

„Ruty design“ pristatomas kūrinys „žiogas“ – tai ne peteliškė ir ne kaklaraištis, o įmantrus šių tradicinių aksesuarų mišinys.

Šį aksesuarą galima dėvėti ne tik ant marškinių, bet ir įsegti kaip segę ar kabinti kaip pakabuką. Papildomai galima įsigyti keičiamų dirželių, taip kaskart suteikiant „žiogui“ naujų spalvų ir raštų.

Mugės metu unisex „žiogų“ kaina svyruoja nuo 25 iki 27 eurų. Moteriška kolekcija yra puošnesnė ir žaismingesnė, turi daugiau detalių, tad yra šiek tiek brangesnė – nuo 32 iki 35 eurų.

Sostinės dienos 2017, Dizaino skveras

Prekės ženklo „Kaliosh“ sprendimas nenorintiems terlioti batų braidant per purvynus.

Tai silikoniniai antbačiai, avimi ant batų tam, kad apsaugotų apavą nuo lietaus ir purvo. Galimi tiek vasariniai (38 Eur), tiek žieminiai variantai (45 Eur). Pastarieji – su dygliukais, kad antbačiai neslystų ant apledėjusios žemės.

Kūrėjai siūlo tiek moteriškų, tiek vyriškų antbačių.

Sostinės dienos 2017, Dizaino skveras
Pametusių galvą dėl šį sezoną vis dar populiarių kuprinių dėmesį atkreips spalvingi ir žaismingi „Kis Kis“ prekės ženklo aksesuarai. Dirbtinės odos kuprinę mugėje galima įsigyti nuo 65 eurų.
Sostinės dienos 2017, Dizaino skveras
Nenorintiems išlaidauti, tačiau susižavėjusiems kūrėjų darbu, puikiai tiks ir šiek tiek pigesnis variantas – mielos kosmetinės, kurių kaina siekia 15 eurų.
Sostinės dienos 2017, Dizaino skveras

Norintiems investuoti į rankų darbo odinę rankinę, pravartu pasižvalgyti „Sirena“ prekės ženklo prekyvietėje.

Čia natūralios odos aksesuarų, prie kurių kūrimo ranką pridėjusi buvo ir garsi Lietuvos manekenė Edita Vilkevičiūtė, kainos šokteli nuo 110 eurų.

Štai, pavyzdžiui, šių kuprinių kaina – 125 Eur.
Sostinės dienos 2017, Dizaino skveras

DELFI Stilius kviečia pasižvalgyti, ką galima išvysti „Dizaino skvere“:

„Dizaino skvero“ darbo laikas:

Rugsėjo 1 d. 11 val. – 20 val.
Rugsėjo 2 d. 10 val. – 20 val.
Rugsėjo 3 d. 10 val. – 19 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)