Šiandien žmonės tik tarp šių dviejų prekių ir renkasi“, – ranka modama į 140 eurų vertės mėlynos spalvos paltą sako viena turgavietės prekeivių ir tuoj pat parodo jo „konkurentą“ – angoros, vilnos ir audinės pūkų kardiganą už 180 eurų.

Darganotas ir gerokai atvėsęs oras išties diktuoja savo sąlygas – šį savaitgalį Gariūnų turgavietėje tikimasi padidėjusio pirkėjų susidomėjimo šiltais viršutiniais rūbais, tarp kurių populiariausi išlieka vilnoniai puspalčiai ir paltai.

Turgavietėje ukrainietiškais paltais prekiaujantis Michailas sako, kad būtina atsižvelgti į palto sudėtį – esą mažiau vilnos turintys paltai (pavyzdžiui, vos 30 proc.) nuo šalčio saugos iki -10 laipsnių Celsijaus, o štai ilgas vilnonis paltas, kurio sudėtyje net 90 proc. vilnos, gali apsaugoti ir temperatūrai nukritus iki -20.

Paltas su 90 proc. vilnos:

Vilnonis paltas

„Paltai didesnių šalčių neatlaiko, tuomet reikia pirkti pūkinę striukę arba kailinių“, – sakė prekeivis.

Ukrainietiškų paltų kainos svyruoja nuo 120 iki 190 eurų, tačiau pirkėjų tokios sumos neatbaido.

Ponas Michailas paltais prekiauja ištisus metus, tačiau neslepia, kad sezonas turi įtakos pardavimams.

„Vasara yra sunkiausias metas mūsų versle, bet atvažiuoja tautiečių iš Anglijos, Airijos. Tose šalyse – paltai arba pigūs ir nekokybiški, arba labai brangūs. Čia jie atvyksta paatostogauti ir kartu apsiperka žiemos sezonui“, – pasakojo prekeivis ir pridūrė, kad pats pardavimų pikas prasidės rudens viduryje.

Paltų asortimentas turgavietėje išties gausus. Čia norimą modelį ras ir minimalistinio dizaino, ir klasikinių variantų, ir oversized siluetų gerbėjai. Įliemenuotų paltų taip pat daugybė, o laisvesnius modelius galima paprastai transformuoti pagal savo įgeidžius – tiesiog dirželiu.

Dominuoja standartinės spalvos – juodi, pilki, mėlyni ir žemės atspalviai, tačiau galima rasti ir ryškesnių, dvispalvių ar net margų modelių.

Turguje taip pat galima įsigyti ir, pavyzdžiui, lietuvių gamybos alpakų vilnos paltų. Tačiau už geros kokybės audinį teks suploti nemažą sumą – kainos kyla virš 200 eurų.

DELFI Stilius kviečia pasižvalgyti, kokių paltų ir striukių galima išvysti turgavietėje:

Nors lietuvius dažnai atbaido etiketėje mirgantys žodžiai „Made in China“ („Pagaminta Kinijoje“ – DELFI), prekeiviai uoliai ginasi nuo žodžio „nekokybiška“. O iš Kinijos atsivežtų modelių turgavietėje apstu, ne ką mažiau – turkiškų prekių.

Štai, viena sutiktų prekeivių, kurios asortimente puikuojasi ir akcinės trumpos demisezoninės striukės už 29 eurus, ir storesnės pūkinės pailgintu galu už daugiau nei 100 eurų, sako, kad ir kinų prekės gali būti kokybiškos.

75 eurų vertės vandeniui nepralaidi striukė, kuri gali būti dėvima iš dviejų pusių:
Striukė

Striukės siuvamos Kinijoje, tačiau jos labai vakarietiškos, šiuolaikiškos. Kokybė yra nepriekaištinga“, – tikino moteris.

Paklausta, ką šiuo metu lietuviai perka dažniausiai, prekeivė teigė, kad populiariausios prekės yra vandeniui nepralaidžios demisezoninės striukės ir lietpalčiai.

Naudingi patarimai planuojantiems apsilankyti Gariūnų turgavietėje:

* Anot Gariūnų verslo centro vadovo Ramūno Šeduikio, didžiausias žmonių pikas – savaitgaliais, maždaug nuo 9 val. ryto, ir tęsiasi iki popietės, 14 val.

* Darbo dienomis rekomenduojama vykti kuo anksčiau, mat atvykę, tarkime, 11 valandą ryto galite rasti tik dalį, o dar vėliau – vos trečdalį prekeivių.

* Prekyba turgavietėje darbo dienomis vyksta jau nuo ankstyvo ryto (3–4 val. ryte). Tokiu metu, kai dažnas lietuvis dar sapnuoja 9 sapną, turgavietėje apsiperka smulkiojo verslo atstovai iš kaimyninių šalių – Latvijos, Estijos, Kaliningrado srities, Baltarusijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (138)