Ar Jums tikrai reikalinga vestuvių planuotoja?

L. Vagonė sako, kad vestuvių planuotojos paslaugos reikalingos ne visais atvejais.

„Jei turite gerų organizacinių gebėjimų, jei kada nors esate organizavę bent klasės žiburėlį, draugo gimtadienį ar mamos jubiliejų, tikrai galite planuoti šventę patys. Bet jei neturite nei gebėjimų, nei laiko, siūlau samdyti vestuvių planuotoją“, – sakė L. Vagonė.

Trumpas testas tiems, kurie galvoja, jog gali paprastai suorganizuoti šventę patys: atsakykite sau į klausimą, kaip gi rastumėte ir išsirinktumėte didžėjų?

Google“ paieškos laukelyje įvedus „didžėjus“, Jums išmes masę žmonių, kurių nepažįstate. Galbūt „Supermama“ forume rasite rekomendacijų ar gerų atsiliepimų, bet juk nežinote tų žmonių skonio“, – svarstė „Lapės vestuvės“ įmonės įkūrėja.

L. Vagonė sako, kad vestuvių planuotojų paslaugų kainos svyruoja nuo 700 iki 3 tūkst. eurų. Kuo vestuvių planuotojos patirtis didesnė – tuo aukštesni jos įkainiai.

Svarbiausia – tinkamai pasiruošti ir pasirinkti strategiškai gerą vietą

Pašnekovai pasakojo, kad vestuvėms reikėtų ruoštis likus ne mažiau nei pusmečiui iki šventės. Idealiu atveju pasiruošimas turėtų prasidėti likus metams iki lemtingos datos. Taip apsisaugosite nuo nereikalingos skubos ir streso, neprireiks intensyvių planavimo darbų.

„Jau ateina užklausos 2019 metams ir, mano nuomone, tai ne visai sveika. Jūs pavargsite nuo minčių, nuo galvojimo. Įtampa jausis ne tik planavime, bet ir santykiuose“, – perlenkti lazdos nepatarė vestuvių planuotoja.

L. Vagonė ir R. Kalinkinas sutariamai tvirtino, kad viena svarbiausių detalių planuojant vestuves – tinkamas vietos pasirinkimas. Esą atstumai tarp ceremonijos ir neoficialios šventės dalies vietų turėtų būti kuo trumpesni.

„Vestuves darykite kiek įmanoma logistiškai paprastesnes. Mažiau pavargsite patys ir mažiau pavargs jūsų svečiai“, – sakė L. Vagonė.

Keturi NE: dalykai, kuriems negalima taupyti pagal R. Kalinkiną

1. Netaupykite maistui, nes niekas iš Jūsų svečių nenori atsibusti reanimacijoje. „Esu buvęs svečias vestuvėse, po kurių atsidūriau greitojoje.“

2. Netaupykite saugumo sąskaita – vieta turi būti saugi, pritaikyta vestuvių šventei. „Prisiminkite mergaitę, kuri atsitrenkė į stiklo pertvarą ir susilaužė nosį..."

3. Negailėkite pinigų fotografui ir montuotojui. Anot R. Kalinkino, dažnas atvejis, kai pora nusamdo gerą fotografą, tačiau pagaili pinigų operatoriui. „Kodėl Jūs samdote fotografą už 2 tūkst. eurų, o operatorių – už vos 200? Visada sakau, kad vestuvių šventė vyksta daugiausiai 20 valandų, bet tas 450 nuotraukų žiūrėsite ateinančius 25-erius metus. Reikėtų tą pasverti.“

4. Neidealizuokite suknelės, bet nepamirškite gero įvaizdžio svarbos. „Manau, kad nuotakų suknelė – tai tiesiog teisingai sukirpta ir sukonstruota medžiaga. Tai tik suknelė, nieko perdėto ir reikšmingo joje nėra, ir sentimentų jai jausti nereikėtų. Patikėkite, po šventės pusė suknelių atrodo kaip skudurai.

Bet suknelę mes kuriame todėl, kad Jūs jos norite, nes Jūs norite būti graži. Ir tas grožis turėtų būti pasireikšti per gražų makiažą, Jums tinkančią suknelę ar kostiumėlį."

Visai neseniai R. Kalinkinas pristatė vestuvinių suknelių kolekciją paskutinės minutės nuotakoms. Kviečiame pasižvalgyti:

Dar daugiau vestuvių planuotojos L. Vagonės ir dizainerio R. Kalinkino patarimų Jūsų vestuvių šventei – DELFI TV Gyvai vaizdo reportaže:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)