Apie vasarines kailių madas DELFI Stiliui į klausimus sutiko atsakyti kailių „Carolinakmit“ dizaineris konstruktorius Gintaras Vilčikauskis.

– Kailiais puoštis vasara dar yra šiek tiek neįprasta. Ar pasirinkęs tokį drabužį ar aksesuarą žmogus neatrodys kvailai, kai lauke svilina saulė?

– Taip, ir vasarą kailis ar jo elementai rūbuose taip pat aktualūs. Tam tinka trumpesnių ilgių ir lengvesni gaminiai: liemenės, kailių dekoruotos skraistės ar suknelės. Todėl tai yra ne tik šaltojo sezono atributas.

Kailiniai vasarą

– Turbūt jie jie specialiai apdirbti, kad būtų lengvesni? Ar jie tokie pat patvarūs?

– Gerai išdirbtas kailis yra lengvas ir plonas, o specialiai išplonintas ar palengvintas – tai plyštantis, silpnas produktas.

– Kaip derinti kailinę aprangą ar jos akcentus prie lengvesnių audinių?

– Šiandienos tendencija – derinti nesuderinamus elementus ir spalvas. Gražu tai, kas nedera! Bet čia jau stilistika, mes kailinių siuvėjai.

– Kokio gyvūno kailis madingiausias šiemet?

– Populiariausias ir šiais metais išlieka audinės. O bebras – tinka žiemai. Jis patvarus ir ilgaamžiškas, nebijantis drėgmės ir temperatūros pokyčių.

– Kokios kailių spalvų tendencijos?

– Spalvų paletė – labai ryški, gausi ir marga. Visi raudonos atspalviai, mėlyna, ryški geltona. Šalia ir pastelinės spalvos – rausva, melsva, žalsva.

Kailiniai vasarą

– Kokie šiemet madingiausi aksesuarai iš kailio? Gal madų padangėje kažkas naujo?

– Dabar madingos kailiu dekoruotos šlepetės, basutės. Taip pat kailio kamuoliukai segami prie rankinių, riešinės, gremėzdiški ryškių spalvų šalikai.

Mango avalynė

– Iš kur atkeliauja patys kailiai?

– Natūralūs kailiai yra įsigyjami ne tik iš Kanados kailių aukcionų, bet ir superkami vietinėje Baltijos rinkoje.

„Carolinakmit“ pavasario-vasaros kolekcija:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)