Praėjusį šeštadienį savo patirtimi dalijosi net devyni lektoriai: „Lapės vestuvių“ planuotojos Laura Vagonė ir Aurelija Gintalienė, gėlių ir dekoro guru Mantas Petruškevičius, fotografai Tomas Adomavičius ir Lukas Gricius, modelis ir sveikos gyvensenos tinklaraščio „Ona būk plona“ kūrėja Justina Jarutė, dizaineris Robertas Kalinkinas bei „SLA Academy“ astovai Gritė Maruškevičiūtė bei Paulius Pijus Zulonas.

Kaip paprasčiau ir greičiau susiplanuoti savo šventę, praktiniais patarimais pasidalino skirtingų sričių profesionalai ir atsakė į visus iškilusius klausimus.

„Savo gretose turėdami vieną geriausių Lietuvos vestuvių planuotojų L. Vagonę, niekaip negalim išvengti vestuvių temos. Tačiau į visus planavimo reikalus kiekvieną kartą bandom pažiūrėti kiek kitaip nei visi yra įpratę, nieko nereklamuojam ir nepardavinėjam. Be to, Laura tikrai šioje srityje jaučiasi visiškai it žuvis vandenyje, tad ji pati lektorius visada atrenka labai atidžiai bei kartu su jais suderina aktualias planuojantiems vestuves temas“, – pasakojo „Vilnius Fashion Hub“ direktorė Akvilė Meškauskaitė.

Paskaitų programa truko net 7 valandas, tačiau ir joms pasibaigus niekas neskubėjo skirstytis. Diskusijos tęsėsi jau planuojant kitų metų susitikimą, tariantis su susirinkusiomis merginomis, kuo dar galima būtų papildyti programą, kas dar aktualu planuojantiems savo vestuves.

Planuotoja L. Vagonė, skaitydama savo pranešimą, net tik pasakojo apie svarbiausius darbus, kuriuos reikia pasidaryti iki vestuvių, bet ir skatino šventės dieną nebekreipti dėmesio į detales, o atsipalaidavus švęsti. Darbus pradėti ji siūlė nuo tikslaus svečių sąrašo sudarymo, biudžeto ribų ir koncepcijos nusistatymo tarpusavyje. Jos teigimu, pasidarius šitą namų darbą, tik tada galima toliau ieškoti šventei vietos, galvoti apie dekorą ir t.t.

Laura Vagonė ir Mantas Petruškevičius

Planuotoja A. Gintalienė pasidalino praktiniais patarimais, kaip turi atrodyti gerai ant popieriaus lapo ar kompiuteryje surašytas vestuvių dienos eigos planas. „Jei plane bus nurodyti visų rangovų telefonai, jie turės galimybę patys bendradarbiauti tą dieną, daug dalykų galės būti sutvarkyta be jūsų įsikišimo, tad nereikės savo šventės praleisti ištisai atsiliepinėjant telefonu“, – kalbėjo ji.

Aurelija Gintalienė

M. Petruškevičius šį kartą kalbėjo apie visumos svarbą. „Negali gėlės būti sau, spaudos darbai sau, staltiesės, tedengiančios tik pusę stalo kojų sau... Pasirūpinkite visomis detalėmis. Jei kuriat prabangos jausmą savo šventėje, jis neatsiras tik iš kažkur padarytų ir per stalo vidury numestų puokščių“, – emocingai pasakojo garsiausias Lietuvos dekorų kūrėjas.

Mantas Petruškevičius

Kartu viešai pirmą kartą kalbėję fotografai Tomas ir Lukas, remdamiesi savo patirtimi, pasidalino patarimais, kaip maksimaliai gerai pasiruošti vestuvių fotosesijai. Iškilus klausimui dėl vyriško makiažo, ar jie yra už, ar prieš, jie paprieštaravo vėliau kalbėjusiems makiažo specialistams ir teigė, kad makiažas vyrui nepriduoda vyriškumo, o jiems jaunikius pavyksta gražiai nufotografuoti ir be sluoksnio pudros.

Vilnius Fashion Hub seminaras
Justina Jarutė
Robertas Kalinkinas

Paprastais, šmaikščiais patarimais jų pranešimą papildė J. Jarutė, o tada visas paslaptis apie tai, kaip, kur, kokias ir už kiek rinktis vestuvines sukneles, išpasakojo dizaineris R. Kalinkinas. Vestuvių planavimo seminarą užbaigė G. Maruškevičiūtė. Kol makiažo specialistas vienai iš dalyvių darė vestuvinį makiažą, Gritė pasidalino įžvalgomis susijusiomis su ateinančio vestuvių sezono tendencijomis: „Praėjusiais metais buvo populiarios klasikinės makiažo technikos, šiais metais labai stipriai niekas nesikeitė, akcentuojama ypatingai skaisti oda, švytinčios akys, aktualu persikiniai, bronziniai tonai, veidrodinis odos efektas, kartu švytinčios ir lūpos, ir akys. Dienos metu pravartu rinktis matinius lūpų dažus, o vakarui atnaujinti makiažą su blizgiu. Įrėminančius 3D antakius keičia natūralesni, storesni, pašukuoti į viršų.“

Gritė Maruškevičiūtė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)