Kaimyninės šalies dizainas sudomino ir žinomus vilniečius, Latvijos dizainerių pop-up atidaryme apsilankė Žilvinas Grigaitis, Jolanta Talaikytė, Giedrius Paulauskas, Kristina Kruopenytė, Eduardas Fedotovas, Rūta Mackevičiūtė, Thom Bara, Kristina Lisauskė, Edita Vygelytė, Giedrė Apanavičienė.

Kaip rašoma pranešime, Latvijos mados ir dizaino pop-up (liet. momentinė) parduotuvė įsikūrė Locals.lt – lietuviško dizaino namuose, po savo stogu vienijančiuose geriausius Lietuvos dizainerius ir lietuviškus prekinius ženklus.

Organizatoriai - Latvijos investicijų ir plėtros agentūra bei Locals.lt - džiaugiasi sėkmingu projekto startu ir vilniečiams suteikta neeiline galimybe iš arčiau susipažinti su kaimyninės šalies konceptualiais dizaineriais ir prekių ženklais bei įsigyti jų gaminių.

Jau ne pirmą kartą Lietuvoje viešinti Keta Gutmanė pasidžiaugė, kad nors Latvijos dizainerių bendruomenei trūksta aktyvumo bendraujant ir bendradarbiaujant Latvijoje, tokie renginiai – puiki proga susipažinti tiek su Latvijos kolegų, tiek ir kaimyninių šalių dizainerių kūryba.

Naujausias rūbų kolekcijas, papuošalus, rankines pristatantys dizaineriai specialiai šiam atidarymo vakarui atvyko į Vilnių, tad atidarymo svečiai turėjo neeilinę galimybę pabendrauti ir padiskutuoti su Latvijos dizaineriais, tiek puikiai žinomais, tiek ir naujai atrastais.

Viena ryškiausių Latvijos mados ir dizaino dalyvių Baiba Ladiga, kūrusi mados iliustracijas tokiems mados grandams, kaip „Vogue“ (Kinija), Šanchajaus mados savaitė, „Takashimaya“ universalinė parduotuvė (Kinija), „Pastaiga", „Euroskor" ir kt., o balandžio 26 d. locals.lt skaitys paskaitą „Mados Iliustratoriai, stiliai ir galimybės" ir ves kūrybines dirbtuves „Mados iliustracija - portretas, naudojant skirtingas priemones".

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)