Dinamiką ir saugų greitį kelyje dievinančios moterys demonstravo jungtinę patogių bei modernių drabužių „R-Style“ bei „CarolinaKmit“ kailinių liemenių ir elegantiškų švarkelių kolekciją. Prie mados kolekcijos buvo priderinta aksesuarų kūrėjos Eglės Kisieliūtės Bujauskienės („EKB“) odos juvelyrika.

Vakaro svečiai ant scenos išvydo vairuoti automobilius mėgstančias, visuomenėje žinomas moteris: asociacijos „Racing Ladies“ prezidentę Astą Jonušienę, dainininkes Ingridą Kazlauskaitę, Milisandrą Radzevičienę, Indrę Launikonytę, aktorę Liną Bražinskaitę-Tupikovskienę, papuošalų kūrėją Iriną My My, prancūzų kalbos specialistę Jolitą Kuliešytę, drabužių kūrėją Renatą Marcinkevičienę, teisininkę Birutę Atroškienę, viešųjų ryšių specialistę Raimondą Jagminaitę, verslinininkes Jolitą Daugėlaitę, Aušrą Jarmantavičienę, renginių koordinatorę Rasą Saldukaitę, fintneso sportininkę Liną Kudrickę. Ekstravagantiškas šukuosenas ir drąsų makiažą modeliams kūrė „Yury Salon“ meistrų komanda.

Energingą vakaro nuotaiką kūrė renginių vedėjas Saulius Bagdonas, svečius nuotaikingomis dainomis džiugino atlikėjai I. Launikonytė ir Vladas Kovaliovas. Į renginį atvyko automobilių sporto renginių organizatorius Darius Jonušis, grupės „Vyšnios“ narės Aistė Karanauskytė, Sandra Navickaitė, Agnė Jarmalavičiūtė, plaukų stilistai Karolis Murauskas ir Robertas Danilevičius, teisininkė Eglė Mockienė ir kt.

„Nesvarbu kokią transporto priemonę vairuojate – mažą ar didelį automobilį, seną ar naują, prašmatnų ar kuklų… Svarbu, kad tvirtai laikote gyvenimo vairą ir žinote į kurią pusę norite sukti. Visas vairuojančias moteris raginu – burkimės, vienykimės, juk kartu galime nuveikti tiek daug prasmingų darbų“, – teigė A. Jonušienė.

„CarolinaKmit“ atstovė Taja Ilginienė sakė, kad modeliais šį kartą neatsitiktinai buvo pasirinktos vairuojančios moterys dėl savo energingos, pašėliškos prigimties. Paprašyta apibūdinti tipišką vairuojančios moters stiliuką, asociacijos „Racing Ladies“ prezidentė A. Jonušienė sakė, kad asmeniškai jai patinka patogi laisvalaikio apranga, nevengianti ji ir ryškesnių spalvų. „Tačiau, jei einu į kviestinį vakarėlį stengiuosi išpildyti organizatorių rekomenduojamą aprangos kodą. Tiesa, vairuoti su 11cm aukščio ir dar smailais kulniukais nėra labai patogu… bet viskas įmanoma“, – šypsodamasi sakė A. Jonušienė. Tačiau dėl pačių moterų saugumo, A. Jonušienė siūlytų spaudžiant akseleratorių iš viso nusiauti gražiuosius batelius, o apsiauti –tik jau atvažiavus į vakarėlį. Paklausta, ar dažnai tenka pasigražinti žvelgiant ne į kosmetinės, o i automobilio veidrodėlį, A. Jonušienė atsakė: „Nevalia ir nerekomenduotina kelyje prarasti budrumo, tačiau išskirtiniais atvejais, stovint kamščiuose, ar degant raudonam eismo signalui, žinoma, ir aš sau leidžiu kelias sekundes žvilgtelėti į veidrodėlį“.

Aktorė ir psichologė L. Bražinskaitė-Tupikovskienė teigė dažniausiai vilkinti klasikinio stiliaus drabužius, tačiau karts nuo karto mielai išbando ir įdomesnius drabužių derinius. Jei laukia tolimesnė kelionė vairuojant, o aplinkybės tai leidžia, be jokios abejonės, Lina pirmenybę teikianti patogesnei, judesių nevaržančiai laisvalaikio aprangai. Aktorė vairuoja jau bemaž dvidešimt metų, tad didelio skirtumo, ar vairuoti automobilį avint aukštakulnę, ar žemakulnę avalynę, sakė nejaučianti. Pamenu, kad ir vairavimo egzaminą laikiusi avėdama būtent aukštakulnius batelius. L. Bražinskaitė-Tupikovskienė sakė nesigražinanti automobilyje, nes jos kasdienis makiažas itin kuklus. „Nebent jau išlipusi iš mašinos, lūpas perbraukiu blizgiu“, – šypsodamasi sakė A. Jonušienė.

Atlikėja I. Kazlauskaitė sakė, dažniausiai besirenkanti patogų sportinį arba laisvalaikio stilių, svarbiausia, kad vairuojant būtų patogi avalynė. Tačiau, patogi avalynė, pasak Ingridos, tikrai nereiškia, kad ji mažiau dailesnė nei aukštakulnė, juk yra didelis patogios stilingos avalynės pasirinkimas. „Aukštakulniai kartais gali sukelti net avarinę situaciją, jie skirti puoštis ir gracingai vaikščioti vakarėlių metų. Be to, ir neverta gadinti kulniukų vairuojant automobilį“, – linksmai sakė dainininkė, patvirtinusi, kad stengiasi niekuomet nesidažyti, žvelgiant į automobilio veidrodėlius, nes ji pasisakanti už saugų vairavimą, tad visas dėmesys turi būti sutelktas tik į kelią bei kitus eismo dalyvius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)