Kailinius galima vadinti žiemos simboliu ir daugeliui šis sezonas be jų yra tiesiog neįsivaizduojamas. Tačiau jie sukelia ir daug neigiamų diskusijų. Šia tema stilistė Karina Leontjeva dalinasi savo nuomone apie kailinius ir jų dėvėjimą.

Karina Leontjeva

Pasak jos, nuotraukose pusė moterų dėvi dirbtinius kailius, o kita pusė – natūralius. Tai jau neblogai.

„Mielos moterys, atsiminkite, kad kailiniai sendina. Prancūzijoje tai laikoma „mauvais ton“ (liet. blogas skonis). Tai galioja ir jaunom panelėm, kurios dėvi kailinius, o daugelyje Europos šalių, ne tik dėl priežasčių, susijusių su „madinga – nemadinga“, tai yra tiesiog nemandagu ir nepriimtina. Visuomenėje yra labai plačiai aptariami humanizmo ir aplinkosaugos, etikos klausimai, valstybė remia iniciativas, priimdama įvairius įstatymus. Man patinka toks išsireiškimas: „Atsimink, tavo kailiniai turi veidą“. Sunešiokime turimas „šūbas“ ir nebepirkime naujų“, – komentuoja K. Leontjeva.

Ji pasakoja, kad pati šią žiemą nė karto nepasinaudojo proga apsivilkti turimus (dovanotus!) kailinius ir liemenę.

„Visiškai jų nepasigedau. Kailiniai kaip statusas manęs nejaudina. Šaltuką „bandžiau“ su striukėmis, pagamintomis pasitelkiant aukštas technologijas: lengva, šilta, patogi ir moderni. Vis daugiau sutinku žmonių, kurie atsisako dėvėti drabužius su natūraliu kailiu dėl etinių ir moralinių priežasčių. Esu pakeliui. Perfrazavus rašytoją L. Tolstojų: „Gyvūnų žudymą nuo žmogaus nužudymo skiria vienas žingsnis“. Bet kiek žmonių, tiek nuomonių (gerai kad ne kailinių!)“, – teigia stilistė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (79)