Ordinu „Už nuopelnus Lietuvai“, aukščiausiu Lietuvos Kultūros ministerijos garbės ženklu „Nešk savo šviesą ir tikėk“ ir tris kartus Auksiniu scenos kryžiumi apdovanotas menininkas įsitikinęs, kad tokie darbai labiausiai ir garsina Lietuvą užsienyje.

„Jaučiu, kad ateina mano aukso amžius, - sako J. Statkevičius, pastaruosius mėnesius praleidęs Ciuriche. Po premjeros Schiffbau teatre kūrėjo iš Lietuvos laukia darbas Milano „La Scala“ operoje. Jis ir vėl kurs kostiumus A. Hermanio pastatymui.

Latvijos kūrėją, spektaklio Ciuriche „Madam de Sade“ režisierių A. Hermanį Juozas vadina pasaulinio garso režisieriumi. Praėjusią vasarą Zalcburgo festivalyje jiedu kartu dirbo prie Richardo Strausso operos „Danajos meilė“.

„Kol Lietuvoje visi svarstė tautinio kostiumo gamybą ir skaičiavo svetimus pinigus, aš padariau didelį darbą, kuris įeis į Šveicarijos teatro istoriją. Didžiulė garbė buvo dirbti su pasaulyje žinomu režisieriumi ir ne mažiau žinomomis dramos teatro aktorėmis“, - pranešime spaudai sako Juozas.

Šveicarų spauda dar prieš premjerą spektaklį „Madam de Sade“ pakrikštijo „skandalingu“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)