XX a. pradžia

Atėjus naujam amžiui, tarp jaunų moterų ryškiausiai sužibo „flapper“ stilius - trumpos mini suknelės, apnuogintos kojos, dar trumpesni plaukai (berniukiško kirpimo), ryškus vakarinis makiažas ir plonyčiai it siūlas antakiai.

Kadangi tuo metu tendencijos nesikeitė tokiu žaibišku greičiu, tai natūralu, kad ir antakių mados tokiomis pačiomis išlikdavo net dešimtmetį. Tokių itin plonų antakių mada išsilaikė iki Antrojo pasaulinio karo pabaigos. Jų forma dažniausiai buvo viena ir ta pati - išriestas puslankis, o žiūrint į veidą, atrodė, kad tokių antakių savininkė būtų neaišku kodėl nustebusi. Neretai tikri antakių plaukeliai būdavo išpešiojami, o vietoje jų pieštuku išpaišoma norima forma. Aktorės Greta Garbo ir Marlene Dietrich buvo laikomos tuometinėmis mados ikonomis.

Greta Garbo

Pokaris

Praėjus karui keitėsi tiek aprangos stilius, tiek moterų išvaizda bendrąja prasme. Sužibo dizainerio Christiano Dioro žvaigždė, neatsiliko ir Coco Chanel. Išpopuliarėjo krinolinai ir nepatogios pūstos daugiasluoksnės suknelės, moterų šukuosenos išliko trumpos, tačiau antakių linija iš puslankio virto pakeltais, bet griežtesnio silueto, arkos formos antakiais. Jie pastorėjo, pradėti papildomai tamsinti pieštuku, nebe taip stipriai išpešiojami. Madingas klasikinio stiliaus makiažas: juodas viršutinio akių voko apvadas, paryškinti antakiai, raudonos lūpos. Gero stiliaus pavyzdžiu buvo laikomos to paties dizainerio Ch. Dioro manekenės, aktorė Elizabeth Taylor.

XX a. vidurys

Ryškiausia XX a. 6 dešimtmečio mados ikona ir kino ekranų pažiba - Audrey Hepburn. Jos paprastas aprangos stilius (jaukūs megztukai, trumpos siauros kelnės ir balerinos bateliai) sužavėjo tūkstančius ir yra kopijuojamas ir šiomis dienomis. Tačiau ne mažiau įsimintina ir jos šukuosena - trumpučiai kirpčiukai bei nepriekaištingai tiesios linijos antakiai. Tad moterys, norinčios neatsilikti nuo tuometinės mados, turėtus išlenktus antakius juos pradėjo „tiesinti“.

Audrey Hepburn

Disco era

Atėjus XX a. 7-8 dešimtmečiams antakiai ima plonėti. Jie išlieka natūralūs, tačiau forma koreguojama pešiojimu. Taipogi sugrįžta 5 dešimtmetyje populiarūs arkos formos antakiai, tačiau jie papildomai neryškinami. Prie tokių antakių buvo madinga derinti ryškiaspavį makiažą ir gausiai pridažyti viršutinius akių vokus. Populiarus makiažas - mėlynų, violetinių tonų.

Diana Ross

Amžiaus pabaiga

XX a. pabaigoje antakių mada keičiasi, jie darosi natūralesni, nebeformuojami papildomomis priemonėmis, nepešiojami, neryškinami antakių pieštuku. Galima sakyti, kad tuo metu madingi dar ne taip seniai populiariais buvę modelio Caros Delevingne stiliaus antakiai: tankūs, stori, nekoreguoti. Tokią išvaizdą išpopuliarino aktorė Brooke Shields ir pop muzikos deivė Madonna.

Brooke Shields

XXI a. tendencijos

Atėjus naujam amžiui antakių tendencija keitėsi. Jie pradėjo ir vėl plonėti. Forma išliko natūrali, neryškinami papildomomis makiažo priemonėmis, tačiau jų formavimas buvo svarbus. Paprastas natūralus įvaizdis buvo siekiamybe. Moterys sekė Kate Moss, Mandy Moore, Victorios Beckham stiliumi.

Kate Moss

Dabar

Ilgainiui modelis ir aktorė Cara Delevingne išpopuliarino visiškai natūralius ir vešlius antakius. Tokie antakiai atrodo taip tarytum prie jų niekas niekada nebūtų prisilietęs. Jokio pinceto, vaško, jokių pieštukų ar gelio. Panašu, kad ir dabar tokie antakiai išlieka madingi, tik vienas niuansas - jie turi būti „sušukuoti“ viena kryptimi.

Cara Delevingne
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)