Tokiu aprangos deriniu nieko nenustebinsi didžiuosiuose pasaulio miestuose ir ne tik dėl to, kad juose knibžda daugybė originaliai apsirengusių žmonių, bet dar ir dėl to, jog ten kelis kartus per metus vyksta mados savaičių renginiai, suburiantys tikras stiliaus ikonas, kurios nevengia drąsių įvaizdžių.

Ne taip seniai Milano mados savaitės metu tinklaraštininkė Patricia Manfield pasirinko netikėtą derinį - vintage stiliaus sportinį kostiumėlį, bomber tipo striukę ir atvirus aukštakulnius. Nuo jos neatsilieka garsus modelis Bella Hadid, prie tokios aprangos priderindama oversized kailinukus, aktorė Cara Delevingne - odinį rokerišką švarkelį, dainininkė Selena Gomez puošiasi mados namų „Vetements“ sportine apranga... Įžimybių ir madai neabejingų asmenybių sąrašą būtų galima tęsti iki begalybės.

Mooooooood #patriciamanfield

A photo posted by Nea-Nea (@holly_gollightly_) on Dec 20, 2016 at 11:27am PST

Tuo tarpu žinomi mados leidiniai, kaip „Who What Wear“ ar „Vogue“ dalinasi informacija ir patarimais, kaip ir su kuo derinti tokį sportinį kostiumėlį, kaip susikurti taip vadinamą „atleisure“ aprangą (sportinio ir klasikinio stiliaus mišinys), o įvaizdžių inspiracijų siūlo semtis iš tokį stilių propaguojančių asmenybių.

Tačiau kas Vakaruose laikoma kone aukščiausiu mados tašku, nebūtinai Lietuvoje bus įvardinama kaip pritaikoma ir paklausia tendencija. Prisiminkime, kad dar visai neseniai mes tokią aprangą laikėme mažų mažiausiu apsileidimu ir skonio neturėjimu, kuomet ne tik provincijoje, bet ir Lietuvos miestuose galėjai išvysti praeivius, ne itin noriai sportines kelnes iškeičiančius į kur kas elegantiškiau atrodančius paprastus mėlynus džinsus.

Lacing sweatpants and heels #FENTYXPUMA #regram @sofiarichie

A photo posted by Fenty X Puma (@fentyxpuma) on Oct 3, 2016 at 2:34pm PDT

Kaip tokią prieštaringą tendenciją vertina mados profesionalai? Šia tema nusprendėme padiskutuoti su stiliste, modeliu ir tinklaraščio „Eyes Mast“ autore Gabija Varnaite.

Paklausus, kodėl sportinis kostiumėlis šiuo metu yra ant bangos, mergina atsako, kad tai lėmė spartėjantis gyvenimo tempas ir didelių reikalavimų tiek sau, tiek aplinkai buvimas.

„Moterys tapo stipresnės, labiau savimi pasitikinčios ir nebijančios naujovių. To pasekoje ir atsirado poreikis leisti sau laužyti normas ir standartus. Manau, tai yra vienas unikaliausių ir praktiškiausių stilių šiandieninei moteriai. Patogumas ir klasika viename - viskas ko reikia“, – komentuoja stilistė.

Gabija Varnaitė

G. Varnaitės paklausus, ar tokia apranga prigytų lietuvių garderobe, mergina teigia pastebinti, kad ši tendencija Lietuvoje yra jau nepirmi metai.

„Tačiau mūsų moterims dar trūksta drąsos ir pasitikėjimo, dėl to šis stilius tik pamažu užima mūsų gatves. Klausiate ar aktualus? Žinoma. Parodykit nors vieną moterį, kuri atsisakytų komforto ir klasės“, – atsako stilistė.

Kaip tokį įvaizdį vertinate jūs?


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)