Tai, kad rusiškais rašmenimis išmarginti drabužiai yra tarp madingiausių nevieną sezoną - nieko jau nebestebina. Tokią „tendenciją“ įvedė vos daugiau nei prieš metus mados pasaulyje atsiradęs prekės ženklas „Vetements“ (pranc. Drabužiai), kuris priklauso gruzinų kilmės dizaineriui Demnai Gvasaliai.

Exclusive 'Serp i Molot' hoodie for @svmoscow

A photo posted by VETEMENTS (@vetements_official) on Nov 22, 2016 at 6:38am PST

Šurmulį sukėlė ne taip seniai daryta nuotrauka, kurioje reperio Kanye West žmona K. Kardashian pasirodė dėvinti raudoną sportinio stiliaus džemperį su sovietine kūjo ir pjautuvo simbolika. Šis rūbas yra to paties „Vetements“ ir Rusijoje esančio mados parduotuvės „SV Moscow“ bendro projekto-kolekcijos modelis. Nepaisant to, Kim atrodė taip, tarytum toks gestas nieko nereikštų. Ar tai - jos eilinė provokacija savo įvaizdžiu, ar sąmoningai neapgalvotas ir nesureikšmintas poelgis? Tokį akibrokštą būtų galima vertinti dvejopai.

Nors jos vyras K. Westas buvo pareiškęs, jog palaiko dabartinį JAV prezidentą Donaldą Trumpą ir yra jo draugas, ko gero nereikėtų šiuose dviejuose akibrokštuose įžvelgti kažko gilesnio nei tik neatsargų ir nesureikšmintą žingsnį. Be abejo, sovietinės simbolikos naudojimas madoje bei tokio rūbo dėvėjimas neturėtų būti toleruotinas, bet ar K. Kardashian pasirinkdama tokį žingsnį tikrai turėjo ketinimų pasiųsti politinę žinutę?

Pats mados namų „Vetements“ kūrėjas D. Gvasalia sprendimo kurti tokią, kaip pats įvardino, ekskliuzyvinę kolekciją, nekomentuoja. Tačiau pastarasis mados akibrokštas savo pasiekė ir ne tik todėl, kad tokiu komunistiniu džemperiu pasidabino pati K. Kardashian, turinti milijonus sekėjų socialiniuose tinkluose, bet ir todėl, kad ši kolekcija buvo akimirksniu išparduota (pastarojo džemperio su sovietine simbolika vertė - 770 JAV dolerių).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)