Kaip „Mas 924“ mados namų proveržis į viešąją erdvę su garsiomis moterimis, ant raudonojo kilimo pozuojančiomis su jų kūriniais, ir pačia mados namų kūrėja Monika Kazakevičiūte, kuriančia pirmąją nuotakoms skirtą kolekciją? Ar žinojote, kad lietuvaitė, pasivadinusi „Jan Si Bridal“, gyvena ir kuria Londone ir jau šiemet pristatys savo pirmąją kolekciją nuotakoms?

Madingiausias pastarųjų sezonų nuotakas papuošė „Rasos & Christian Mados studija“ iš Panevėžio, kurianti stebuklus iš neopreno, o Facebook merginų grupių simpatijas užkariavo išskirtinės Raimondos Silės nuotakos, kuriomis dažnai žavimasi ir stebimasi, kad tai kuria lietuvaitės. Nuo pat 1998 m. mados srityje dirba ir Inga Miltienienė, kuri kuria kuklios prabangos ir išskirtinės elegancijos sukneles.

Pirmą kartą vyksiantis renginys

Kaip rašoma pranešime, jau netrukus susitiks Baltijos šalių dizaineriai, kuriantys nuotakoms. „L`Oréal Professionnel Baltic Bridal Fashion Show“ vadinamas renginys pirmą kartą įvyks ne tik Lietuvos istorijoje, tačiau ir Baltijos šalių regione. Ten savo kolekcijas pristatys net 9 Lietuvos kūrėjai. Iš viso savo kolekcijas šou pristatys 15 Lietuvos ir kaimyninių šalių dizainerių ir išskirtinis svečias.

Kiek kainuoja 2017 metų lietuvių dizainerių suknelės?

Jau sukurtos naujausios kolekcijos vestuvinės suknelės kaina svyruoja tarp 750–2500 eurų ir daugiau. Pagal asmeninius klientės norus ir pageidavimus dizainerio kuriamos unikalios suknelės kaina prasideda nuo tūkstančio ar kelių tūkstančių eurų ir ji gali kilti. Viskas priklauso nuo kintamųjų – tai suknelės medžiaga, dekoras ir kt. „Palyginę Baltijos šalių ir kaimynų dizainerių kūrinių kainas, galime drąsiai teigti, kad jos labai panašios. Lietuvos ir kaimyninių šalių dizaineriai, dirbantys jau ne vienerius metus, sukneles būsimoms nuotakoms siūlo už labai panašias kainas ir jų skirtumai prasideda derinant individualias detales“, – pasakojo dizainerių suknelių salono savininkė Armina Staniulienė.

Trumpas vestuvių mados dizainerių devyneto dosjė

Egidijus Rainys

Kasmet E. Rainys sukuria ir pristato nuotakoms skirtą kolekciją. Dizaineris juokiasi, kad nusakyti, kelinta ši kolekcija bus 2017 m., jis jau negali. „Savo profesionalios karjeros pradžią skaičiuoju nuo 2004 m., kai įgijau Vilniaus dailės akademijos diplomą ir tai man suteikė teisę vadintis dizaineriu. Nepaisant to, kad kūrybinę veiklą pradėjau visu dešimtmečiu anksčiau“, – prisiminimais dalijosi E. Rainys.

Inga Miltienienė

Nuo 2008 m. nuotakoms sėkmingai kuria I. Miltienienė. 2016 m. kolekcijai ji drąsiai panaudojo netradicines spalvas, taip siekdama unikalumo ir idealaus stilistinio sprendimo. Išskirtinis dizainerės braižas – kukli prabanga, estetika spinduliuojanti elegancija, romantiški audiniai, dėmesys subtilioms detalėms. I. Miltienienės valdos – šviesi ir jauki erdvė, kurioje karaliauja balta šventinė dvasia. Čia vestuvinių suknelių ir puošmenų karalystė, kur kiekvienai klientei skiriamas individualus dėmesys – tobulas nuotakos grožio faktorius.

„Ingrid INŽI“ mados namai

Jau 7 metus gyvuojantys „Ingrid INŽI“ mados namai kiekvienais metais pristato kolekcijas nuotakoms, o šiemet buvo pristatyta ir vakarinių, „raudonojo kilimo“ suknelių kolekcija. Šie mados namai kasmet rengia įspūdingo grožio fotosesijas prabangiausiuose viešbučiuose Monake, Nicoje, Rundalės rūmuose Latvijoje, Italijos miestuose Ravele, Amalfyje, Sicilijos regione ir kt., kur Lietuvos garsenybės kviečiamos įsiamžinti su nuostabiomis suknelėmis. Ne vieno garsiausio Lietuvos žurnalo viršelis buvo papuoštas „Ingrid INŽI“ suknele, daugelis šalies įžymybių, laidų renginių vedėjų filmavimuose ir ištaiginguose vakarėliuose dabinosi šių mados namų kūrėjos I. Rutkauskaitės kurtomis suknelėmis.

Jan Si Bridal“

Nuo 2012 m. dizainerė aktyviai pristato jau parengtas (ready to wear) kolekcijas. Artėjančiame pirmajame nuotakų mados šou Baltijos šalyse „Jan Si Bridal“ pristatys pirmąją savo kolekciją, skirtą nuotakoms.


Liutauras Salasevičiu

Mados namų „Madam pareis vėliau“ kūrėjas ir įvaizdžio stilistas L. Salasevičius – vienas mėgstamiausių nuotakų dizainerių, kuris įvaizdį sukuria nuo A iki Ž. Jo šou visada įspūdingi, o sukneles sunku suskaičiuoti! Jau devynerius metus L. Salasevičius kasmet pristato po kelias dešimtis drąsių ir itin elegantiškų nuotakų įvaizdžių.


Mas 924“ mados namai

Per pastaruosius kelerius metus „Mas 924“ mados namai sukūrė sukneles ne vienai dešimčiai nuotakų, o išskirtiniu braižu jie sužavėjo ne vieną garsią Lietuvos moterį ir būsimą nuotaką. Sausio mėnesį vyksiančiame renginyje mados namų kūrėja M. Kazakevičiūtė pristatys pirmąją nuotakoms skirtą savo kolekciją.

Raimonda Silė

Dizainerė individualiai dirbti su klientėmis pradėjo dar 2005 m., tačiau nuotakoms kurti ėmė 2013 m. R. Silė tarp savo kūrinių neturi serijinių suknelių, visos jos – vienetinės. Tris sezonus nuotakoms kurianti moteris pasakoja, kad kasmet stengiasi kurti vis kitaip, o 2017 m. ji pažada daugiau žaismo su spalvomis.

Rasos & Christian Mados studija“

Panevėžyje įsikūrusi mados studija aktyviai kuria jau ketverius metus. Nors šioje studijoje dažniausiai siuvamos suknelės pagal individualius užsakymus, tačiau nuotakoms skirtos 2015 m. ir 2016 m. kolekcijos sulaukė itin didelio susidomėjimo. Mados studijos dizainerės R. Urboneit kurtomis suknelėmis puošiasi žymūs Lietuvos modeliai, jas galima išvysti įvairiuose renginiuose, net ir lietuviškame televizijos seriale. Stebuklus iš neopreno kurianti „Rasos & Christian Mados studija“ papuošė madingiausias pastarųjų sezonų nuotakas.

Robert Kalinkin

Robert Kalinkin“ mados namus itin dievina tos būsimos nuotakos, kurios ieško stiliaus kūrėjo. Čia joms sukuriamas bendras stilistinis tandemas su jaunikiu, o suknelė parenkama pagal kiekvienos moters asmenybę. Tarptautiniu mastu garsėjantys mados namai ne vieną tarptautinę žvaigždę aprengė „raudonojo kilimo“ renginiams. Tarp jų muzikos grupės „The Pussycat Dolls“ narė Ashley Roberts, viena žymiausių Indijos aktorių Deepika Padukone, turinti per trisdešimt milijonų gerbėjų, „Vogue India“, buvusi „Mis Prancūzija“ Marine Lorphelin, viena žymiausių Afrikos aktorių, moterų teisių aktyvistė Yvonne Nelson, „All Saints“ grupės narės, Kinijos princesė Ye Mingzi. Jau greitai, sausio mėnesį, šešerius metus aktyviai kuriantys mados namai pristatys trečią nuotakoms skirtą savo kolekciją.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)